7.5 C
Aigio
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img

Τι και πόσα εξάγει η Αχαΐα; Απαντήσεις και κατευθύνσεις στην αυριανή Ημερίδα στο Επιμελητηρίου Αχαΐας

του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι εργασίες της ημερίδας που θα διεξαχθεί στην Πάτρα σε λίγες μέρες θα αποτελέσουν «σταθμό» για την καταγραφή αλλά και το πώς θα επιτευχθεί η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγικών επιδόσεων των επιχειρήσεων της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας ευρύτερα, στον πρωτογενή αλλά και τον δευτερογενή τομέα.

Πρόκειται για μια δράση που «έρχεται» να λύσει απορίες και να «απαντήσει» σε κρίσιμα θέματα πάνω στην εξυπηρέτηση του στόχου της ενδυνάμσωσης των εξαγωγών, όπως είναι οι ως τώρα επιδόσεις, η ασφάλιση προϊόντων, αλλά και η ιχνηλασιμότητα σε τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα.

Όλα αυτά, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας, με θέμα την Παρουσίαση εξαγωγικών επιδόσεων – Ασφάλιση Εξαγωγικών Πιστώσεων – Σύγχρονες λύσεις ιχνηλασιμότητας τροφίμων. Οι εργασίες θα διεξαχθούν από τις 5:30 μμ ως τις 7 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Αγ. Ανδρέου 89-91, 2ος όροφος). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πανελλαδικής κινητικότητας του ΣΕΒΕ που αυτόν τον καιρό εστιάζεται στην Πελοπόννησο, με την Αχαΐα να παίρνει σειρά μετά την Μεσσηνία, την Λακωνία και την Αρκαδία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την κατάθεση στοιχείων, κυρίως όμως την παροχή κρίσιμων πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πρωτίστως για τις εξαγωγικές επιδόσεις της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας και να αντιληφθούν τις υφιστάμενες συνθήκες στο εξαγωγικό εμπόριο της τοπικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές διαμέσου του ΣΕΒΕ.

Επίσης, σημαντική παράμετρος είναι η ενημέρωση για τα εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές ή επενδύσεις από την Export Credit Greece. Και επιπρόσθετα, η δυνατότητα καταγραφής και κοινοποίησης, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένων που απαντούν στα ερωτήματα «Τι», «Πού», «Πότε», «Γιατί» αναφορικά με συγκεκριμένα γεγονότα, εξασφαλίζοντας διαφάνεια στην ιχνηλασιμότητα  των τροφίμων (παραλαβή, ανάκληση, αποστολή, συσκευασία, επιστροφή, κ.α.).

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

Τις εργασίες της ημερίδας θα «ανοίξουν» με χαιρετισμό τους, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης, καθώς και ο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Export Credit Greece.

Για τις εξαγωγικές επιδόσεις στην Περιφερειακή Ενότητα της Αχαϊας θα μιλήσει διεξοδικά, παρουσιάζοντας σημαντικά στοιχεία, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης. Ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ανανεωμένου χαρτοφυλακίου προϊόντων της Export Credit Greece S.A. για «Ασφαλείς Εξαγωγές» από την κα Νάντια Μπρεγιάννη, Chief Business Officer της Export Credit Greece S.A..

Τέλος, τις σύγχρονες λύσεις πάνω στον κρίσιμο τομέα της ιχνηλασιμότητας των φρέσκων προϊόντων, και ειδικότερα των φρούτων, μέσω της πλατφόρμας HellasTrace θα παρουσιάσουν οι κκ Δημήτρης Χρήστου, Director Market Development και Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director Sandards & Solutions, GS1 Association Greece.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ η εκδήλωση θα υλοποιηθεί υβδριδικά. Γεγονός δηλαδή που σημαίνει ότι πλην της φυσικής συμμετοχής θα υπάρξει και η δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή, η παρακολούθηση, αλλά και η παρέμβαση στην συζήτηση η οποία θα διεξαχθεί, ανεξάρτητα από τις αποστάσεις των ενδιαφερομένων. Γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη σημασία εφόσον θα είναι εφικτή η συμμετοχή από εξαγωγείς από κάθε σημείο της χώρας.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα