'
21.4 C
Aigio
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
spot_img

Τέμπη: Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση – Ετοιμάζει πρόταση μομφής η αντιπολίτευση

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» που αναφέρει ότι έγινε αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη και την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «χυδαία προσπάθεια οικονομικών συμφερόντων να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».

Την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διενέργεια εκλογών με διεθνείς παρατηρητές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης, με τον Παύλο Μαρινάκη να απαντά ότι προσβάλλει βάναυσα τη λαϊκή βούληση.

Ήδη στην πρόταση Ανδρουλάκη έχουν απαντήσει θετικά, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να μετατρέψει τη διαδικασία της συζήτησης σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Στόχος του Μαξίμου είναι να κλείσει η πολιτική αντιπαράθεση και να συσπειρωθεί η Νέα Δημοκρατία.

Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τον Καναδά, θα αποφασιστεί εάν θα ζητήσει και τυπικά να μετατραπεί η διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ή εάν απλώς ουσιαστικά θα την αντιμετωπίσει έτσι, αφού καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας έχει ούτως ή άλλως χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επίθεση Μαξίμου σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο χθες για μία “αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και με όχημα την κυνική εκμετάλλευση του πόνου”, καθώς και για “πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης” από “ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες”.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Ανδρουλάκη ότι μετέτρεψε το κόμμα του “σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των Σπαρτιατών”.

Έντονα αντέδρασε όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια και σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος καλούσε τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο της διεξαγωγής εκλογών.

Κασσελάκης: Παραίτηση Μητσοτάκη και διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές
Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τον κ. Κασσελάκη συνειδητό υπονομευτή του Πολιτεύματος και υποστήριξε ότι: “Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προσβάλλει τόσο βάναυσα τη λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα”.

Το 77% βλέπει απόπειρα συγκάλυψης
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για τους χειρισμούς στην υπόθεση των Τεμπών. Εξαιρετικά αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση και το δικαστικό σύστημα προκύπτει, από έρευνα της ALCO βάσει της οποίας το 77% των πολιτών πιστεύει ότι εκτυλίσσεται προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία.

Αντίθετα, μόνο το 11% θεωρεί ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, κάτι που αποδεικνύει ότι ούτε οι ψηφοφόροι της ΝΔ συμμερίζονται τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ότι πέφτει φως στην υπόθεση.

Το 83% δεν είναι ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Αντίστοιχη εικόνα προκύπτει καιαπό την τελευταία έρευνα της Opinion Poll σύμφωνα με την οποία το 83,2% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα το 70,3% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο και το 12,9% λίγο ικανοποιημένο, ενώ αντίθετα αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 9,7% και πολύ ικανοποιημένο μόλις το 4,9%.

Αποστάσεις από Καραμανλή παίρνουν «γαλάζια» στελέχη
Την ίδια ώρα όλο πληθαίνουν τα γαλάζια πρόσωπα που αμφισβητούν το αφήγημα «για όλα φταίει ο σταθμάρχης».

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης ο οποίος δήλωσε ότι αν ήταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είχε «αυτοκτονήσει» καθώς και οι Λευτέρης Κτιστάκης και Φίλιππος Φόρτωμας οι οποίοι τόνισαν ότι αν ήταν στη θέση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ θα είχαν παραιτηθεί από την προστασία της βουλευτικής ασυλίας.

Σαφείς αποστάσεις πήρε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στη θέση του κ. Καραμανλή δεν θα είχε θέσει εκ νέου υποψηφιότητα

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα