'
15.1 C
Aigio
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

ΣΚΛΗΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ

                                      

                                                                                                                                ΑΙΓΙΟ 16/9/2022

Η ΑΛΚΥΩΝ έχει εκφράσει δημόσια και στο παρελθόν ότι τα ¨σκληρά ¨τεχνικά έργα που εκτελούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στις παραλίες της Β. Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών  είναι  πλήρως ακατάλληλα και οδηγούν σε μεγαλύτερης έκτασης διαβρώσεις. Εχουν τεράστιο κόστος για τους πολίτες των Δήμων και υπακούν μόνο στην εργολαβική εντολή που λέει ¨  Ο εργολάβος κάνει τις παράνομες αμμοληψίες στα ποτάμια αφαιρώντας τα φερτά υλικά που χτίζουν τις ακτογραμμές και

ο εργολάβος εκτελεί τα σκληρά έργα στην ακτογραμμή. Ετσι  λειτουργούν οι ¨εργολαβικοί Δήμοι ¨ και Περιφέρειες  καταστρέφοντας τις παραλίες μας αποκομίζοντας τεράστια κέρδη οι εργολάβοι και οι ιθαγενείς πολίτες ¨πληρώνουν το μάρμαρο ¨ .

Οι διαβρώσεις που υφίστανται σε μερικές παραλίες του Δ. Αιγιάλειας είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής  καταλήστευσης των υλικών των ποταμών Κράθι, Κερυνίτη, Σελινούντα, Μεγανίτη  και Φοίνικα και της άνευ προηγουμένου αφαίρεσης φερτών υλών από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ για την κατασκευή της.

Ο Δ. Αιγιάλειας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  έδωσαν την συγκατάθεσή τους  για να πάρει η εταιρεία ΑΚΤΩΡΑΣ ΑΕ τα υλικά από τα ποτάμια. Αφαιρέθηκαν συνολικά πάνω από  10.000.000 κυβικά .  Σήμερα κάνουν τα ¨στραβά μάτια ¨ για τις παράνομες αμμοληψίες που γίνονται, όπως και η  Κτηματική Υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις αμμοληψίες.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι. Υπάρχουν άλλες λύσεις που να έχουν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της διάβρωσης σε βάθος χρόνων; Και βέβαια.

Η ΑΛΚΥΩΝ έχει προτείνει στο παρελθόν  και προτείνει και σήμερα την εξής λύση για τις διαβρωμένες παραλίες του Διακοπτού, της Ροδιάς, των Βαλιμιτίκων, της Τεμένης, του Αη Γιώργη Ροδοδάφνης, των Σελιανιτίκων.

Με σύνταξη μελέτης από τον Δήμο και  άδεια των αρμοδίων υπηρεσιών – Κτηματικής και Περιφέρειας – να αφαιρεθούν  τα  ¨εγκλωβισμένα υλικά ¨ λόγω του εγκιβωτισμού τους στις δεκαετίες 1960,1970, 1980, στους ποταμούς που αναφέραμε παραπάνω και να μεταφερθούν και απλωθούν τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, μετά από σχετική κοκκομέτρηση,  αυτούσια στις ανωτέρω παραλίες.  

Ειδικά από τους ποταμούς Κράθι, Βουραϊκό, Σελινούντα, Μεγανίτη και Φοίνικα από την παλαιά Ε.Ο. ως και τις εκβολές τους.

Μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τμήμα Υδραυλικών και Γεωλογίας, θα ήταν πολύ χρήσιμη.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το κόστος για τον Δήμο και την Περιφέρεια είναι δέκα φορές μικρότερο από τα σκληρά τεχνικά έργα που κατασκευάζονται τώρα.

Το χρονικό εύρος διατήρησης των υλικών αυτών στις παραλίες θα είναι για πολλές δεκαετίες.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ !!!!

                                                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ                              ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα