'
14 C
Aigio
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Σ. Τσιρώνης: «Φιμώνουν το διαδίκτυο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΙΚΗΣ, Σπυρίδων Τσιρώνης, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες») και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης»

Στην ομιλία του ο Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, τόνισε τη σημαντικότητα του νομοσχεδίου που αφορά στον κανονισμό που είναι γνωστός ως «Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες» ή «DigitalServicesAct»(DSA) και ανέφερε ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρόκειται ουσιαστικά για φίμωση του διαδικτύου με υπεύθυνους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται η θέση της ΝΙΚΗΣ πως η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση ήταν δωράκι προς τη ΝΔ, αφού στα σημαντικά νομοσχέδια ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση και όλοι μαζί υλοποιούν την ατζέντας της, η οποία οδηγεί σε αντεθνικά νομοσχέδια, στην εξαθλίωση του λαού και στη ψηφιακή σκλαβιά.

Όπως επισήμανε ο κ.Τσιρώνης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι  αρμόδιες αρχές αποκτούν εξουσίες επιβολής μέτρων έναντι παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου, σχετικά με εικαζόμενες παραβάσεις χρηστών των διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως είναι η ανάρτηση ή διάδοση παράνομου περιεχομένου. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη διατύπωση θα πρέπει να αναλύσουμε την έννοια του παράνομου περιεχομένου, όπως προσδιορίζεται στον  Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2022/2065. Εκεί χρησιμοποιείται η αόριστη φράση «παραπληροφόρηση, περιεχόμενο που εισάγει διακρίσεις και πραγματικές ή προβλέψιμες αρνητικές επιπτώσεις στις δημοκρατικές διαδικασίες, τον πολιτικό διάλογο και τις εκλογικές διαδικασίες». Ποιος ορίζει την παραπληροφόρηση ή την επικίνδυνη πληροφόρηση; O κάθε καλοπροαίρετος μπορεί να αντιληφθεί ότι με τον κανονισμό αυτό η λογοκρισία στο διαδίκτυο έβαλε γερά θεμέλια. Πάνω σε αυτά τα θεμέλια διάφορες μορφές ολοκληρωτισμού θα μπορέσουν να χτίσουν άμεσα και κατά το συμφέρον τους το περιεχόμενο του διαδικτύου».

Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ ανέφερε ότι το παρόν νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στις Κρατικές Αρχές να ασκούν έλεγχο  και στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, δημιουργώντας το ερώτημα γιατί θέλει η κυβέρνηση να εντάξει και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου; Πιο συγκεκριμένα ο κ.Τσιρώνης, διερωτήθηκε: «Τι δράση μπορεί να παρέχει ένας πάροχοςυπηρεσιών διαδικτύου έναντι ενός χρήστη, εκτός από τη διακοπή παροχής της υπηρεσίας ίντερνετ; Τι πληροφορία μπορεί να παρέχει ένας τέτοιος πάροχος για έναν χρήστη, εκτός από την τοποθεσία του χρήστη από την οποία εκκινείται η διαδικτυακή του δραστηριότητα;

Κλείνοντας ο βουλευτής Αχαΐας σημείωσε: «Ο ελληνικός λαός θα λογοκριθεί πλέον και διαδικτυακά μέχρις εσχάτων. Επιπλέον, η ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων θα καταπατηθεί βάναυσα στο όνομα της ασφάλειας. Και επειδή ο Κανονισμός αυτός είναι ευρωπαϊκός και οδεύουμε προς τις Ευρωεκλογές, καλούμε τους πολίτες να σκεφτούν πολύ, πάρα πολύ καλά ποιους θα στείλουν στο Ευρωκοινοβούλιο και ποια Ευρώπη θέλουμε. Πάντως σίγουρα όχι αυτή που βλέπουμε».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα