'
20.1 C
Aigio
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη -Οι πρώτες αποφάσεις Ανδρουλάκη για τα πρόσωπα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, η πρώτη υπό τη νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος κέρδισε την εκλογή με σαρωτική νίκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συνεδριάσει αύριο στις 16:00 η ΚΟ του κόμματος, ώστε να οριστεί ο επικεφαλής της αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, θα εκλεγεί και νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ADVERTISING

Πληροφορίες ανέφεραν ως επικρατέστερους για την εκπροσώπηση του προέδρου στη Βουλή τον Κώστα Σκανδαλίδη ή τον Μιχάλη Κατρίνη, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Βούληση επίσης του Ν. Ανδρουλάκη είναι να μεγαλώσει η παράταξη και να αναδειχθεί το έργο των βουλευτών. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να κάνει και ανοίγματα σε άλλους χώρους, αξιοποιώντας στελέχη, χωρίς αποκλεισμούς.

Το όνομα του Χάρη Καστανίδη συζητείται έντονα για κάποια θέση-ορόσημο (γραμματέας ΚΟ ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), καθώς και των Ευαγγελίας Λιακούλη (στήριξε Ανδρουλάκη εξαρχής), Χαράς Κεφαλίδου, Νάντιας Γιαννακοπούλου (στήριξαν Λοβέρδο), Γ. Μουλκιώτη (από το παπανδρεϊκό μπλοκ).

Στη Χ. Τρικούπη αναβαθμίζεται και ενισχύεται η επικοινωνία. Ο Βαγγέλης Τσόγκας αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου. Ο Παναγιώτης Βλάχος αναλαμβάνει εκ νέου τη γραμματεία επικοινωνίας με αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ θα συνδράμουν στην επικοινωνία ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Βασίλης Πανάγου, αλλά και ο Νίκος Βοσδογάνης (γεννηματικός), που είναι διευθυντής στο γραφείο Τύπου και επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Επίσης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, ο νέος βουλευτής Απόστολος Πάνας, ο Ηρακλής Δρούλιας και άλλα στελέχη που είναι κοντά στον Ν. Ανδρουλάκη αναλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά στη Χ. Τρικούπη. Ισχυρό ρόλο θα παίξει και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υπεύθυνος οργανωτικού του Ν. Ανδρουλάκη.

Από αριστερά: Ανδρέας Σπυρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παναγιώτης Βλάχος, Βαγγέλης Τσόγκας
Οι συνεργάτες του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ σχεδιάζουν και μια συμβολική δράση μέσα στην εβδομάδα (επίσκεψη σε κάποια δομή ή στην περιφέρεια), ώστε να μη χαθεί το τάιμινγκ της ενθουσιώδους εκλογής, όπως και το ταξίδι του στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για την προσύνοδο του PES.

Η επίσημη παράδοση-παραλαβή έγινε λίγο μετά τις 11:15 το πρωί, όταν έφθασε στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και έγινε δεκτός στην είσοδο του κτιρίου από τον Νίκο Σαλαγιάννη, τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ.

Στον 6ο όροφο συνεδρίασε για πρώτη φορά η ομάδα του νέου προέδρου, παρουσία των Ανδρέα Σπυρόπουλου, Πάνου Βλάχου, Βαγγέλη Τσόγκα, Ειρήνης Κωστάκη, Βασίλη Πανάγου και του βουλευτή του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Σε σύντομες δηλώσεις του κατά την υποδοχή του στην είσοδο των γραφείων, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα» για την παράταξη και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε όλοι μαζί». Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «ο τόπος έχει ανάγκη από μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική φωνή. Τα κόμματα πρέπει να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, όχι να είναι κλειστοί μηχανισμοί. Ξεκινάμε από σήμερα τη δουλειά».

«Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά», τόνισε. Επισήμανε, δε, ότι ο τόπος έχει ανάγκη «μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή» και πρόσθεσε ότι «πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα. Να πάμε σε μια εποχή που οι πολίτες θα θεωρούν ότι τα κόμματα δίνουν λύσεις».

Πηγή: iefimerida.grΟλοκληρώθηκε η σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη -Οι πρώτες αποφάσεις Ανδρουλάκη για τα πρόσωπα

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα