'
16.3 C
Aigio
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο Άγγελος Ρούβαλης στο aigiovoice.gr για τη δράση “Ανοικτές Πόρτες – Ανοικτές Κουζίνες” σε Αιγιάλεια & Καλάβρυτα

ρεπορτάζ: του Αχιλλέα Ροδίτη

Πυρετωδώς ετοιμάζονται όλα για την μεγάλη γιορτή του Σαββατοκύριακου στην Αιγιάλεια, απ’ τη θάλασσα ως το βουνό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοικτές Πόρτες – Ανοικτές Κουζίνες» του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.

Το aigiovoice.gr μίλησε με τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, τον Οινοποι1ό Άγγελο Ρούβαλη ο οποίος πιστεύει βαθιά στην επιτυχία της διοργάνωσης και στις προοπτικές που αυτή «ανοίγει» για τα πλούτη της γης μας!

«Η ιδέα υπάρχει διότι είναι γεωμορφολογικά ενιαία η περιοχή μας και η είναι η μήτρα της ποιότητας των προϊόντων μας που είναι όλα απαραίτητα συστατικά της Μεσογειακής διατροφής», επισημαίνει.

Και προσθέτει:

«Η γη μας, από τη θάλασσα ως το βουνό, απ’ την Αιγιάλεια ως τα Καλάβρυτα, βγάζει προϊόντα στην άριστη ποιότητα τους! Από τα ψάρια του Κορινθιακού ως τα κατσικάκια και αρνάκια του βουνού, ως τη φέτα, αλλά και τ’ αμπέλια, τα ζυμαρικά μας, τις σταφίδες και τόσα ακόμη…».

«Όλα αυτά λοιπόν θα αναδειχθούν μέσα από την εκδήλωση του Σαββατοκύριακου. Από την παραλία της Πούντας μέχρι και την κορυφή του Χελμού, θα δούμε πώς δημιουργούνται Μεσογειακά πιάτα με τον πλούτο που παράγει η Αιγιάλεια», καταλήγει.

Και συνεχίζει:

«Όλα αυτά θα δημιουργηθούν μέσα από την αξιοποίηση των προϊόντων μας, από τους αγαπημένους μας, τον καλό φίλο Ηλία Μαμαλάκη, αλλά και την αν όχι καλύτερη σαφώς μία από τις καλύτερες chef στην Ελλάδα, τα κα Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου.

Ο ίδιος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στα social media:

«Οι αγαπημένοι μας! Παίρνουν στα χέρια τους όλες τις πρώτες ύλες της μεσογειακής διατροφής που παράγονται εδώ, σε άριστη ποιότητα, και ξαναπλέκουν την γεωμορφολογία της Μεσογείου : Θάλασσα και Βουνό , Αιγιάλεια και Καλάβρυτα ! Από την κορφή του Χιονοδρομικού στην ακροθαλασσιά της Τράπεζας, σε ανοιχτές,υπαίθριες κουζίνες (10 μίλια δρόμος…).

Αυτό το Σ/Κ, «Ανοιχτές Πόρτες-Ανοιχτές Κουζίνες» από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια. Δείτε λεπτομέρειες και κάντε μια βόλτα αφού πρώτα περάστε από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Η chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, θα πραγματοποιήσει μαγειρικές επιδείξεις, με τοπικές πρώτες ύλες του Κορινθιακού…».!

Η ΔΡΑΣΗ… “Ανοικτες Πόρτες – Ανοικτές Κουζίνες”

Η δράση «Ανοιχτές Πόρτες – Ανοιχτές Κουζίνες» που διοργανώνεται από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια και στηρίζεται από τον Δήμο Καλαβρύτων και το Επιμελητήριο Αχαΐας και εξ αφορμής ανοίγουν τα Οινοποιεία της περιοχής τις πόρτες του στο κοινό.

 Τα Οινοποιεία θα περιμένουν το κοινό για να δοκιμάσει ένα ποτήρι κρασί, να περιηγηθεί στα κελάρια, αλλά και να ακούσει ιστορίες» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο μαγευτικός Ηλίας Μαμαλάκης ανεβαίνει στην κορυφή του Χελμού, ανάβει φωτιά, στέλνει «μηνύματα καπνού» και ανταλλάσσει δημιουργικές μαγειρικές με τη σπουδαία Ελληνίδα μαγείρισσα Κων/να Βούλγαρη Κοντεσοπούλου που θα του απαντά από την παραλία της Πούντας στην Αιγιάλεια ( έξοδος 20 της Ολυμπίας Οδού).

Εσάς που  θα έλθετε στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα αυτό το διήμερο 28 & 29 Μαΐου, τα ανοιχτά επισκέψιμα οινοποιεία σας περιμένουν  για να δοκιμάσετε ένα ποτήρι κρασί και να πείτε ή να ακούσετε ιστορίες , μοιραζόμενοι  γνώσεις και εμπειρίες,  καθώς θα περιηγείστε στα κελάρια τους.

Το πρώτο ραντεβού, λοιπόν, το δίνουμε για αυτό το Σάββατο (28 Μαΐου), στις 13:00 – 18:00, στην παραλία της Πούντας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, για να μπορέσετε να συμμετάσχετε δηλώστε συμμετοχή στο: https://cutt.ly/anoixtes-kouzines-pounta

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα