'
25.7 C
Aigio
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Λονδίνο: Κάθε χρόνο ανασύρονται περίπου 30 πτώματα

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τον ποταμό Τάμεση που διασχίζει το Λονδίνο

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τον ποταμό Τάμεση που διασχίζει το Λονδίνο, καθώς κατά μέσο όρο περίπου 30 πτώματα ανασύρονται από τα σκοτεινά νερά του κάθε χρόνο. Αυτό μεταφράζεται στην ανάσυρση μίας σορού κάθε εβδομάδα.

Πέρυσι, η MPU (μονάδα θαλάσσιας αστυνόμευσης) ανέσυρε 45 πτώματα. Δεν ήταν όλα από τον Τάμεση, καθώς η MPU αστυνομεύει επίσης λίμνες, δεξαμενές και 200 μίλια καναλιών στο ευρύτερο Λονδίνο. Αλλά τα περισσότερα θα έχουν βρεθεί ξεβρασμένα στις λασπώδεις και βοτσαλωτές παραλίες του ποταμού ή θα επιπλέουν στο γρήγορο ρεύμα του.

Τα στοιχεία της μητροπολιτικής αστυνομίας δείχνουν ότι το 2021 βρέθηκαν 23 πτώματα στο αστικό τμήμα του Τάμεση που ελέγχεται από την MPU. Το 2019 ήταν 27, το 2017 ήταν 30 και το 2015 ήταν 38.

Οι άγνωστες ιστορίες

Υπολογίζεται ότι κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής των 213 μιλίων του Τάμεση, ένα πτώμα ξεβράζεται κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα.

Λίγα γίνονται πρωτοσέλιδα- αυτά προορίζονται για περιστατικά όπως η ανακάλυψη το 2001 του κορμού ενός νεαρού Αφρικανού αγοριού, ονόματι Άνταμ, που πιστεύεται ότι ήταν θύμα τελετουργικής δολοφονίας, ή η καταστροφή του Μάρτσιονες το 1989, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι.

Αν δεν υπήρχε η υψηλού προφίλ έρευνα, το γεγονός ότι είχαν βρεθεί άλλα δύο πτώματα θα μπορούσε να περάσει σχεδόν απαρατήρητο, παραχωρώντας μια ή δύο παραγράφους στον τοπικό Τύπο.

Ένα μέλος της ομάδας MPU δήλωσε στον Guardian: «Ο αριθμός των πτωμάτων που ανασύρουμε είναι αρκετά σταθερός εδώ και περίπου 50 χρόνια. Περίπου 28-40 το χρόνο. Ο μέσος όρος είναι πιθανώς περίπου 30».

Χιλιάδες κλήσεις για αυτοκτονίες

Η μονάδα αντιμετωπίζει περίπου 2.000 κλήσεις το χρόνο. Από αυτές που αφορούν το ποτάμι, η συντριπτική πλειονότητα αυτών αφορά ανθρώπους που απειλούν να πηδήξουν.

Δεν είναι όλοι αυτόχειρες, ορισμένοι έχουν διαταραχές προσωπικότητας και είναι γνωστοί στο NHS και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από προηγούμενα περιστατικά, σύμφωνα με τον αξιωματικό, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ένας μικρός αριθμός περιστατικών είναι τυχαίοι πνιγμοί.

Σχεδόν κανένα δεν είναι ανθρωποκτονία. Η MPU ανασύρει πτώματα ή τμήματα πτωμάτων που είναι ανθρωποκτονίες, αλλά όχι από τον Τάμεση, αλλά μάλλον από δεξαμενές και κανάλια. Ο λόγος: «Θα μπορούσαν να αναδυθούν εξαιτίας των παλιρροιών».

Η επικίνδυνη παλίρροια του Τάμεση

Το εύρος της παλίρροιας του Τάμεση είναι περίπου 7 μέτρα, δήλωσε ο αξιωματικός. «Αυτό είναι τεράστιο. Δύο φορές την ημέρα. Μέσα και έξω. Η παλίρροια μπορεί να είναι 5-6 κόμβοι». Αν κάποιος πηδήξει στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, ανάλογα με τον καιρό, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα μπορεί να βρεθεί 100 μέτρα πάνω ή κάτω από το ποτάμι.

Η ισχυρή παλίρροια είναι ένας λόγος για τον οποίο ακόμη και η εξαιρετικά έμπειρη ομάδα των 10 εκπαιδευμένων δυτών της MPU μπορεί να καταδυθεί στο ποτάμι μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Είναι πολύ επικίνδυνο: βάθος έως και 20 μέτρα κατά τόπους και σκοτάδι. Συνήθως καταδύονται μόνο σε «χαλαρά νερά» μεταξύ των παλιρροιών ή γύρω από προβλήτες και αποβάθρες.

Μόλις αναφερθεί ότι κάποιος έχει πηδήξει, πρέπει πάντα να περιμένουν να αναδυθεί το πτώμα. Συχνά είναι ο καπετάνιος ενός πλοίου στο ποτάμι που τους εντοπίζει και καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως έγινε με ένα από τα δύο πτώματα που ανακαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι άνθρωποι που πηδούν και όσοι πνίγονται θα υποστούν ψυχρό σοκ από τις παγωμένες θερμοκρασίες κάτω από 1,5 μέτρο. Οι μύες παγώνουν, το στόμα ανοίγει, παίρνουν το νερό και βυθίζονται στο βυθό. Μόνο με την αποσύνθεση θα αρχίσουν να επιπλέουν.

πηγή

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα