'
26.8 C
Aigio
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img

Εν μέσω πανδημίας πετύχαμε αύξηση του κύκλου εργασιών μας

Ο Γενικός Διευθυντής της FERTICHEM Μπάμπης Στούμπος σε συνέντευξή του στο Περιοδικό AGRO.TEC (Αγροτική Ανάπτυξη – Τεχνολογίες και Μηχανήματα)


Ο Αιγιώτης Γεν. Διευθυντής της εταιρείας FERTICHEM παραχώρησε συνέντευξη στον Βαγγέλη Γραικόπουλο για λογαριασμό του πρώτου τεύχους του Περιοδικού AGRO.TEC όπου αναφέρθηκε στην εταιρεία που εκπροσωπεί, στους στόχους που πέτυχε μέσα στην πανδημία και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές.
To AIGIO VOICE αναδημοσιεύει την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και σκιαγραφεί το προφίλ της εταιρείας που εδρεύει στο Αίγιο και παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη στον τομέα της αγροτικής οικονομίας

Με πείρα δεκαετιών, η εταιρία δεύτερης γενιάς Fertichem εξακολουθεί να ξεχωρίζει και να εξελίσσεται. Έχει ως πρωταρχικό της μέλημα τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και έχει κερδίσει πρωταγωνιστική θέση στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας λιπασμάτων.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Γραικόπουλο


Ο κ. Μπάμπης Στούμπος, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Agro-tec» μιλά για την πορεία της και για τα επόμενα σχέδια της. Η Fertichem εξειδικεύεται στον τομέα των λιπασμάτων, των αγροχημικών και των συναφών ειδών. Με σύγχρονες, ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εφοδιαστικής αλυσίδας, η εταιρεία προωθεί με επιτυχία τα προϊόντα της όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κύριε Στούμπο, πώς ξεκίνησε τη διαδρομή της η εταιρεία σας και ποιοι είναι οι κυριότεροι σταθμοί στην πορεία της μέχρι σήμερα;
Η εταιρία μας ξεκίνησε την δραστηριότητα της το έτος 2015, εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, κυρίως για τη χώρα μας. Διαθέτοντας προηγούμενη πείρα δεκαετιών, αφού η εταιρία μας αποτελεί εταιρία 2ης γενιάς, καταφέραμε με προσεκτικά βήματα, σταδιακά να ξεχωρίσουμε και να εξελιχθούμε. Αρχικά, ξεκινήσαμε διαθέτοντας λιπάσματα για ερασιτέχνες κηπουρούς με μία μικρή γκάμα προϊόντων, τα οποία τοποθετήθηκαν σε δύο αλυσίδες υπεραγορών και σε διάφορα φυτώρια. Στους επόμενους έξι μήνες λανσάραμε και την επαγγελματική σειρά για τους επαγγελματίες παραγωγούς με περίπου 14 υγρά λιπάσματα. Ήδη μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας μας, ξεκινήσαμε τις πρώτες μας πωλήσεις και εκτός Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή αριθμούμε πάνω από 35 υγρά λιπάσματα και βιοδιεγέρτες και τρεις διαφορετικές σειρές υψηλής ποιότητας υδατοδιαλυτών λιπασμάτων. Διαθέτουμε σύγχρονες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, όπως η γραμμή παραγωγής και συσκευασίας υδατοδιαλυτών λιπασμάτων, η γραμμή συσκευασίας υγρών και η γραμμή μικροσυσκευασίας στερεών.
Υπάρχει κάποια έρευνα σε εξέλιξη που να εστιάζει σε νέα προϊόντα τα οποία να είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον;


Η φιλοσοφία της χρήσης των εξειδικευμένων προϊόντων θρέψης και βιοδιέγερσης της εταιρίας μας, είναι από την φύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την προστασία του περιβάλλοντος. Η χρήση, για παράδειγμα, των διαφυλλικών σκευασμάτων ιχνοστοιχείων περιορίζει στο ελάχιστο την επιβάρυνση των αγρών με βαρέα μέταλλα. Στην περίπτωση αυτή, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι τροφοπενίες, χρησιμοποιώντας την ελάχιστη δυνατή ποσότητα των μεταλλικών στοιχείων. Η χρήση, μάλιστα, άλλων επιλεγμένων οργανικών συστατικών όπως τα αμινοξέα, τα ταφουλβικά οξέα και οι πολυσακχαρίτες, βελτιώνει την πρόσληψη, την μετακίνηση και την αξιοποίηση των στοιχείων στο φυτό και επιτρέπει σε ικανό βαθμό την μείωση των εισροών σε λιπαντικές μονάδες, συνεισφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι παραγωγοί στη λίπανση; Ποιες είναι οι συνέπειες τους και τι πρέπει να γίνει για να ωφεληθούν και οι καταναλωτές;
Η έλλειψη γνώσης τόσο για τις πραγματικές ανάγκες της κάθε καλλιέργειας, όσο και για την κατάσταση της γονιμότητας του εδάφους, αποτελούν συνήθη προβλήματα που περιορίζουν την αποτελεσματικότητα των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων. Η κατάσταση αυτή βέβαια βελτιώνεται συνεχώς, τόσο λόγω της διαρκούς επιμόρφωσης των νέων κυρίως αγροτών, όσο και εξαιτίας της συνδρομής εκείνων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην θρέψη και έχουν ως πραγματικό στόχο να βελτιώσουν την σχέση κόστους – οφέλους για τους παραγωγούς. Είναι προφανές ότι μέρος αυτού του οικονομικού και ποιοτικού οφέλους θα μεταφερθεί, μέσα από το υπάρχον ανταγωνιστικό περιβάλλον και στους καταναλωτές.
Πόσο έχει επηρεαστεί η εταιρία από την πανδημία;
Είναι γεγονός ότι η πανδημία επηρέασε πολύ έντονα την παγκόσμια οικονομία και τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους και τις επιχειρήσεις, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τα καθημερινά μας δεδομένα. Η εταιρία μας, εν μέσω πανδημίας, με πολύ σκληρή δουλειά και συνεχή αγώνα, πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών της, στηρίζοντας την εσωτερική αγορά και δίνοντας μεγάλη βάση στις εξαγωγές της. Αυτό ήταν αναμφισβήτητα ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς σε μία δύσκολη συγκυρία, ωστόσο οι συνέπειες μιας πανδημίας παραμένουν και ευχόμαστε να ξεπεραστούν σύντομα προκειμένου η παγκόσμια αγορά να λειτουργήσει ξανά στους κανονικούς της ρυθμούς.


Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την κλιματική αλλαγή. Με ποιον τρόπο συμβάλλει η εταιρία σας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής;
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και κάθε ένας από εμάς οφείλει να ακολουθεί στην καθημερινότητά του, φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες. Η εταιρία μας, προσανατολισμένη σε αυτή την κατεύθυνση, διαθέτει προϊόντα θρέψης ορισμένα από τα οποία περιέχουν επιλεγμένα οργανικά συστατικά με ικανότητα ενίσχυσης των φυτών στο αβιοτικό στρες. Τα συστατικά αυτά στοχεύουν στην ρύθμιση των ωσμωτικών φαινομένων του φυτού και προστατεύουν από τις υψηλές θερμοκρασίες, την παρατεταμένη ξηρασία, αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, με στόχο να αντιμετωπίσει στον καλύτερο δυνατό βαθμό τα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα που έχουν την ρίζα τους στην κλιματική αλλαγή.
Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας;
Σκοπός της εταιρίας μας είναι η συνεχής βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός σε κάθε επίπεδο. Στην επόμενη πενταετία στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές μας, φτάνοντάς τες στο 70% των πωλήσεων μας, να επενδύσουμε περαιτέρω σε επιστημονικό προσωπικό, αυξάνοντας το ήδη καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας, καθώς και να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα και τεχνολογία των προϊόντων μας. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και να προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: agro.tec magazine

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα