'
22.9 C
Aigio
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
spot_img

«Βρέχει» κατασχετήρια, για ενταγμένους στον Νόμο Κατσέλη!

του Αχιλλέα Ροδίτη | Αχαϊκή Πολιτεία

ΠΡΟΣΟΧΗ συστήνει με δημόσια τοποθέτηση του μέσω της εφημερίδας «Πολιτεία» ο Πατρινός δικηγόρος κ. Άκης Βαβαρούτας σε όσους ανήκουν στην ευάλωτη κατηγορία των δανειοληπτών και διαθέτουν σπίτι, λόγω της «βροχής» κατασχετηρίων που εξαπολύονται από Τράπεζες και Funds τις τελευταίες εβδομάδες.

Διευκρινίζει δε, ότι αυτή η σύσταση – ενημέρωση αφορά ακόμα (και πολύ περισσότερο μάλιστα) και εκείνους τους δανειολήπτες που αισθάνονται «προστατευμένοι» από τον Νόμο Κατσέλη, καθώς έχουν ενταχτεί σε αυτόν.

Όπως εξηγεί, οι εντολές για κατασχέσεις και για να βγουν σπίτια στο «σφυρί» δεν κάνουν διακρίσεις. Ή μάλλον, οι Τράπεζες και τα Funds δεν κάνουν διακρίσεις. Αντίθετα!

Όπως σημειώνει ο γνωστός νομικός, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ μαζικών κατασχετηρίων προς πάσα κατεύθυνση. Προφανώς στη λογική «στείλε κι ό,τι πιάσουμε…»! «Μιλάμε για μια ξεκάθαρη αυθαιρεσία Τραπεζών και Funds που έχει περάσει σε άλλα επίπεδα», δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Βαβαρούτας.

«ΣΤΕΙΛΤΟ ΠΡΙΝ… ΠΕΘΑΝΕΙ»

Άλλος δικηγόρος που όμως δεν αποκαλύπτει το όνομά του, αναφέρει περίπτωση κατά την οποία σε Fund δόθηκε οδηγία να σταλεί κατασχετήριο σε άνδρα με καρκίνο, με την σημείωση: «στείλτε το γρήγορα προτού… πεθάνει»!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ –  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η… «ΠΑΓΙΔΑ»:

Επειδή κάποιος έχει ενταχτεί στον Νόμο Κατσέλη δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεχθεί κατασχετήριο. Το θέμα είναι ότι μερικοί μπερδεύονται διότι για παράδειγμα αναφέρεται πως ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός πρόκειται να γίνει εντός διαστήματος τριών ή τεσσάρων, ακόμα και έξι ή επτά μηνών. Έτσι πολλοί θεωρούν ότι… έχουν χρόνο μπροστά τους. Αλλά εδώ είναι η «παγίδα». Ποια είναι αυτή; Ότι ο Νόμος ορίζει πως η αίτηση ανακοπής της διαδικασίας πλειστηριασμού πρέπει να γίνει «ΕΝΤΟΣ 45ΗΜΕΡΟΥ». Αν αυτό το χρονικό διάστημα περάσει, τότε ο ενδιαφερόμενος ακόμα κι αν είναι στον Νόμο Κατσέλη, δύσκολα μπορεί να ανακόψει τη διαδικασία εκποίησης του ακινήτου του!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ

Ο κ. Βαβαρούτας εξηγεί συγκεκριμένα: «Έχω κάθε μέρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις που φθάνουν σε εμένα. Ανθρώπων οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Νόμο Κατσέλη αλλά δέχονται κατασχετήρια». «Μόνο χθες είχα τέσσερις υποθέσεις», τονίζει. Μάλιστα στις δύο εξ αυτών των υποθέσεων πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας και παρότι ανήκουν στον Νόμο Κατσέλη καθυστέρησαν να προβούν στην αίτηση ανακοπής και πρόλαβαν ίσα στο… «παρά πέντε»!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΕΑ ΚΑΙ

60ΧΡΟΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ!

Η μία περίπτωση αφορά γνωστό συμπολίτη και εκπρόσωπο συλλόγου ΑμεΑ, ο οποίος είχε το εξώδικο πλειστηριασμού του σπιτιού του. Θεώρησε ότι είχε χρόνο μπροστά του. Ευτυχώς όμως όταν αποφάσισε να ενοχλήσει τον δικηγόρο είχε ακόμα περιθώριο μερικών ημερών και ίσα που πρόλαβε!

Η άλλη περίπτωση αφορά 60χρονη καρκινοπαθή η οποία μεταβαίνει τακτικά στην Αθήνα για να υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. Γυρίζοντας στο σπίτι της στην Πάτρα, είδε τοιχοκολλημένο το έγγραφο και λίγο έλειψε να υποστεί… εγκεφαλικό! Έτρεξε αμέσως στον δικηγόρο ο οποίος προχώρησε τις διαδικασίες για ανακοπή.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα