'
11.9 C
Aigio
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
spot_img

Το “στοίχημα” του προέδρου να γίνει η Αχαΐα “γαλάζια”

Συνέντευξη με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ. Αντώνη Κουνάβη

Σε έναν νομό που χαρακτηρίστηκε ως «προπύργιο» του ΠΑΣΟΚ και έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ υψηλά εκλογικά ποσοστά, η θέση του προέδρου της Νομαρχιακής δεν μοιάζει με «ηλεκτρική καρέκλα»;

Αρχικά, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι η Οργάνωσή μας έχει μετονομαστεί σε ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας).
Ωστόσο, ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της ερώτησης σας. Η θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας, όχι μόνο δεν είναι «ηλεκτρική καρέκλα»., όπως ατυχώς τη χαρακτηρίσατε, αλλά σε ό, τι με αφορά είναι ιδιαίτερα τιμητική.
Εκτός αυτού, έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που επωμίζομαι και θα τα δώσω όλα, ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των μελών μας.

Η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαϊα, οφείλεται εν πολλοίς στην πολιτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Σας βρίσκει σύμφωνο η άποψη ότι η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο» από την πτώση του ΠΑΣΟΚ και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει τον δημοκρατικό χώρο;

Διαφωνώ με το πρώτο μέρος της προσέγγιση σας. Είναι κοινή η διαπίστωση ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, και στον νομό μας. Πρόκειται κυρίως για έναν αριστερόστροφο κόσμο, που πίστεψε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα πήρε τη θέση του ΠΑΣΟΚ και στο πρόσωπό του είδε έναν νέο Ανδρέα Παπανδρέου. Εξ ου και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη πολιτική δύναμη στην Αχαϊα.
Επομένως, η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας, σε επίπεδο νομού, δεν πρέπει να αποδίδεται στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά στο γεγονός ότι η δικαίωση των πολιτικών επιλογών της και η σταθερή προσήλωση της στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση.
Κατά τα άλλα, υπενθυμίζοντας σας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης, οφείλω να επισημάνω ότι δικαιώνεται η στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στον μεσαίο χώρο, στο κέντρο.
Μην ξεχνάμε ότι και ο Κώστας Καραμανλής ακολούθησε την ίδια στρατηγική σε σχέση με τον μεσαίο χώρο, που επίσης δικαιώθηκε.
Από κει και πέρα, στο πλαίσιο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών είναι σταθερή παράμετρος, αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Το εκλογικό σώμα μοιάζει πολιτικά κατακερματισμένο. Η ΝΔ κατάφερε να διατηρήσει τον παραδοσιακό ψηφοφόρο και ταυτόχρονα να ανανεώσει την κομματική της βάση;

Η απάντηση στο ερώτημα σας βρίσκεται τόσο στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, όσο και στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, κάτι που καταγράφεται σε όλες τις ανεξαιρέτως δημοσκοπήσεις.
Επιπλέον, η εντυπωσιακή συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές μας, με τις χιλιάδες εγγραφές και επανεγγραφές μελών, αντικατοπτρίζει τη σημαντική διεύρυνση της κομματικής βάσης μας, ενδεικτική κι αυτή της δυναμικής της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας.

Εξηγήστε μας απλά, γιατί ο νομός Αχαϊας θα πρέπει να γίνει «μπλε»;

Μα γιατί αυτός πρέπει να είναι, και είναι, ο αντικειμενικός σκοπός μας. Θέλει και ρώτημα; Και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ώστε στον χάρτη των επόμενων εκλογών και η Αχαϊα να είναι «γαλάζια»!

Το πολιτικό δυναμικό της Αχαϊας, οι εκλεγμένοι βουλευτές, πόσο κοντά είναι στην κομματική οργάνωση και στις ανάγκες των τοπικών οργανώσεων;

Όλες και όλοι, πρωτίστως οι βουλευτές μας, είναι κοντά στη ΔΕΕΠ, σε μια επανεκκίνηση που συμβολίζει το πέρασμά της σε μια νέα εποχή, με οδηγούς την εξωστρέφεια και την παρεμβατικότητα, όπου και όπως επιβάλλεται.
Προσωπικά θέλω να καταστήσω τη ΔΕΕΠ μια λειτουργική οργάνωση, τα γραφεία της οποίας θα είναι ανοικτά για όλες και όλους, ώστε με γνώμονα τη συνεργασία με τους βουλευτές μας, τα στελέχη μας και τους αρμόδιους φορείς, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο για την παράταξή μας, όσο και για τον τόπο μας.

Παλαιότερα, τα πολιτικά γραφεία και οι διάδρομοι των κομματικών οργανώσεων είχαν χαρακτηριστεί ως χώροι συνάθροισης που ζητούσαν «ρουσφέτια». Πέρασε αυτή η εποχή; Τι έχει αλλάξει σήμερα, ο οργανωμένος ψηφοφόρος ή η οργάνωση του κόμματος;

Αναμφίβολα οι εποχές έχουν αλλάξει και η λειτουργία των κομματικών οργανώσεων επιβάλλεται να εναρμονιστεί με το πνεύμα της εποχής μας. Υπό το πρίσμα αυτό, η ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας πρέπει κι αυτή να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της και να καταστεί ένας συνδετικός κρίκος του κόμματος, σε τοπικό επίπεδο, με την κυβέρνηση.
Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεστε ότι η ΔΕΕΠ θα συμβάλει στην ουσιαστική προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων του νομού μας, καθώς και στη διενέργεια δράσεων που θα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία.
Μακριά από εμάς και από μένα προσωπικά η ρουσφετολογική αντίληψη του παρελθόντος.

Οι μετρήσεις δείχνουν διαφορά 10 μονάδων και άνω. Συνεπώς, δεν υπάρχει επικίνδυνος αντίπαλος για την κυβέρνηση. Ίσως ο αντίπαλος να είναι ο κακός εαυτός της;

Όπως ξέρετε, οι δημοσκοπήσεις είναι μια «φωτογραφία» της στιγμής, η αποτύπωση των προθέσεων του εκλογικού σώματος την ώρα που διενεργούνται.
Δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε συμπτωματικό ότι όλες ανεξαιρέτως οι σφυγμομετρήσεις καταγράφουν την ξεκάθαρη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά δεν αρκούμαστε στα αποτελέσματα τους. Δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε.
Είμαστε προσηλωμένοι στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, στη διόρθωση των όποιων αστοχιών, κυρίως όμως στην επιτάχυνση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, ώστε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και, ήδη, τα καταφέρνουμε!
Κρατήστε, επίσης, την εκτίμηση μου ότι το βράδυ των επόμενων εκλογών η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι, απλώς, πρώτο κόμμα, αλλά θα έχει και την αυτοδυναμία για να συνεχίσει απρόσκοπτη το μεταρρυθμιστικό έργο της.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα