'
29.6 C
Aigio
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Το κονκλάβιο της Κιβωτού -Οι αναφορές για τον πατέρα Αντώνιο και τους 3 έμπιστούς του που έτρεμαν τα παιδιά

Σοκ έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, μετά από καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμό.

Μάλιστα στο κάδρο των καταγγελιών μπαίνει και ο πατέρας Αντώνιος καθώς ο 19χρονος κατέθεσε στην ΕΛΑΣ, όπως αποκάλυψε το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα, ότι έχει ασελγήσει σε βάρος του.

Με τις καταγγελίες στις αρχές, αλλά και τα στόματα που πλέον ανοίγουν περιγράφεται εντός των δομών μια εικόνα που απείχε πολύ από αυτή που είχε σχηματίσει η κοινή γνώμη.

Ο στενός κύκλος του πατέρα Αντώνιου
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, κάποιοι από τους εργαζόμενους αναφέρονται προς τον π. Αντώνιο σαν έναν άνθρωπο νάρκισσο, απόμακρο, που όμως δίπλα του είχε -εκτός από την πρεσβύτερα- ακόμα 2-3 άτομα ως έμπιστους που τύγχαναν ιδιαίτερων προνομίων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης εργαζόμενοι περιγράφουν τις δομές παρομοιάζοντας την Κιβωτό ως ένα κονκλάβιο γύρω από ένα κορυφαίο στέλεχος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν παιδιά που φέρονται να έτρεμαν τον πατέρα Αντώνιο και τους έμπιστούς του. Είναι χαρακτηριστικό, λένε, ότι δεν ήθελαν να πηγαίνουν στην Αθήνα για να μην είναι κοντά του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να μπορούσε να καλέσει παιδιά από τις δομές της επαρχίας στην Αθήνα ξαφνικά, ενώ αίσθηση προκαλούν οι αγγαρείες και οι δουλειές, που φέρονται να υποχρεούνταν τα παιδιά να κάνουν σε καθημερινή βάση.

«Με έβαζε να κοιμάμαι στο πάτωμα για να του δίνω τα φάρμακά του»
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρονται μάλιστα σε μια άκρως σοκαριστική περίπτωση στη δομή της Καλαμάτας, ενός τροφίμου της Κιβωτού που σήμερα είναι 16 ετών. Το εν λόγω παιδί περιγράφεται ως το καλύτερο και πιο συνεργάσιμο παιδί της δομής. Κάποια στιγμή πέρυσι τα Χριστούγεννα κλήθηκε να μεταβεί στην Αθήνα όπου και έμεινε 3 εβδομάδες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αναφορές όταν γύρισε έδειχνε να είναι ράκος και φοβισμένος. Τον ρώτησε η ψυχολόγος τι έχει και της απάντησε, ότι ήταν κουρασμένος. Μάλιστα το παιδί φέρεται να υποστήριξε ότι επειδή στέλεχος της Κιβωτού ήταν άρρωστο, για τρεις εβδομάδες κοιμόταν στο πάτωμα δίπλα του, για να του δίνει τα φάρμακά του. Το παιδί που φέρεται να έχει πει όλα τα παραπάνω, έφυγε από τη δομή σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια εποχή με τον καταγγέλλοντα.

Ένας καλός μαθητής που ξαφνικά σταμάτησε το σχολείο 
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης κάνουν αναφορά και σε ένα ακόμα παιδί στην Καλαμάτα, το οποίο ήταν μαθητής Γυμνασίου, με τους καθηγητές του να μιλούν με πολύ καλά λόγια για την πορεία του και τις επιδόσεις του στα μαθήματα. Ωστόσο ξαφνικά στις αρχές του έτους σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο. Οι καθηγητές του τον αναζήτησαν και το σχολείο προχώρησε σε κατάθεση αναφοράς στην εισαγγελία, καθώς κανείς δεν ενημέρωσε τη διεύθυνση γιατί ο μαθητής σταμάτησε να πηγαίνει στα μαθήματα. Και αυτό το παιδί μετά από λίγο καιρό φέρεται να πήγε στην Αθήνα. 

Τα παιδιά έτρεμαν, δεν ήθελαν να πηγαίνουν στην Αθήνα 
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης περιγράφουν ζοφερές καταστάσεις με τα παιδιά να τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να τους ζητηθεί να πάνε στην Αθήνα. Ενδεικτικές είναι οι αναφορές για δύο ακόμα παιδιά που πήγαν στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο και επέστρεψαν τρομαγμένα. Σύμφωνα λοιπόν με τις αναφορές τα δύο παιδιά είπαν πως είδαν ένα παιδί της δομής να σκουπίζει μόνο του όλο τον 5οροφο στον Κολωνό και άλλα δύο να βρίσκονται στις αποθήκες και να δουλεύουν μαζί με εργάτες. 

Ενδεικτικό του φόβου που φέρεται να υπήρχε για τη δομή της Αθήνας είναι η αναφορά για ένα παιδί σε δομή της επαρχίας, το οποίο έλεγε στον μικρότερο του αδερφό να μην γκρινιάζει, να ακούει τους δασκάλους του, για να μην τον στείλουν στην Αθήνα, καθώς άκουγαν πολύ σκληρά πράγματα για εκεί. 

Έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σκληρές δουλειές, ακόμα και εν μέσω καύσωνα 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα παιδιά ήταν υποχρεωμένα σε καθημερινή βάση να κάνουν δουλειές και αγγαρείες και μεσημεριανές ώρες το καλοκαίρι ακόμα και εν μέσω καύσωνα. Οι δουλειές, λένε πως ήταν υποχρεωτικές από την διοίκηση ακόμα και αν διαφωνούσαν οι εργαζόμενοι. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ακόμα και για μικρά παιδιά ηλικίας 8-10 ετών, τα οποία τα έβαζαν να ξεχορταριάζουν, την ώρα που μαγαλύτερα παιδιά έκαναν βαριές χριρωνακτικές εργασίες, με τσάπες κλπ.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως όταν το κορυφαίο στέλεχος πήγαινε σε μία συγκεκριμένη δομή της επαρχίας, τα παιδιά ήταν στρατιώτες, καθώς ξυπνούσαν στις 6 το πρωί, πήγαιναν για δουλειές στον κήπο μέχρι την ώρα που ξύπναγε ο πάτερ και τότε πήγαιναν για να πάρουν την ευχή του!

Τα πάρτι για τα γενέθλια και τα δώρα που δεν έδιναν ποτέ στα παιδιά
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης περιγράφοντας τα όσα περίεργα συνέβαιναν εντός των δομών αναφέρθηκαν και σε πρακτικές που φέρονται να ακολουθούνταν σε πάρτι που διοργάνωνε η δομή για τα γενέθλια και τις γιορτές των παιδιών. Στα πάρτι αυτά καλούνταν συμμαθητές των παιδιών, τα οποία πήγαιναν με τα δώρα τους τα οποία σπάνια κατέληγαν στα παιδιά. Βασικά οι πηγές υποστηρίζουν ότι τα δώρα τα έπαιρναν τα παιδιά μόνο αν ήταν ρούχα. Τα υπόλοιπα τα κρατούσαν οι εργαζόμενοι και τα έδιναν σε κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου ώστε να τους τα δώσει όταν θα επισκεπτόταν τη δομή. Μάλιστα περιγράφουν και ακόμη πιο τραγικά περιστατικά με περιπτώσεις που γονείς πήγαιναν στο παιδί τους δώρα, αλλά αυτό δεν τα έπαιρνε ποτέ και ρωτούσε «γιατί δε μου δίνετε τα δώρα των γονιών μου;». Ετσι και αλλιώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις δομές δεν ήθελαν τα παιδιά να έχουν συχνές επαφές με τους συγγενείς τους.

Πηγή: iefimerida.grΤο κονκλάβιο της Κιβωτού -Οι αναφορές για τον πατέρα Αντώνιο και τους 3 έμπιστούς του που έτρεμαν τα παιδιά – iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα