9.3 C
Aigio
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνεχίζουν οι αγρότες – Σήμερα μπλόκο στο Αγρίνιο και στο Αίγιο – Η ανακοίνωση των Αιγιαλέων αγροτών

Μετά από ένα τετραήμερο έντονων ζυμώσεων στην έκθεση Agrotica, έχοντας συναντήσεις με τον πολιτικό κόσμο της χώρας, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και με την αντιπολίτευση, οι αγρότες την Κυριακή (4/2) πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα μπλόκα τους δίνοντας νέο ραντεβού για αύριο Τρίτη, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω μέχρι η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων για τα προβλήματα τους. Στο μεταξύ και στη δυτική ελλάδα εντείνονται οι κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα σήμερα στις 12 το μεσημέρι αγρότες συγκεντρώνονται έξω από το Αγρίνιο , στην παλαιά εθνική οδό, θα παρατάξουν δεκάδες τρακτέρ και αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Ενώ το απόγευμα (6μμ) οι συνάδελφοί τους στο Αίγιο θα στήσουν και πάλι για 4η ημέρα το μπλόκο στην παλαιά ενθνική οδό στην γέφυρα Μεγανίτη ενώ για την Τρίτη δίνουν ραντεβού στη Νίκαια της λάρισσας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ’’ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ’’ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ’’ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΙΓΙΟΥ’’

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους αγρότες-κτηνοτρόφους παραγωγούς και τον λαό που συμπαραστέκεται, στα μπλόκα όλης της χώρας. Την μαζική συγκέντρωση-κινητοποίηση  στην «Agrotica», όπου συγκροτημένα με τα μπλοκ μας, μέσα στο χώρο της ΔΕΘ  διαδηλώσαμε για τα δίκαια αιτήματά μας που αφορούν την ίδια μας την επιβίωση. Τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά, μετά από την πρωτοβουλία που πήραμε σαν Σύλλογος με την δυναμική συμμετοχή του αγροκτηνοτροφικού Ερυμάνθου, Ωλενίας, παραγωγών λαϊκών αγορών, στην κινητοποίηση με μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Πάτρας με κατάληξη την Περιφέρεια όπου καταθέσαμε το υπόμνημα με τα αιτήματα μας. Καθώς και την μαζική συμμετοχή στο ’’μπλόκο Αιγίου’’ από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιγιάλειας, όπου δίνουμε δυναμικό παρών κάθε βράδυ στις 6μμ.

 Δεν μπορούμε να ζήσουμε πλέον με το υψηλότατο κόστος και τις χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές, με τις αποζημιώσεις ψίχουλα από τον ΕΛΓΑ. Δεν μπορεί να πουλάμε πάμφθηνα τη σοδειά μας και να φτάνει πανάκριβη στα ράφια.

Κοινός αγώνας, κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, πανελλαδικός συντονισμός και θα τους δείξουμε εμείς ποιος έχει τη δύναμη να επιβάλει λύσεις για τους αγρότες. Στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης από κοινού έχουμε βγει στον δρόμο αντιπαλεύοντας και τη νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ, η οποία κινείται σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση, επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των επιδοτήσεων, περιορισμούς και φραγμούς στην παραγωγή και στην ανάπτυξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Καλούμε τον κάθε αγρότη, τον κάθε κτηνοτρόφο, όλους όσοι έχουν απόγνωση, οργή και αγανάκτηση, να στηρίξουν, να δυναμώσουν τα μπλόκο. Είμαστε στη φάση συγκέντρωσης των δυνάμεων, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα πρέπει να έρθει πανελλαδικά και συντονισμένα με τη συμμετοχή στο ραντεβού για την προσεχή Τρίτη 6 Φλεβάρη, στη Νίκαια της Λάρισας, όπου μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού όλων των μπλόκων της χώρας για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα. Δηλώνουμε συμμέτοχη σήμερα και αύριο για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση  του ’’μπλόκου Αιγίου’’.

Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν πάρα πολλά. Έχουμε τα ίδια προβλήματα και τα ίδια αιτήματα. Πρέπει με αποφασιστικότητα να σταματήσουμε το διαίρει και βασίλευε που έντεχνα καλλιεργούν η κυβέρνηση και όλοι όσοι είναι εχθροί του αγροτικού κινήματος. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγροτικός, είναι και βαθιά κοινωνικός και σε  αυτό το πλαίσιο ζητάμε την στήριξη των φορέων, σωματείων, συλλόγων και του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ’’ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΙΓΙΟΥ’’

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα