15.2 C
Aigio
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Το Σάββατο 10/2 το συλλαλητήριο στις Σκάλες της πόλης – Κάλεσμα Κ. Πελετίδη – Διαφωνία αντιπολίτευσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο, συζήτησε το θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για την νέα, μεγάλη κινητοποίηση, που διοργανώνει η Δημοτική και καλεί όλο το λαό της πόλης σε συμμετοχή.

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε τα εξής:

«Ο πατραϊκός λαός ξεσηκώνεται, διεκδικεί τα δίκια του, δεν μένει παρατηρητής, δεν περιγράφει μόνο τις αγωνίες του για το σήμερα και το αύριο, απαιτεί να έχει αυτά που δικαιούται!

Η Κυβέρνηση και τη φετινή χρονιά, αρνείται να χρηματοδοτήσει το Δήμο μας -όπως και όλους τους Δήμους. Αντί για 91 εκατομμύρια συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μόνο 24. Αρνείται την πρόσληψη εργαζομένων, ώστε να ικανοποιούνται τα αιτήματα των συμπολιτών μας. Αυτή τη στιγμή, μας λείπουν πάνω από 400 μόνιμοι εργαζόμενοι από τον Δήμο, 200 από τη ΔΕΥΑΠ και πάνω από 50 από τα Νομικά Πρόσωπα, με βάση τα ήδη λειψά οργανογράμματα.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε, ο ιδρώτας του πατραϊκού λαού, τα έσοδα από την άγρια φορολογία μας, να καταλήγουν στα χέρια μιας χούφτας κατόχων του πλούτου στη χώρα μας.

Δεν μπορούμε να καταγράφουμε πλήθος αναγκών στα σχολεία μας, να μην υπάρχει κρατικός σχεδιασμός κάλυψης των αιτημάτων μας για σύγχρονα σχολεία, να μη χρηματοδοτούν στοιχειωδώς τις ανάγκες των σχολικών επιτροπών, να μην έχουμε κάλυψη με καθαρίστριες, να μην μπορούν να ανοίγουν τα σχολεία τα απογεύματα, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να παίζουν, υπό την επιμέλεια γυμναστών και εργαζόμενων δημιουργικής απασχόλησης.

Είναι απαράδεκτο να μην δίνουν ούτε ένα ευρώ για τη δημοτική οδοποιία της πόλης μας, ούτε ένα ευρώ για την αθλητική δραστηριότητα των παιδιών μας, να έχει παραχωρηθεί το Πράσινο Ταμείο στους δανειστές κατά 97,5% και να δίνονται “ψίχουλα” για τις αναπλάσεις, για την υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο την αδιαφορία για την υπογειοποίηση του τρένου και τη διαμόρφωση στην επιφάνεια του γραμμικού πάρκου, για την παραχώρηση στο Δήμο του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο, ώστε να δημιουργηθεί το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο.
Δεν θα ανεχτούμε την ιδιωτικοποίηση του νερού, που προωθείται μέσω των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ και θα οδηγήσει στη διάλυση του κρίσιμου αυτού τομέα, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, καθώς και στην εκτόξευση των τιμολογίων νερού.

Η ανάγκη για την επίλυση του μεγάλου θέματος της μετακίνησης εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών, με σύγχρονα σχεδιασμένα μέσα, προαστιακό, αστική συγκοινωνία, τραμ, δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο κατάλογος των αναγκών είναι ατελείωτος.

Μπροστά σ΄ αυτά και σε τόσα ακόμα που κάνουν τη ζωή του πατραϊκού λαού “κόλαση”, την ακρίβεια, τα δυσβάστακτα κόστη της ενέργειας και των καυσίμων, τους πλειστηριασμούς, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Ο Δήμος, ο πατραϊκός λαός, οι φορείς του, μπαίνουμε μπροστά για τα δικαιώματά μας, για το δίκιο. Ξεκινάμε, πλημμυρίζουμε τις σκάλες στην Αγίου Νικολάου, στη Γεροκωστοπούλου, στην Αγίου Γεωργίου, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 11:00.

ΟΛΗ Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ! ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!”

ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ωστόσο, παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης διαφωνούν. Όχι με την ανάγκη κινητοποιήσεων αλλά με το αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων που δρομολογεί η δημοτική αρχή.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του “σπιράλ” Πέτρος Ψωμάς, είναι κινητοποιήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν φέρνουν τίποτα θετικό ως αποτέλεσμα.

Μάλιστα μνημόνευσε και τη μεγάλη πορεία προς την Αθήνα που είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Πάτρας, λέγοντας: “Τότε η πορεία έγινε για την ανεργία. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στην πόλη μετά εκείνη την πορεία;”.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα