9.3 C
Aigio
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Τι γίνεται με την επισκεψιμότητα για το καρναβάλι – Ζήτηση μόνο για τελευταίο τριήμερο στα ξενοδοχεία, “φουλ” όμως τα airbnb

Η προσδοκία να γεμίσουν τα ξενοδοχεία της Πάτρας και στο φετινό καρναβάλι, είναι βέβαιο πως θα ικανοποιηθεί σε απόλυτο βαθμό αλλά μόνο για το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν.

Και αυτό, διότι μιλώντας με τον κ. Ηλία Μεντζελόπουλο, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» που ταυτοχρόνως όμως εκπροσωπεί και τον κλάδο των ξενοδόχων της πόλης, η ζήτηση είναι ήδη αυξημένη αλλά στο πλαίσιο της αναζήτησης κλινών για την περίοδο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Με άλλα λόγια, βάσει της μέχρι σήμερα εικόνας που υπάρχει, η καρναβαλική Πάτρα θα «βουλιάξει» από κόσμο, αλλά, όπως πάντα συμβαίνει, από την Πέμπτη και την Παρασκευή μέχρι και την τελευταία Κυριακή και την καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Πιο πριν, όμως, δεν διαφαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον προσέλκυσης του κόσμου.

60-70% Η ΤΩΡΙΝΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

1ο θεμα 7 1

Σύμφωνα με τον κ. Μεντζελόπουλο, στην περίοδο που διανύουμε, αμέσως μετά την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης ίσα που αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 60 με 70%. Αυτό όμως δεν αποδίδεται κατ’ ανάγκη στο καρναβάλι, δεδομένου ότι η προσέλευση δεν αφορά μόνο επισκέπτες του θεσμού. Αφορά συνεδριακό τουρισμό, ακόμα και σχολεία.

Δηλαδή, στο ανωτέρω ποσοστό εντάσσεται και ένα υψηλό ποσοστό που θα ήταν και θα διέμενε στην Πάτρα αυτή την περίοδο, με καρναβάλι ή δίχως… Βέβαια, είναι ποσοστό που σταδιακά θα ανεβαίνει. Το ερώτημα (και παράλληλα το «στοίχημα») είναι εάν θα φθάσει ή ξεπεράσει το 90% από τα μέσα του Φεβρουαρίου ή αν το μεγάλο «πικ» θα γίνει ΜΟΝΟ το τελευταίο τριήμερο…!

ΟΜΩΣ, Δεν έχουν κενές ημερομηνίες τα airbnb

Ψάχνοντας πάντως στα δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης της Πάτρας, διαπιστώνουμε ότι σχεδόν όλες οι ημερομηνίες είναι «κλεισμένες». δύσκολα βρίσκεις δωμάτιο κι αν βρεις, η τιμή του «εκτοξεύεται» στα δυσθεώρητα δεδομένα. Άλλωστε, όπως δείχνουν τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου των real estate, οι κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει φθάνουν ποσοστά της τάξης του 90% και μάλιστα οι προκρατήσεις έχουν αρχίσει να γίνονται από τις αρχές Δεκέμβρη!

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 15/3 – αναχώρηση Δευτέρα 18/3) στο κέντρο της πόλης κυμαίνεται από 952 έως και 1.763 ευρώ! Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία ενός δωματίου σε απόσταση 700 μέτρων απ’ την πλατεία Γεωργίου και η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία με ενός δωματίου στο κάτω μέρος της πλατείας Όλγας.

Με άλλα λόγια, η εικόνα που δίνουν τα ξενοδοχεία παραπέμπει σε μικρή ζήτηση για τώρα και μεγάλη ζήτηση για το τελευταίο τριήμερο, αλλά εντελώς αντίθετο είναι το συμπέρασμα αν εξετάσεις το ζήτημα απ’ την πλευρά των airbnb. Απομένει, λοιπόν, να φανεί στις επόμενες μέρες εάν η Πάτρα θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα να διευρύνει τον χρόνο άφιξης επισκεπτών κι αν το κοινό επισκεπτών θα αφορά κυρίως νεαρούς που θα διαμείνουν σε σπίτια φίλων φοιτητών ή εάν θα υπάρξει και κόσμος που θα έρθει, κι όχι μόνο για το τελευταίο τριήμερο.

Εκτός αυτού, αξιοσημείωτη είναι και η παράμετρος που αφορά στο ότι εισέρχονται δυναμικά στο παιχνίδι της αξιοποίησης της επισκεψιμότητας και όμορες περιοχές, όπως, για παράδειγμα, το Αίγιο και ευρύτερα η Αιγιάλεια, αφού ήδη ξενοδοχεία ή εταιρίες με ενοικιαζόμενα βραχυχρόνιας μίσθωσης της περιοχής, λανσάρονται επιβλητικά στο ίντερνετ, σε μια προσπάθεια προφανώς να πάρουν κομμάτι της πίτας από την επισκεψιμότητα της Πάτρας, στο καρναβάλι.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα