'
30.7 C
Aigio
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Δημάρχου με ΣΚΕΑΝΑ – Τι λένε οι δύο πλευρές (Δήμος & ΣΚΕΑΝΑ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/6), συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), όπου συζητήθηκε το αίτημα του Συλλόγου για επίσπευση τροποποίησης της Κανονιστικής του 2017, προκειμένου να αυξηθούν τα τετραγωνικά μέτρα κατάληψης δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε το Δ.Σ., ότι είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία Κανονιστικής για την εικόνα πόλης, μέρος της οποίας είναι και ο τρόπος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Άλλωστε, στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής, βρίσκεται σταθερά ο δημόσιος χώρος και η αξιοποίησή του προς όφελος όλων των πατρινών –και των επαγγελματιών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος έχει ήδη συγκροτήσει Επιτροπή για την εικόνα πόλης, με ευθύνη της οποίας θα γίνει η διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα, οι Υπηρεσίες του Δήμου, προχωρούν στη σύνταξη μελετών και σε σειρά παρεμβάσεων στην πόλη, με στόχο τη συνολική βελτίωση της εικόνας της. Ήδη, έχει ενταχθεί στη ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) η σήμανση, καθώς και σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων και θα ζητηθεί η χρηματοδότησή τους.

Πέραν αυτού, διαχρονικά, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε στο πλευρό των μικρομεσαίων επαγγελματιών και όλα τα προηγούμενα χρόνια πήρε τα απαραίτητα μέτρα βοήθειας προς αυτούς.

Το αποτέλεσμα αυτής της φροντίδας, το γεύτηκαν εκατοντάδες μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ, καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος προσβάλει την εστίαση.

Ολοκληρώθηκε η ολιγόλεπτη συνάντηση του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ με τον δήμαρχο Πατρέων κ.Κώστα Πελετίδη, παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Αναστασίου. 

Η στάση του κ.Πελετίδη υπήρξε απαξιωτική για τον σύλλογο και τον κλάδο, μεταφέροντας μας τα εξής: «Η πόλη έχει κανονιστική…». Τα προηγούμενα χρόνια δεν αλλάξαμε την κανονιστική, γιατί; γιατί έτσι…» «Θα τηρήσω την νομιμότητα, όπως εσείς οι ίδιοι ζητάτε…» «Θα κινήσω τις διαδικασίες που προβλέπονται…» «Θα ενημερώσω τα καταστήματα που δεν έβγαζαν άδεια, πως ο ΣΚΕΑΝΑ μου ζήτησε να βγάλετε».

Η επιχειρηματολογία αυτή περιγράφει γλαφυρά την αναλγησία και την εχθρική αντιμετώπιση της εστίασης απ’ τον ίδιο τον Δήμαρχο, που έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει παραδοχές που εντείνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ των ιδιοκτητών. 

Προκαλεί δε, θυμηδία το δελτίο τύπου του Δήμου που αποκρύπτει πλήρως τα όσα συζητήθηκαν στα λίγα λεπτά παρουσίας μας, σε μια προσπάθεια να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα στην κοινή γνώμη.

Κύριε δήμαρχε είστε αποκλειστικός υπεύθυνος του αδιεξόδου. Θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις που εσείς κλείνετε. 

Αύριο Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση.

Εκ μέρους του

Δ.Σ ΣΚΕΑΝΑ

Ο Πρόεδρος   Αναστάσιος ΓιατράςΟ Γεν. Γραμματέας  Παναγιώτης Ματθαιόπουλος 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα