'
29.6 C
Aigio
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πάτρα: Η Δίωξη Ναρκωτικών συλλαμβάνει αλλά οι κατηγορούμενοι μένουν ελεύθεροι… Δυσφορία αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών

Έντονο προβληματισμό εκφράζουν κατά τη διάρκεια ιδιωτικών-υπηρεσιακών συζητήσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, με αφορμή (ακόμη μία) απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι με «χαλαρούς περιοριστικούς όρους» συλληφθέντες που είχαν στην κατοχή τους δεκάδες δέντρα χασίς.

Μάλιστα κάποιοι από τους αστυνομικούς, μετά από αυτή την εξέλιξη εξέφραζαν την άποψη πως είναι πια ανούσιο να θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για να συλλάβουν άτομα που παραβαίνουν το Νόμο, την ώρα που όπως προκύπτει η Δικαιοσύνη τους αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως σε ομάδα μέσω της οποίας συνομιλούν οι αστυνομικοί, διατυπώθηκαν ήδη σκληρές απόψεις για την εξέλιξη του θέματος, σε μία υπόθεση που όπως τονίζεται χαρακτηριστικά ήταν «δεμένη» με τη δικογραφία να έχει σχηματιστεί περιλαμβάνοντας κάθε λεπτομέρεια.

Οι αστυνομικοί είχαν φθάσει στα ίχνη των καλλιεργητών δενδρυλλίων κάνναβης στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών την περασμένη εβδομάδα εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας το αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που μετέβαινε σε αγροικία στη Δυτική Αχαΐα.

Μάλιστα κατά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε, χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και κλωτσιές.

Στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δεύτερο κατηγορούμενο. Ο τρίτος, όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, μετέβη σε οικία του τέταρτου κατηγορούμενου στην Πάτρα, όπου τον έκρυβε ο τελευταίος, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο.

Για την ίδια υπόθεση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμα έναν άνδρα, ο οποίος ενοικίαζε τη μία αγροικία χωρίς συμφωνητικό, σε έναν από τους καλλιεργητές, μέλος της οργάνωσης, έχοντας γνώση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών σε δύο αγροικίες, σε χωριά της Αχαΐας, βρήκαν και κατάσχεσαν 168 δενδρύλλια κάνναβης, πλήθος αντικειμένων και εργαλείων για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβηςλάμπεςκόφτεςμετασχηματιστέςφίλτρα εξαερισμούδοσομετρητέςθερμόμετραανεμιστήρεςγάντιαλιπάσματαφυτόχωμαπολύμπριζα και φίλτρο με μπουρί και λιπάσματα.

Παράλληλα, σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες και στα οχήματα των κατηγορούμενων, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατάσχεσαν κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίουπιστόλι κρότου με γεμιστήρα και επτά φυσίγγιασκεπάρνιμαχαίρι τύπου ματσέτα, 0,5 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κλειδί αυτοκινήτου, 2 κινητά τηλέφωνα και κλειδιά.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι συλληφθέντες -μεταξύ των οποίων το αρχηγικό μέλος- είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους, ενώ μετέβαιναν με οχήματα είτε από κοινού, είτε ξεχωριστά, στις δύο αγροικίες, που βρίσκονταν σε χωριά της Αχαΐας, προκειμένου να προβαίνουν στην καλλιέργεια και τη φροντίδα των δενδρυλλίων.

Οι κατηγορούμενοι θα αποκόμιζαν από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων συνολικά 50 κιλά και 400 γραμμάρια κάνναβης, με το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος από τη διακίνηση των ναρκωτικών να κυμαίνεται από 100.800 ευρώ έως 151.200 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα και τα κινητά τους τηλέφωνα, κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης της μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ωστόσο μετά τις απολογίες τους οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζονται κάθε πρώτη και 15η του μηνός στις Αστυνομικές Αρχές.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα