13.5 C
Aigio
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
spot_img

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ψηφοδέλτια έως το τέλος Ιανουαρίου

Προς το τέλος του μήνα, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος των κομματικών ψηφοδελτίων – τοποθετώντας έτσι και το τελευταίο κομμάτι του προεκλογικού παζλ, ώστε η κομματική μηχανή να αρχίσει να δουλεύει σε πλήρεις ρυθμούς για την κάλπη της απλής αναλογικής, στην οποία στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν το μεγαλύτερο βάρος.

Η Κεντρική Επιτροπή που θα ανακηρύξει τους υποψηφίους αναμένεται εκτός απροόπτου να γίνει το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τότε θα μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές στις περιφέρειες που, λόγω απογραφής, τα δεδομένα των εδρών αλλάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, από τη Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν πως όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες για καθυστερήσεις δεν ισχύουν, καθώς όχι μόνο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και η νέα κατανομή στις έδρες έδειξαν πως η απογραφή δεν χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν ακόμα ανοίξει τα χαρτιά τους.

Το μεγαλύτερο ατού
Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως το μεγαλύτερο ατού τους ενόψει της εθνικής κάλπης είναι το πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί από την ομάδα που το επεξεργάστηκε, υπό τον Νίκο Χριστοδουλάκη.

Κι αυτό γιατί δείχνει πως το κόμμα διαθέτει «αντιπροτάσεις», οι οποίες είναι τόσο προοδευτικές όσο και ρεαλιστικές – εξυπηρετούν, άρα, πλήρως το αφήγημα της «προοδευτικής εναλλακτικής» απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, που αξιοποιούν το τελευταίο διάστημα τα κεντροαριστερά στελέχη.

«Το πρόγραμμά μας είναι ο οδικός χάρτης έως τις εκλογές καθώς και οι όροι για να επιβάλουμε την αλλαγή πολιτικού παραδείγματος που έχει ανάγκη η πατρίδα μας» ανέφερε, σε αυτό το μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.

Μετεκλογικές συνεργασίες
Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες (Action 24), ο Μάντζος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των συνεργασιών, όχι όμως των συγκυριακών, αλλά των πραγματικών, οι οποίες είναι «προϊόν προγραμματικού διαλόγου»: «Είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει πρόγραμμα, υπευθυνότητα για τη διερευνητική εντολή και απολύτως ρεαλιστική προγραμματική θέση και για την επόμενη ημέρα» επισήμανε.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής αντιπολίτευσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ελλείψεις των φαρμάκων, πραγματοποιώντας μάλιστα και σχετική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ ζητεί να γίνει άμεσα έλεγχος των εξαγωγών των φαρμάκων.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιήσει και εκδήλωση για το ίδιο θέμα, θεωρώντας πως η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον μέχρι σήμερα χειρισμό της κατάστασης, καθώς οι αποφάσεις της οδηγούν «σε νέα αύξηση των ανισοτήτων εις βάρος της μεσαίας τάξης» – η οποία αποτελεί και κοινό στο οποίο θέλει το επόμενο διάστημα να απευθύνεται όλο και περισσότερο με τις «πράσινες» παρεμβάσεις η Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα