'
23.5 C
Aigio
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_img

Πανδημία αποδυνάμωσης υπηρεσιών προς τον πολίτη


ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Μαζικές, άμεσες και σύμφωνες με τις ανάγκες του Νοσοκομείου Αιγίου προσλήψεις, καθώς επίσης και προσλήψεις νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού, παραϊατρικού και άλλου επικουρικού προσωπικού που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, ζητά ο Δήμος Αιγιάλειας με την καθολική συναίνεση των φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής, προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου και να μην κινδυνεύσει να καταστεί “Παράρτημα του Νοσοκομείου Ρίου” ή “Κέντρο Υγείας”.
Αυτά προκύπτουν από την χθεσινή -22 Νοεμβρίου – ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο της Μυρτιάς, με τεράστιο ενδιαφέρον και την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση οδηγώντας τους πάντες σε σοβαρές σκέψεις και ακόμη σοβαρότερες επιφυλάξεις για την υγεία των κατοίκων σε όλη την Αιγιάλεια.
“Εθνικό θέμα” και όχι τοπικό πρόβλημα, χαρακτήρισε την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος που ακολούθησε την κοινή γραμμή και στάση όλων των ομιλητών περί μαζικών προσλήψεων και όχι μεταθέσεων, μετακινήσεων και προσωρινών λύσεων.
“Για αναγκαίες μετακινήσεις εντός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας΄’ έκανε λόγο ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι έγιναν βελτιωτικές και ενισχυτικές κινήσεις στο Νοσοκομείο και πως υπάρχουν ακόμα μηχανήματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και βρίσκονται μέσα στα κουτιά.
Τηλεφωνικά παρενέβη στο συμβούλιο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου που τάχθηκε σθεναρά υπέρ της ενίσχυσης, αναβάθμισης και άρτιας στελέχωσης του Νοσοκομείου ενώ ανακοίνωσε ότι θα διατυπώσει και εγγράφως τις θέσεις της με σχετική ερώτηση στη Βουλή.


Την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Νοσοκομείο περιέγραψαν αναλυτικά και διεξοδικά οι γιατροί Δημήτρης Μπούνιας και Α. Κοκκορές ενώ ο παθολόγος Σωτήρης Κοίλιας μίλησε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και τάχθηκε κατά της επίταξης γιατρών, κατά των μεταθέσεων, μετακινήσεων και υπέρ των μαζικών προσλήψεων ή προσλήψεων επιλαχόντων γιατρών από παλιότερες προκηρύξεις.
“Η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για ανατροπές και μεταρρυθμίσεις” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Μπονάνος, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Αίσθηση στο συμβούλιο προκάλεσε η ομιλία της παθολόγου και δημοτικής συμβούλου Διαμάντως Βασιλακοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι εδώ και τριάντα χρόνια παθολόγος και άλλα 15 στα κοινά θέματα,ακούει συνεχώς τα ίδια προβλήματα και λύσεις δεν δίνονται από κανέναν. Ούτε οι μετακινήσεις,ούτε οι αποσπάσεις αποτελούν λύση. Δεν μπορούμε να αποδυναμώσουμε τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία, δήλωσε.
Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου ο πρόεδρος Χαρ. Παπαδόπουλος, αναρωτήθηκε εάν αυτές οι πρακτικές συντελούν σε άσκηση διοίκησης την στιγμή που ένας επιχειρηματίας μπορεί να προσλάβει υπάλληλο μέσα σε μια ώρα! “Τάσσομαι στο πλευρό του δημάρχου και πάμε αύριο κιόλας να συναντήσουμε τον υπουργό Υγείας” δήλωσε στο AIGIO VOICE.
Σε διεξοδική περιγραφή της κατάστασης προέβη ο χειρουργός και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούνιας,αναφερόμενος σε στατιστικά στοιχεία και στον αριθμό γιατρών σε όλες τις βασικές και επιμέρους κλινικές και τμήματα. Στην Παθολογική τρεις γιατροί, στην Ορθοπεδική 2 γιατροί, στην Καρδιολογική μόλις ένας γιατρός, στην Αναισθησιολογική τρεις και στο Χειρουργικό τρεις και ένας επικουρικός.
Εκτός από ιατρικό προσωπικό όμως, το Νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα και νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και άλλες ειδικότητες. Στο σοβαρό αυτό θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Α. κ.Φράγκος, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι με συμβάσεις που λήγουν τέλος του χρόνου, άλλοι με συμβάσεις έργου λόγω πανδημίας και άλλοι με ΟΑΕΔ. Αν φύγουν όλοι αυτοί τότε το Νοσοκομείο αποδυναμώνεται πλήρως.
Μετά από πολύωρη και διεξοδική συζήτηση το Δ.Σ. Αιγιάλειας ζητά επειγόντως και στο πλαίσιο των εκτάκτων αναγκών της πανδημίας, μαζικές και άμεσες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού που θα στελεχώσει όλα τα Τμήματα και τις Κλινικές, καθώς και το Εμβολιαστικό Κέντρο που δεν έχει δικό του προσωπικό, αλλά λειτουργεί “εκ των ενόντων”.
Πανδημία αποδυνάμωσης υπηρεσιών προς τον πολίτη. Αυτό ζούμε τελικά.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα