'
11.9 C
Aigio
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
spot_img

Νοσοκομείο Αιγίου: Γεωργάκης και Μπούνιας μιλούν για τις εφημερίες

Πυρετώδεις συσκέψεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαϊας (Αιγίου), με αφορμή την κατάρτιση πλήρους προγράμματος εφημεριών της Χειρουργικής Κλινικής, με απώτερο στόχο την ομαλή λειτουργία του συνόλου κλινικών, τμημάτων και του εμβολιαστικού κέντρου. Πριν από λίγα λεπτά, ο Διοικητής του Γ.Ν.Α. κ. Αθανάσιος Γεωργάκης επιβεβαίωσε στο AIGIOVOICE την πλήρη εξέλιξη εσωτερικών διεργασιών που σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές αποσκοπούν στην ομαλοποίηση της κατάστασης και στην αντιμετώπιση των πολλαπλών αναγκών που έχουν προκύψει τόσο από τον covid όσο και από τις δεδομένες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Την Παρασκευή καταρτίστηκε νέο πρόγραμμα εφημεριών της Χειρουργικής Κλινικής, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο σχετικός κανονισμός. Το πρόγραμμα εφημεριών είναι επιβεβλημένο να καταρτιστεί και συνεπώς να εφαρμοστεί για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

                   Με την υπάρχουσα κατάσταση δεν βγαίνουν εφημερίες

Από την πλευρά του Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου, ο ιατρός – χειρουργός Δημήτριος Μπούνιας υποστήριξε στο AIGIOVOICE ότι «οι εφημερίες δεν επαρκούν. Το πρόγραμμα εφημεριών που πήγε να κλείσει και τελικώς ακυρώθηκε, καταρτίστηκε χωρίς να ενημερωθεί κανείς και δίχως να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία που προβλέπει έγγραφη συναίνεση του επιστημονικού προσωπικού, σχετικό αίτημα προς τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. και άλλα. Με τρεις μόνιμους γιατρούς και έναν επικουρικό δεν μπορεί να κλείσει πρόγραμμα εφημεριών. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν πράγματι 14 μετακινήσεις ιατρών από άλλα Κέντρα Υγείας (Ακράτα), αλλά οι συγκεκριμένοι γιατροί εκτελούν μόνο μία εφημερία ο καθένας και το μεγάλο βάρος εξακολουθούν να επωμίζονται οι μόνιμοι και ο επικουρικός γιατρός. Με εντέλλεσθε δεν μπορούν να γίνουν οι εφημερίες».

Το ρεπορτάζ του AIGIOVOICE αναφέρει επίσης ότι εντός 24ωρου ακυρώθηκε από την 6η Υ.Π.Ε. το πρόγραμμα εφημεριών με την υπόδειξη να καταρτιστεί διορθωτικό.

Οι διεργασίες συνεχίζονται με στόχο να πέσουν οι τόνοι και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε ένα ευρείας κλίμακας νοσηλευτικό ίδρυμα που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην δεδομένη υγειονομική κρίση.

                   Οι εφημερίες βγαίνουν αν όλοι υπερβάλλουμε εαυτόν

Το AIGIO VOICE μίλησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαϊας Αθανάσιο Γεωργάκη, ο οποίος αποσαφήνισε ότι «το πρόγραμμα εφημεριών δεν διακόπτεται σε καμία περίπτωση, διότι βρισκόμαστε σε κατάσταση υγειονομικού πολέμου, όλοι υπερβάλλουμε εαυτόν για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών και δίνουμε μάχη για να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Το εφημεριακό πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί και για το οποίο ασκείται κριτική τη δεδομένη συγκυρία ανεστάλη και καταρτίστηκε νέο πρόγραμμα προκειμένου να βγουν οι εφημερίες του μήνα. Στο ερώτημα που τέθηκε, εάν βγαίνουν ή όχι οι εφημερίες, η απάντηση είναι ότι βγαίνουν σε όλες τις κλινικές, καρδιολογική, ορθοπεδική, παθολογική, χειρουργική. Η χειρουργική κλινική δεν κατέβασε πρόγραμμα εφημεριών γιατί οι γιατροί θεωρούν ότι πέφτουν πολλές εφημερίες. Το Νοσοκομείο όμως δεν μπορεί να μείνει χωρίς εφημερίες, μακάρι να είχα πολλούς γιατρούς, αλλά όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν προβλήματα και σε αυτήν την υγειονομική κρίση που όλοι υπερβάλλουμε εαυτούς θα πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στις προσδοκίες.

Το Νοσοκομείο πράγματι ενισχύθηκε με 14 γιατρούς από το Κέντρο Υγείας Ακράτας ύστερα από σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και μετά τις συγκεκριμένες μετακινήσεις, έχουμε συνολικά 43 εφημερίες για τον Δεκέμβριο. Η μετακίνηση ιατρών είναι στην θετική κατεύθυνση, όσον αφορά τα επείγοντα και βεβαίως το εφημεριακό πρόγραμμα του Νοσοκομείου.

Σχετικά με την λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου, υπάρχει και εφαρμόζεται ξεχωριστό καθημερινό  πρόγραμμα πρωί- απόγευμα, με στόχο να χτιστεί το τείχος ανοσίας που χρειάζεται για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.  

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα