'
22.2 C
Aigio
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img

Λαϊκή Συσπείρωση Ερυμάνθου: «Μεγάλα λόγια, μικρός ο απολογισμός του Δημάρχου κ. Μπαρή»

Στο χορό των αντιδράσεων για τα λεγόμενα του δημάρχου Θεόδωρου Μπαρή, στη διάρκεια συνεντεύξεων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Πάτρας, μπήκε και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Ερύμανθο.

«Το έργο της Δημοτικής Αρχής τελικά το κρίνουν οι δημότες και στο Δήμο Ερυμάνθου ο Δήμαρχος γνωρίζει καλά πως οι δημότες δηλώνουν απογοητευμένοι. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος και προσπαθεί μέσα από συνεντεύξεις να πείσει για το αντίθετο…» επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση και συνεχίζει:

«Τα επιχειρήματά του είναι λίγα και απολογητικά, όπως φτωχός είναι ο απολογισμός δίχως διεκδικήσεις, αντίσταση και όραμα για ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών.

Φταίει η πανδημία για το Δήμαρχο. Όμως λειτούργησαν τις υπηρεσίες ισχυρίζεται ο Δήμαρχος. Γιατί πριν δεν λειτουργούσαν; Ηρθε ο κ.Μπαρής και λειτούργησαν;

Αναφέρει ότι βελτίωσαν την καθαριότητα και εμείς καλόπιστα να το δεχτούμε και να μην αναφερθούμε για προγραμματισμό από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Για τις προσλήψεις όμως ίσως δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο γιατί η παρέμβαση της ΛΣ για την σκανδαλώδη ανάθεση σε ιδιώτη τμήματος της καθαριότητας του έκοψε τα πόδια. Ο κ.Μπαρής προφανώς εκτίμησε υψηλό το κόστος για μόνιμη ανάθεση και αναδιπλώθηκε.

Θριαμβολογεί ο κ. Μπαρής ότι κατάφερε να χαρακτηριστεί ο Δήμος ως ορεινός και χτίζει στους δημότες προσδοκίες ότι όλα θα αλλάξουν. Με 280.000 ευρώ επιχορήγηση το χρόνο; Πρακτικά αυτό είναι το ετήσιο όφελος από την ένταξη του Δήμου σε αυτή την κατηγορία. Το τι αποτελέσματα θα φέρει αυτή η ενίσχυση το καταλαβαίνουμε αν συγκρίνουμε το ποσό των 280.000 ευρώ με τα εκατομμύρια που έχασε ο δήμος από την περικοπή των ΚΑΠ κατά 65% και την παράνομη παρακράτηση πόρων των ΟΤΑ από την κυβέρνηση που με μέτριους υπολογισμούς για το Δήμο Ερυμάνθου ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ το χρόνο. Αυτά τα χρήματα έπαιρναν οι προηγούμενες αρχές και δεν έσωσαν το Δήμο και είναι αστείο να μιλάμε για την ενίσχυση των 280.000 ευρώ».

Και η ανακοίνωση καταλήγει κατά του δημάρχου, σε πρώτο πρόσωπο: « κ. Μπαρή ας μην υποτιμάτε τόσο την νοημοσύνη του λαού ο οποίος κρίνει τους Δημάρχους από το τι και πόσο διεκδικούν. Ο κατά τα άλλα ανεξάρτητος κ. Μπαρής δεν διεκδικεί και δεν λέει κουβέντα για αυτά τα χρήματα (των παράνομων παρακρατήσεων), σε αντίθεση με τον κ.Πελετίδη. Προφανώς δεν θέλει να στεναχωρήσει την κυβέρνηση γιατί διεκδικεί από αυτήν τον τίτλο του καλού της παιδιού.

Όμως εκεί που δίνει ρέστα ο κ. Μπαρής είναι ως προς το όραμά του για τον τουρισμό στην περιοχή. Σήμερα και με θητεία κ.Μπαρή αυτό γίνεται συγκεκριμένο και περιορίζεται μονάχα στη δημιουργία μονοπατιών στο φαράγγι του Τεθρέα, στο Κούμπερι και στο Σκιαδοβούνι! Αυτά από μόνα τους θα αναδείξουν τον ορεινό χαρακτήρα της περιοχής και θα την αναπτύξουν τουριστικά; Φυσικά και λεμέ ναι στην ανάδειξη του ορεινού όγκου, αλλά με στοχευμένη και πολυδιάστατη πολιτική που θα αναπτύξει τις άπειρες δυνατότητες της περιοχής μας για οικοτουρισμό, αθλοτουρισμό, οινοτουρισμό κ.α. πράγματα αγνωστα για την Δημοτική Αρχή. Για αυτό το έργο πήρε πρόγραμμα 1,2 εκ. ευρώ και τελικά ποιον θα σώσουν τα έργα αυτά… τον τόπο, τα φαράγγια ή κάποιους εργολάβους;

Εμείς ρωτάμε με ανησυχία για την προστασία και τύχη του φυσικού πλούτου της περιοχής που μεθοδευμένα παραδίδεται στις εταιρείες ενέργειας για κατασκευή Αιολικών Σταθμών που θα ισοπεδώσουν τα βουνά και θα εκτοπίσουν δραστηριότητες και δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας δια παντώς.

Απαντήστε μας αν αυτού του τύπου η ‘ανάπτυξη’ θα ελκύσει ή θα βάλει ταφόπλακα στον τουρισμό; Ποιο το όφελος για τον δημότη; Και εσείς κ. Μπαρή τι ακριβώς κάνετε; Απλώς σαν Πόντιος Πιλάτος νίπτετε τας χείρας σας και δεν κάνετε τίποτα ουσιαστικό για να σταματήσει αυτή τηνκαταστροφή. Καμία πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής για το θέμα και καμία ενημέρωση των κατοίκων για αυτά τα έργα που θα επηρεάσουν αρνητικά τις ζωές τους.

Τέλος για την ύδρευση που διατείνεται πως βελτίωσε. Αλλοίμονο αν δεν βελτίωνε και κάτι όμως ξεχνά ο κ. Μπαρής ότι το δωρεάν νερό από το φράγμα οφείλεται στον κακό κ. Πελετίδη, στον κ. Κ αρπή και κ. Νικολάου που αντιτάχθηκαν στα σχέδια για δημιουργία φορέα διαχείρησης, δηλαδή φράγμα-επιχείρηση και έκαναν συμφωνία για δωρεάν νερό μέχρι το 2026 με τον υπουργό κ. Σπίρτζη. Η συμβολή του κ. Μπαρή στις διεκδικήσεις για το φράγμα ήταν ότι ΕΣΠΑΣΕ την συμμαχία των Δημάρχων και ξαναγύρισε το Δήμο στην θέση φράγμα – φορέας, δηλ. επιχείρηση και άνοιγμα του δρόμου για ιδιωτικοποίηση που αν γίνει θα πεί ο κόσμος το νερό νεράκι.

Αυτός είναι ο πραγματικός απολογισμός κ.Μπαρή. Φτωχός και χωρίς όραμα με μεγαλοστομίες χωρίς περιεχόμενο και την επιβεβαίωση ότι δεν διεκδικείτε τίποτα για τους αγρότες και το λαό.

Βέβαιο είναι ότι πιθανή επανεκλογή σας σημαίνει μια ακόμα χαμένη τετραετία γιατί όσο είναι ο Δήμος στην κατεύθυνση που βάζουν οι κυβερνήσεις για Δήμους επιχειρηματίες, στην υπηρεσία των εργολάβων, σημαίνει προβλήματα και χαμένες τετραετίες για το λαό

Όμως οι δημότες έχουν επιλογή. Είναι στο ψηφοδέλτιο το πρόγραμμα και η αντίληψη που καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση που δείχνει τον άλλο δρόμο των διεκδικήσεων, του αγώνα με άξονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών και εργολάβων».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα