15.2 C
Aigio
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img

Αίγιο: Ήρθαν, είδαν, εντυπωσιάστηκαν…    

  

Η παρουσία περί των 800 ατόμων μελών συλλόγων αναβιωτών απ όλη τη χώρα μεταφέρει από προχθές Κυριακή, στις βαλίτσες της επιστροφής, εντυπώσεις και αναμνήσεις από την εικόνα που σχημάτισαν για το Αίγιο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας.

Αυτός ήταν και ο στόχος των τριών παρελάσεων, την Παρασκευή 26 το μεσημέρι, την βραδινή του Σαββάτου στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και το μεσημέρι της Κυριακής στη Μητροπόλεως.        

Όλα αυτά με αφετηρία την προσπάθεια που κάνει εδώ και χρόνια ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» (https://www.facebook.com/profile.php?id=100063531186341) με τη στήριξη του Δήμου Αιγιαλείας.

Ξεχωρίζουμε αυτή την όμορφη ανάρτηση από την ομάδα φίλων αναβιωτών από το Μεσολόγγι «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» (https://www.facebook.com/groups/1365720824204200/) για τις εντυπώσεις που άφησε στους επισκέπτες μας η ανακαινισμένη πλατεία Αγίας Λαύρας που πλέον είναι το επίκεντρο της νέας, εξωστρεφούς, εικόνας του Αιγίου μετά την ολοκλήρωση των έργων:     

«Σας θυμίζει τίποτε αυτή η πλατεία(Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο? Ένα εργοτάξιο ανοιχτό για μερικά χρόνια με λίγες ομπρέλες στην άκρη σε λίγα καταστήματα, με τις χωμάτινες επιφάνειες να έχουν φυτρώσει ραδίκια…. Χειρότερα από τη δικια μας σε χρονικό ορίζοντα. ..  Η διαφορά από τη δικια μας πέραν της αρχιτεκτονικής μελέτης που αύτη υφίσταται είναι η διαφορετική χρηματοδότηση. Περίπου 3 στρέμματα και η μια και η άλλη. Για τη δικη μας αν δεν κάνω λάθος διατέθηκαν περίπου 700,000€ ενώ για αυτή της Αγίας Λαύρας στο Αίγιο 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Συμπέρασμα: Σωστά έργα , με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και με σωστή χρηματοδότηση…διαφορετικά ας μη γίνονται…»

Η δήλωση του δημάρχου…

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (26-30 Ιανουαρίου 1821), ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 «Μετά το τέλος των πολυήμερων και ποικίλων εκδηλώσεων και δράσεων για το σπουδαίο ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Αιγιάλεια και που υπήρξε ο «σπόρος» ο οποίος γέννησε την Ελληνική Επανάσταση και την απελευθέρωση του Ελληνισμού από τον Οθωμανικό Ζυγό, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για το βαθμό αρτιότητας που επετεύχθη για να τιμηθεί αυτή η ιδιαίτερα σημαντική τοπική γιορτή εθνικής σημασίας. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι πλέον η γιορτή αυτή έχει καταστεί ένας θεσμός που συζητείται και αναδεικνύεται σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο γιατί τιμούνται οι πρόγονοί μας αλλά και γιατί μέσα από τη διοργάνωση προκαλείται ολοένα και αυξημένο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα στον τόπο μας. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι παίρνουν μεγάλα διδάγματα μαθαίνοντας την ιστορία και προχωρούν στο μέλλον με γνώση και υπερηφάνεια.

Μέσα και από άλλες διοργανώσεις που ήδη έχουν γίνει (βράβευση των μεγάλων αθλητών Παναγιώτη Γιαννάκη και Βούλας Πατουλίδου, Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας) αλλά και όσων ακολουθούν, ο Δήμος Αιγιαλείας δείχνει στην πράξη ότι ενδιαφέρεται για την εξωστρέφεια της περιοχής, μέσα από συνεργασίες, συλλογικές συμμετοχές και ενεργή δράση τοπικών φορέων και συλλόγων. Ευχαριστώ και συγχαίρω όλες και όλους τους συμμετέχοντες για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν για τις εορταστικές δράσεις των τελευταίων ημερών υπό τον συντονισμό του Δήμου, έχοντας στόχο ακόμα πιο επιτυχημένες διοργανώσεις στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα