'
15.1 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας σε σχέση με την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων της περιοχής.

Οι Υγειονομικοί  του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  Αχαΐας βρίσκονται εδώ και μήνες σε μια συνεχή συνεδρίαση για τον έλεγχο της υγειονομικής κατάστασης στην Αχαΐα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο καθένας και η καθεμιά μέσα από την εργασία του, για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση του ΕΣΥ προς όφελος του Λαού!

Δυστυχώς η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση αποδομεί καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας που με τόσο κόπο ξαναστήσαμε στα πόδια του κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Αιγίου και στα Κέντρα Υγείας Αιγίου και Ακράτας είναι όχι οριακή, αλλά δραματική! Οι κάτοικοι της Αιγιάλειας φτάνουν στα δύο κέντρα υγείας για απλή συνταγογράφηση και φεύγουν άπρακτοι λόγω απουσίας γιατρών. Είχαμε τονίσει και πριν δύο μήνες την τραγική κατάσταση και τότε οι λαλίστατοι εκπρόσωποι του συστήματος, μας  λοιδωρούσαν, ενώ τώρα έχουν κρυφτεί.

Στο νοσοκομείο ‘’Άγιος Ανδρέας’’ της Πάτρας οι 9 κλίνες στην ΜΕΘ είναι καλυμμένες και οι επί πλέον διασωληνωμένοι, αναγκαστικά φιλοξενούνται στις κλινικές κορονοϊού. Η επίβλεψη όλων αυτών είναι ελλιπής γιατί υπάρχουν μόνον επτά γιατροί αντί για δεκαπέντε και μόνον τριάντα πέντε άτομα νοσηλευτικό, αντί για πενήντα πέντε! Οι διακομιδές ασθενών γίνονται πλέον και από ειδικευόμενους γιατρούς χωρίς καμία εμπειρία.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Λειτουργούν 5 κλινικές covid, 1 παιδιατρική και 1 για ύποπτα περιστατικά (έως ότου βγει το μοριακό test) εκ των οποίων οι 4 έχουν 50% λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό από την μία κλινική που είναι επαρκώς στελεχωμένη. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε το φαινόμενο των διασωληνωμένων ασθενών με covid να νοσηλεύονται σε αυτές τις υποστελεχωμένες κλινικές. Έντεκα  (11) διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ  και 15 εισαγωγές παραμένουν στα ΤΕΠ αντί να πάνε στις κλινικές (στοιχεία 2/12/2021). Οι εμβολιαστικές γραμμές είναι τρεις και έχουν απορροφήσει προσωπικό που αντιστοιχεί σε δύο κλινικές. Η έλλειψη προσωπικού στο λογιστήριο έχει βαλτώσει την διαδικασία συνταξιοδοτήσεων.

Το πρώην νοσοκομείο Θώρακος παρόλο που οι συνθήκες άλλαξαν δραματικά και θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση κλινικών κόβιντ, εν τούτοις παραμένει κλειστό και χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος υγειονομικού υλικού.

Οι συνθήκες εργασίας στο Καραμανδάνειο έχουν αναλυθεί από τους γιατρούς που εργάζονται εκεί. Το ορθοπεδικό τμήμα διαθέτει μόνο δύο μόνιμους γιατρούς. Στο αναισθησιολογικό συνταξιοδοτούνται οι τρεις από τους τέσσερις γιατρούς. Γιατρός με ειδικότητα παιδολοιμωξιολογίας και παιδοκαρδιολογίας δεν υπάρχει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας εκδίδει άνευρες ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει  την παρουσία του, καλώντας τους ιδιώτες γιατρούς απλώς, να συνδράμουν χωρίς κάτι συγκεκριμένο.

Η Οδοντιατρική περίθαλψη του πληθυσμού, όντας πλήρως ακάλυπτη από την Πολιτεία εδώ και καιρό, αντιμετωπίζει νέες μεγάλες πρόσθετες δυσκολίες. Καθώς στο δημόσιο σύστημα δεν έγιναν καθόλου προσαρμογές λόγω της πανδημίας είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις επιστημονικές συστάσεις για μεγάλωμα του χρόνου ανάμεσα σε δύο συνεδρίες, εξακολουθεί να ισχύει το «4 ραντεβού την ώρα»!!!

Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και απειλής επιδείνωσής της, η προσέλευση γίνεται πολύ πιο δύσκολη (ενώ το κόστος των υπηρεσιών έχει εκτιναχθεί , χωρίς καμία υποστήριξη από την Κυβέρνηση).

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Πολιτεία, για την αποκομιδή των αποβλήτων  που προέρχονται από την διενέργεια τόσο των ράπιντ τεστ όσο και των σελφ τεστ που γίνονται στα σπίτια ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Μην σπεύσουν να απαντήσουν οι δημιουργοί αυτής της τραγωδίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λογοδοτήσετε στον πολύπαθο Λαό μας και να βελτιώσετε την τραγική αυτή κατάσταση.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα