25.7 C
Aigio
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Η Νίκη Κεραμέως στην Πάτρα – Δείτε φωτό από την ομιλία της στην ΔΕΕΠ Αχαϊας ΝΔ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. ΑΧΑΪΑΣ

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ : Δημιουργούμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης

Με ομιλία στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα ολοκληρώθηκε νωρίτερα η περιοδεία στην Αχαΐα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, τέσσερα εικοσιτετράωρα πριν την επίσκεψη στον Νομό του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Υπουργός απευθυνόμενη στα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., στους Τομεάρχες, στα μέλη των Γραμματειών, στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καθώς και στους εθελοντές εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δράση της Οργάνωσης στην Αχαΐα καθώς και τον θαυμασμό της για τα νέα υπερσύγχρονα γραφεία, χαρακτηρίζοντάς τα τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα.

Τα βασικά στοιχεία της ομιλίας της ήταν :

«Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετέχουμε στη μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια. Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας,  δίπλα στους νέους, δίπλα στις νέες μας και σχεδιάζουμε «Πολιτικές για τους Νέους», ώστε να τους δώσουμε περισσότερα εφόδια για το παρόν και το μέλλον.Με νηπιαγωγείο από τα 4 για όλα τα παιδιά. Με Αγγλικά από το νηπιαγωγείο. Με ένα νέο, καλύτερο Σχολείο. Που εστιάζει στις σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες. Με  εργαστήρια δεξιοτήτων, από τη ρομποτική ως την οδική ασφάλεια και από το σεβασμό στους άλλους έως την προστασία του περιβάλλοντος. Με 166 νέα σύγχρονα προγράμματα σπουδών. Με διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Και σήμερα το πρωί έγιναν οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία. Με 16.200 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, όταν κυρίες και κύριοι δεν είχαν γίνει διορισμοί στην εκπαίδευση για δεκαετίες, για 12 χρόνια.  Με οριζόντιες επιμορφώσεις για τους εκπαιδευτικούς μας. Με διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής, φορητές ψηφιακές συσκευές στα σχολεία. Με voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από μισό εκατομμύριο νέους 4-24 ετών, αλλά και από εκπαιδευτικούς χωρίς κριτήρια, για όλους ανεξαιρέτως. Με αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, που προσφέρει ευκαιρίες άμεσης εισόδου στην αγορά εργασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, με Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, με Πειραματικά και Θεματικά Δημόσια ΙΕΚ.Με Πανεπιστήμια πιο εξωστρεφή, πιο ποιοτικά, πιο αυτόνομα. Με αξιολόγηση παντού. Με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών. Με Πανεπιστήμια που διευρύνουν τους ορίζοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας, προάγουν την έρευνα, διαχέουν τα αποτελέσματά της στην κοινωνία. Και στο εξής, με ένα νομοσχέδιο που είναι προ των πυλών, με νέες καινοτομίες, όπως το εσωτερικό Erasmus, όπως τα κοινά και τα διπλά πτυχία, όπως τα βιομηχανικά διδακτορικά, προσέλκυση εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που να συμβάλουν και στο λεγόμενο braingain.

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Κεραμέως απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους για τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης στον πολύχωρο «ROYAL» με ομιλητή τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καλωσορίζοντας την Υπουργό Παιδείας ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Αντώνης Κουνάβης υπογράμμισε :

«Με στοχευμένες παρεμβάσεις, με ενότητα και ομοψυχία, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, προχωρούν οι θεσμικές αλλαγές που διασφαλίζουν ανάπτυξη, ποιότητα ζωής, ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, σύγχρονη εκπαίδευση, ευκαιρίες για όλες και όλους. Που καθιστούν τη χώρα μας σύγχρονη, ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση μας, τα στελέχη μας σε ολόκληρη την Αχαΐα, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για μια διαφορετική, καλύτερη Ελλάδα.Είναι μια μάχη για την πρόοδο, έναντι στην οπισθοδρόμηση.Είναι μια μάχη για την υπευθυνότητα, ενάντια στο λαϊκισμό.Είναι μια μάχη, που έχουμε χρέος να κερδίσουμε.Είναι ακριβώς γι’ αυτό ακόμα μεγαλύτερη και ακόμα πιο σημαντική η αξία της καθημερινής μας προσπάθειας στην πορεία προς ολοκλήρωση της θητείας μας. Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία:Προχωράμε μπροστά.Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας.Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.Δημιουργούμε την Ελλάδα της προόδου, της ασφάλειας, της αυτοπεποίθησης, της προοπτικής για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι Βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος απουσίαζε σε κυβερνητική αποστολή στην Αίγυπτο εκπροσώπησε η συνεργάτιδά του Ολυμπία Μπάρλου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» Κώστας Σβόλης, οι Πολιτευτές Έφη Γιαννιά, Ασπασία Ρηγοπούλου, ο Τομεάρχης Αχαΐας της Ν.Δ. Αντώνης Μπέκιος, τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., Τομεάρχες, αντιπροσωπείες της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της ΜΑΚΙ και των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα