'
22.2 C
Aigio
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img

«Η έκτρωση είναι φόνος που φέρνει δαιμονισμό» – Αναστάτωση σε γυμνάσιο της Πάτρας από το κήρυγμα Θεολόγου!

Ρεπορτάζ: Του Αχιλλέα Ροδίτη

Πυρ και μανία έγιναν γονείς με καθηγητή Θεολογίας σε γυμνάσιο της Πάτρας, με αφορμή το «κήρυγμα» του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρώτης τάξης, σχετικά με το θέμα των αμβλώσεων.

Ο εν λόγω καθηγητής φέρεται να χρησιμοποίησε τον όρο «δολοφονία» για να χαρακτηρίσει την πράξη. Μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για… «δαιμονισμούς» κι άλλα… υπερκόσμια μιλώντας προς τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες, που τον κοιτούσαν έντρομοι. “Δαιμονισμούς” που κατά τον ίδιο συμβαίνουν ως «αντίποινα» μιας τέτοιας πράξης και βαρύνουν τόσο τους γονείς, όσο και “την… ψυχή του εμβρύου”, μετά την πραγματοποίησης μιας έκτρωσης.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα λεγόμενα του, όμως, προκάλεσαν τον τρόμο στα παιδιά, πολλά εκ των οποίων γυρνώντας στο σπίτι άρχισαν να ρωτούν σχετικά τους γονείς τους. Μάλιστα σε μία από τις περιπτώσεις, ένα κορίτσι ρώτησε τη μητέρα του εάν πριν την γεννήσει είχε ποτέ κάνει έκτρωση κι αν έχει κάποιο αδελφάκι που μπορεί να είναι… φάντασμα και να περιφέρεται στο σπίτι τους! Η μητέρα σοκαρίστηκε από τα απανωτά ερωτήματα της μικρής κόρης της κι άρχισε να επικοινωνεί με άλλες μαμάδες, διαπιστώνοντας ότι σε όλα τα σπίτια κυριαρχούσε η ίδια ακριβώς συζήτηση με τα φοβισμένα παιδιά!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Θορυβημένοι οι γονείς κανόνισαν έκτακτη συνάντηση προχτές το βράδυ, παρατώντας δουλειές κι υποχρεώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» μαμάδες και μπαμπάδες, αποφασίζοντας να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην διευθύντρια του γυμνασίου, σήμερα το πρωί για να απειλήσουν με μήνυση τον εκπαιδευτικό. Ο καθηγητής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των γονέων, τους οποίους τελικώς ικανοποίησε καθώς έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη και μάλιστα να δικαιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στα παιδιά, λέγοντας ότι επί χρόνια δίδασκε σε λύκειο και όταν του τέθηκε το ερώτημα περί εκτρώσεων απάντησε σαν να απευθυνόταν σε μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας.

ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Διευκρίνισε ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος την συζήτηση περί αμβλώσεων στην τάξη αλλά ότι προκλήθηκε κατόπιν σχετικής απορίας που εξέφρασε ένας από τους μαθητές. Παρ’ όλα αυτά ζήτησε ταπεινά συγγνώμη και τελικώς οι εξηγήσεις του κρίθηκαν ειλικρινείς από την πλευρά των γονιών οι οποίοι αποφάσισαν να του δώσουν μια… δεύτερη ευκαιρία και ως εκ τούτου δεν προχώρησαν, όπως είχαν προαποφασίσει, στην υποβολή μήνυσης εναντίον του.

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Η άμβλωση αποτελεί ένα από τα πιο έντονα αμφισβητούμενα θέματα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα η συζήτηση για την ελεύθερη διεξαγωγή των αμβλώσεων ήρθε ως αποτέλεσμα των μεγάλων αριθμών παράνομων αμβλώσεων, που συνδέθηκε με ένα μεγάλο ποσοστό κινδύνου για τη ζωή της γυναίκας. Πάντως, η τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης έχει νομιμοποιηθεί με τον νόμο 1609/1986, με τελευταία ενημέρωση τον Μάρτιο του 2019 στο ΦΕΚ 43/Α/9-3-2019 και βάσει του άρθρου 304 του Ποινικού Κώδικα, αλλά επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα