15.2 C
Aigio
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img

Γιάννης Μποδιώτης στο «Αigiovoice»: «Αναμένουμε κίνηση καλής θέλησης από την Κυβέρνηση»

Οι αγρότες του Αιγίου εκπροσωπούνται κανονικά αύριο στο Μαξίμου στα πλαίσια της συνάντησης της 15μελούς Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων με τον Πρωθυπουργό ανέφερε ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας μιλώντας νωρίτερα στο «Αigiovoice» και τη ραδιοφωνική «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».

«Είμαστε σε κοινό πλαίσιο κινητοποιήσεων, όλα τα αιτήματά μας είναι στο τραπέζι μετά την πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα» τόνισε μιλώντας το πρωί στους δημοσιογράφους Νίκο Λυριντζή και Βαγγέλη Κουτρουμπέλη.  

Εν αναμονή της αυριανής συνάντησης, οι αγρότες του Αιγίου παραμένουν στον Σελινούντα πραγματοποιώντας τον καθημερινό, συμβολικό, αποκλεισμό στην παλαια και νέα εθνική οδό ενώ εκφράζουν την ικανοποίηση τόσο για την συμμετοχή όσο και τη στήριξη που έχουν από δήμο, παρατάξεις, συλλόγους και σωματεία. «Δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα, συνεχίσουμε κανονικά στο μπλόκο, καλούμε όλη την Αιγιάλεια να μας στηρίξει, άλλωστε  όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο και την ανάγκη να μαζί μας καθώς η περιοχή εξαρτάται από το αγροτικό εισόδημα!» σχολίασε ακόμη.

Οι προσδοκίες των αγροτών…  

Σε σχέση με τις προσδοκίες από την αυριανή συνάντηση, ο κ. Μποδιώτης σχολίασε ότι δεν υπάρχουν υπέρμετρες φιλοδοξίες αλλά απαίτηση για ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων και μια απαραίτητη νέα δέσμευση του Πρωθυπουργού πάνω σε δράσεις που θα απαιτήσουν κάποιο χρόνο αλλά θα αποδείξουν ότι αναγνωρίζονται χρόνια προβλήματα του αγροτικού κόσμου!          

«Δεν λύνεται το αγροτικό πρόβλημα σε μια μέρα, διεκδικούμε λύσεις σε αυτά τα αιτήματα που απαιτούν άμεση παρέμβαση για την επιβίωση και για να συνεχίσουμε να παράγουμε. Συν το χρόνο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλα προβλήματα για τα οποία χρόνια φωνάζουμε, ιδιαίτερα την τιμής των προϊόντων που καταλήγουν στο ράφι σε πολλαπλάσια αξία και τροφοδοτούν την ακρίβεια. Είμαστε στο δρόμο και για να αποδείξουμε και ότι άλλοι κερδοσκοπούν με τις τιμές των γεωργιών μας προϊόντων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πανευρωπαϊκή δράση των κυβερνήσεων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, το μεγάλο, πανευρωπαϊκό κίνημα, των αγροτών υποχρεώνει τις κυβερνήσεις και βέβαια την Ελληνική, να αναλάβουν δράση για την αναθεώρηση ΚΑΠ και να αναγνωρίσουν την ανάγκη να θεσπιστούν, άμεσα, περιορισμοί στις εισαγωγές από τρίτες χώρες για να διασωθεί ο αγροτικός κόσμος.

«Αν συνεχίζουμε έτσι, δεν θα μείνει αγρότης στη χώρα μας και στην Ευρώπη και αυτό βέβαια θα συνεπάγεται και επιπτώσεις για το τι θα φτάνει τελικά στο τραπέζι μας» σχολίασε ο κ. Μποδιώτης. Υποστήριξε ακόμη ότι αυτάρκεια της παραγωγής και κατανάλωσης τοπικών προϊόντων είναι το ζητούμενο σήμερα, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως «πανάκεια» οι εξαγωγές. Τέλος τόνισε ότι θα πρέπει να διορθωθεί το «στρεβλό» καθεστώς, «χρήματα του Ευρωπαϊκού λαού να δίνονται για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα εκτός Ε.Ε.»   

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα