'
20.1 C
Aigio
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img

“Επιδίωξή μας είναι να διεισδύσουμε σε όλο το φάσμα της κοινωνίας”

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ AIGIO VOICE 

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ 

ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου βουλευτής Αχαϊας με τη Νέα Δημοκρατία απαντά στο AIGIO VOICE για την υγειονομική κρίση, τις δύσκολες αποφάσεις της κυβέρνησης, τον στρατηγικό σχεδιασμό για την Αχαϊα, για την ψηφιακή μεταρρύθμιση και για την προσωπική της κοινοβουλευτική πορεία. “Ανήκω στη νέα γενιά πολιτικών και επιθυμώ να φέρω το νέο στην πολιτική” δηλώνει στην ιστοσελίδα. 

Η πρώτη σας κοινοβουλευτική θητεία συνέπεσε με την πανδημία. Φαντάζομαι ότι κάπως αλλιώς περιμένατε την πολιτική.

Κάθε άλλο. Πάντα πίστευα ότι η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν λόγο και ρόλο κυρίως στη διαχείριση κρίσεων. Σε τέτοιες συνθήκες η στάση τους απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία είναι κρίσιμη και καθοριστική και οι δράσεις και οι παρεμβάσεις τους έχουν ένα πραγματικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα. Σίγουρα θα ευχόμουν αυτή η Πανδημία που κόστισε στην Ελλάδα και στον κόσμο πολύτιμες ανθρώπινες ζωές να μην ερχόταν ποτέ, ωστόσο θεωρώ ότι το θετικό για τη χώρα ήταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της. Με έγκαιρες παρεμβάσεις και μέτρα, στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του, σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη και οργανώσαμε ένα εθνικό σύστημα εμβολιασμού, πρότυπο ακόμη< και για πιο αναπτυγμένες χώρες. Και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου η Πανδημία να γίνει παρελθόν. Η ψηφιακή μεταρρύθμιση που συντελέστηκε στη χώρα με αφορμή την Πανδημία αφήνει μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Οπότε για να επανέλθω στο ερώτημα ναι έτσι περίμενα την πολιτική, χρήσιμη και αποτελεσματική σε περιόδους κρίσεις.  

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αλλάξει τον στρατηγικό της σχεδιασμό, προστατεύοντας την κοινωνία από τις συνέπειες της πανδημίας. Θα βγει “λαβωμένη” ή αλώβητη πολιτικά από τα μέτρα που εφαρμόζει;

Το θέμα είναι η κοινωνία να βγει αλώβητη, στο μέτρο του δυνατού από τις συνέπειες της πανδημίας. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας, έτσι σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας και όχι με γνώμονα το πολιτικό όφελος, για αυτό και δεν διστάσαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να ακολουθήσουμε τη γνώμη των ειδικών. Με βάση αυτό και εκ του αποτελέσματος θα μας κρίνουν οι πολίτες όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης. Πάντως τα μηνύματα που παίρνω από τους Αχαιούς είναι ότι οι ενέργειές μας αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, αν θέλετε αυτό επιβεβαιώνουν και οι δημοσκοπήσεις.      

-Στα Νοσοκομεία της εκλογικής σας περιφέρειας και ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, έπεσε μεγάλο βάρος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ποιες παρεμβάσεις έγιναν από την πλευρά σας, για την θωράκιση και ενίσχυση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην Αχαΐα;

Θα ξεκινήσω ευχαριστώντας τους υγειονομικούς της Αχαΐας για την αυταπάρνηση με την οποία αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες που η Πανδημία δημιούργησε. Βρισκόμουν και βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να προωθώ τις ανάγκες των νοσοκομείων και των υγειονομικών της περιοχής. Εδώ θα μου επιτρέψετε μια παρένθεση. Περίπου δύο χρόνια τώρα το προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας δίνει μια τεράστια μάχη με τον κορωνοϊό, φτάνοντας πολλές φορές στα όρια της εξουθένωσης. Κάνω έκκληση, παράκληση, προτροπή, όπως θέλετε πείτε το στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ξεπεράστε τους όποιους φόβους και αμφιβολίες έχετε και εμβολιαστείτε. Προστατευτείτε και προστατέψτε τους αγαπημένους σας και όλους εμάς, με σεβασμό στο γιγάντιο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί μας όλο αυτό τον καιρό. Ελάτε να κερδίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη.     

-Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι για να κερδίσει πολιτικά – εκλογικά το νομό Αχαΐας θα πρέπει να ικανοποιήσει τα μεγαλύτερα αιτήματα του νομού ενώ ταυτόχρονα να διεισδύσει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ που είναι σήμερα κατακερματισμένος πολιτικά;

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει επισταμένως τα αιτήματα του νομού, στον οποίο ήταν και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με τροπολογία που ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων, επανεντάξαμε τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, απεγκλωβίζοντας ένα έργο το οποίο υπήρξε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και θα φέρει πέρα από την οδική ασφάλεια, σε ένα δίκτυο στο οποίο έχουμε θρηνήσει πολλές ζωές, μια σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στο νομό. Σύντομα και μετά την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο τέλος του χρόνου θα δούμε πραγματικά εργοτάξια να αναπτύσσονται στον άξονα αυτό. Σίγουρα η Αχαΐα θα παίξει κεντρικό ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, απομένει η ετοιμότητα από την πλευρά των Δήμων και της Περιφέρειας ώστε με ώριμα έργα να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στα προγράμματα που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα. Σε ότι αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, η συνεχής επιδίωξη μας είναι να διεισδύσουμε όσο το δυνατό περισσότερο σε όλο το φάσμα της κοινωνίας ανεξάρτητα από τις προηγούμενες κομματικές επιλογές των πολιτών και πιστέψτε γυρίζοντας καθημερινά όλη την Αχαΐα πιστεύω ότι το καταφέρνουμε.  

– Πλέον δεν κατατάσεστε στη λεγόμενη “νέα πολιτική γενιά”. Αποκτήσατε σημαντική εμπειρία και η αναγνώριση από το εκλογικό σώμα ήρθε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ποιο θα είναι επομένως το κριτήριο επανεκλογής και ανανέωσης της λαϊκής εντολής;

Νομίζω ότι θα ήθελα για όσο διάστημα το εκλογικό σώμα με διατηρήσει εντός της Ελληνικής Βουλής να συμπεριλαμβάνομαι στην «νέα πολιτική γενιά» όπως την ονομάζετε, με την έννοια ότι θα προσπαθώ πάντα να φέρω το νέο στην πολιτική και στις πολιτικές που εφαρμόζουμε. Αυτό πρεσβεύω και αυτό θα ήθελα να αναγνωρίζουν οι πολίτες στο πρόσωπό μου. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε σε εποχές όπου η καινοτομία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον και ο καθένας από εμάς θα αναμετρηθεί με αυτή την πρόκληση. 

Δημοσιογράφος Τάκης Νικολόπουλος – Διευθυντής Ιστοσελίδας Νίκος Στ. Λυριντζής

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα