36.7 C
Aigio
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έχουμε περάσει το όριο του συναγερμού και έχουμε φτάσει στο όριο της κατάρρευσης του ΕΣΥ – Πλήρης η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον ρ/στ  “Πρώτο Πρόγραμμα” τη ΕΡΤ

Την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα πεδία της πολιτικής της -από τη διαχείριση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας μέχρι την αντιμετώπιση της ακρίβειας- κατήγγειλε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ. Μάλιστα υπογράμμισε ότι το ρεύμα δυσαρέσκειας εκ μέρους της κοινωνίας απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές είναι πλειοψηφικό, εκτιμώντας ότι “πολιτικές αλλαγές επίκεινται προ των πυλών”.

Βρισκόμαστε ενόψει ενός άγριου και φονικού χειμώνα. Έχουμε περάσει το όριο του συναγερμού και έχουμε φτάσει στο όριο της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με 7.000 κρούσματα ημερησίως εδώ και μέρες, με 500 διασωληνώσεις, με 16,5 χιλιάδες νεκρούς, κι ακόμη η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται και ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για το τελευταίο μίλι της πανδημίας και το φως στην έξοδο του τούνελ”, διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Δημ. Τζανακόπουλος. 

Οι εικόνες στα νοσοκομεία της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας είναι εικόνες κατάρρευσης, οι γιατροί εκπέμπουν κραυγές αγωνίας, στους εμβολιασμούς η ΝΔ έχει πετάξει λευκή πετσέτα, το ΕΣΥ έχει λιγότερο προσωπικό από το 2019, τα σχολεία συγχωνεύονται με περισσότερους μαθητές και λιγότερους δασκάλους από πριν την πανδημία, ενώ οι εικόνες στα μέσα μεταφοράς είναι εικόνες ντροπής, απαξίωσης και κυριολεκτικά εξαθλίωσης. Πότε επιτέλους θα κάνει την αυτοκριτική της η κυβέρνηση; Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να έχουμε 10 εκατ. ατομικές ευθύνες και ο πρωθυπουργός καμία!”, συνέχισε.

Σχολιάζοντας, δε, τα στοιχεία του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τον κατηγόρησε ευθέως για “ψευδή στοιχεία¨: “Πρόκειται για ανανεώσεις συμβάσεων επικουρικού προσωπικού που στην ουσία όμως και αυτό μειώνεται. Αλλά ο κ. Οικονόμου τα παρουσιάζει ως προσλήψεις. Είναι ο εθνικός μας ψεύτης, ενώ ο κυνισμός της κυβέρνησης δεν έχει όρια πλέον. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει μαθήματα διαχείρισης της δημόσιας υγείας στον ΣΥΡΙΖΑ που για 4 χρόνια ανοικοδομούσε τα ερείπια της κυβέρνησης Σαμαρά στο ΕΣΥ”.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως “ο εφησυχασμός που καλλιέργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας μας οδήγησε εκτός ελέγχου”. “Είναι δυνατόν κυβερνητικά στελέχη να λένε δημοσίως για τους αντιεμβολιαστές… μη σώσουν και εμβολιαστούν;“, διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως “στόχος της ΝΔ είναι να μη δυσαρεστήσει συγκεκριμένα υπερσυντηρητικά ακροατήρια που φλερτάρουν με τη θρησκοληψία και με πολιτικά ακροδεξιές τοποθετήσεις, επιδιώκοντας μονάχα πολιτικούς τακτικισμούς -γι’ αυτό υιοθετεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην περίπτωση της εκκλησίας”.

Στο μεταξύ, αναφερθείς στα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εμφανίστηκε λάβρος: “Η κυβέρνηση επειδή έχει ήδη συμφωνήσει σε ένα κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2022 δεν θέλει να κάνει δαπάνες και ενεργοποιεί ένα νέο κύκλο λιτότητας χωρίς να έχει διαπραγματευτεί καν με την Ευρώπη, και ενώ τα δημοσιονομικά πλαίσια και η ρευστότητα το επιτρέπουν!“.  “Το Σύμφωνο σταθερότητας δεν ισχύει για το 2021 και το 2022. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει ρευστότητα και από τις δυνατότητες δανεισμού που δίνει η ΕΚΤ. Έχει και το μαξιλάρι ρευστότητας”, ανέφερε χαρακτηριστικά, αντιπαραβάλλοντας: “Το εισόδημα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμπιέζονται ακόμη περισσότερο και η κατάσταση δεν είναι καθόλου απίθανο να οδηγηθεί σε συνθήκες στέρησης βασικών αγαθών!¨

“Η κυβέρνηση δεν εχει κάνει καν αναστολή των ΕΦΚ σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, μέτρο που θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό την επιβάρυνση των νοικοκυριών από την ακρίβεια. Η ακρίβεια αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως μηχανισμός αναδιανομής εισοδήματος υπέρ των μεγάλων και πολύ μεγάλων εισοδημάτων. Απαιτείται αύξηση του κατώτατου μισθού τώρα στα 800 ευρώ, και απαιτούνται δαπάνες για το ΕΣΥ και το δημόσιο σχολείο”, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα