'
26.8 C
Aigio
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Διασωληνωμένη” μικρομεσαία επιχείρηση

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΠΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Οι έμποροι, οι μικρομεαίοι επιχειρηματίες, οι παραδοσιακοί επαγγελματίες που κράτησαν όρθια την αγορά με καταστήματα που πέρασαν από γενιά σε γενιά, οι καταστηματάρχες που στήριξαν την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες ακόμα και σε περιόδους βαθιάς οικονομικής ύφεσης, τα ιστορικά μαγαζιά που βρέθηκαν στο πλευρό του Έλληνα καταναλωτή από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα, δεν θα γίνουν ούτε αστυνόμοι, ούτε χωροφύλακες, ούτε πορτιέρηδες και μπαμπούλες για να αστυνομεύσουν τα κυβερνητικά μέτρα για τον covid. Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας, ύστερα από το Φ.Ε.Κ. για τα μέτρα που ισχύουν στυην αγορά και τους περιορισμούς σε ανεμβολίαστους πολίτες. Ο Σύλλογος “ξεσπάθωσε” μετά την ανακοίνωση των μέτρων και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Για ντροπή και αίσχος κάνουν λόγο οι εκατοντάδες συνάδελφοι της Αιγιάλειας, αναφερόμενοι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν στον αφανισμό μας!
Και να θες να δεις το ποτήρι μισογεμάτο και να σκεφτείς αισιόδοξα, έρχονται για ακόμα μια φορά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά του covid 19 που προσυπογράφουν το λουκέτο στην μικρομεσαία επιχείρηση και το λιανεμπόριο. Αγωνιζόμαστε να προσαρμοστούμε στο MY DATA, με νέα προγράμματα, έξοδα και δεκάδες ώρες δουλειάς. Παλεύουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας στα μαγαζιά μας για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με τα υπέρογκα πρόστιμα.
Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς το κράτος κάθε τέλος του μήνα και τώρα θέλετε να μας κάνετε αστυνόμους, πορτιέρηδες και μπαμπούλες στους συνανθρώπους μας.
Δε γίνεται με τα νέα μέτρα να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στα σούπερ μάρκετ και τα υπερκαταστήματα και να μην επιτρέπεται στο μαγαζάκι της γειτονιάς, με τα απαιτούμενα φυσικά μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα, τα γάντια και τα αντισηπτικά.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν στα καταστήματα της Αιγιάλειας και της επαρχίας γενικότερα, η κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο και για να μπουν δύο ή τρεις πελάτες την ημέρα είναι ευχής έργον. Δεν είναι λίγα τα μαγαζιά μάλιστα, που αναφέρονται σε μηδενικό τζίρο. Σε ποια αποφυγή συγχρωτισμού αναφέρεστε κύριοι υπουργοί της κυβέρνησης και αξιότιμε κ.κ. Πρωθυπουργέ, όταν το ένα κατάστημα κλείνει μετά το άλλο και έρχεστε σήμερα στο ήδη κατεστραμμένο λιανεμπόριο να προσθέσετε και άλλα μέτρα;
Συγχρωτισμός και πηγή μετάδοσης του κορονοϊού είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς που στοιβάζονται κατά δεκάδες. Συγχρωτισμός και πηγή μετάδοσης είναι η παρέλαση της Αμάλ ανά την Ελλάδα….!!! Ποιός κόλλησε κορονοϊό από τα ψώνια στο μαγαζί της γειτονιάς που είναι ένας πελάτης και ο υπάλληλος ή ο αυτοαπασχολούμενος, και τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκα, αντισηπτικά. Πως μας βάζετε στη δύσκολη θέση του δεσμοφύλακα και του αστυνόμου να απαιτούμε από τους πελάτες μας rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού κάτι για το οποίο είναι εμφανώς ευθύνη των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Ωθείτε τον κόσμο για άλλη μια φορά στα υπερκαταστήματα δημιουργώντας και πάλι αθέμιτο ανταγωνισμό αφού μπορούν εκεί να ψωνίσουν από οδοντογλυφίδες μέχρι ρούχα, υποδήματα, έπιπλα, καλλυντικά, οπτικά, είδη βιβλιοπωλείου, αξεσουάρ αυτοκινήτου κλπ χωρίς κανένα έλεγχο. Σας θυμίζουμε τις περσινές μελέτες του Υπουργείου υγείας της Αγγλίας σύμφωνα με τις οποίες τα S/M και το πολυκαταστήματα ήταν οι χώροι υπερμετάδοσης του κορονοϊού.
Κύριοι το είπαμε και στο προηγούμενο lock down, τα μικρά καταστήματα δεν είναι πηγή μετάδοσης του κορονοϊού.
Με ποιο δικαίωμα χωρίζετε τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και διχάζετε τους συμπολίτες μας; Με ποιο δικαίωμα μας ζητάτε να τρομοκρατούμε και να αποκλείουμε υγιείς ανθρώπους από τα μαγαζιά μας ;
Με ποιό δικαίωμα μας απαγορεύετε να ζούμε ελεύθεροι !!!
Με ποιο δικαίωμα προσβάλλετε και μειώνετε τη νοημοσύνη μας λες και ζούμε στην εποχή του αποφασίζουμε και διατάσσουμε; Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτραπεί από εμάς τους απλούς πολίτες.
Σήμερα αποκλείετε τον κόσμο από τα καταστήματά μας για την ασφάλεια μας, στο τέλος του μήνα όμως θέλετε να πληρώσουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας και φυσικά στη λήξη της θητείας σας περιμένετε και την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Δυστυχώς με αυτά τα αποτυχημένα μέτρα προκαλείτε με αργά σχολαστικά βήματα τον αφανισμό μας. Πάρτε πίσω , χθες, το αναχρονιστικό μέτρο σας. Έχετε ακόμα περιθώριο να αντιστρέψετε το κλίμα. Η οργή είναι έτοιμη να ξεχειλίσει!”
Προς:
1) Τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό
2) Τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
3) Τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα Υπουργό Οικονομικών
4) Τον κ. Θανάση Πλεύρη Υπουργό Υγείας
5) Τον κ. Μάκη Βορίδη Υπουργό Εσωρερικών
Κοινοποίηση :

  1. Βουλευτές Αχαΐας
  2. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη
  3. Πρόεδρο ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα
  4. Πρόεδρο Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γιώργο Βαγενά
  5. Μέλη Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας
  6. ΜΜΕ

Αίγιο: 5 Νοεμβρίου 2021

Εκ του συλλόγου

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα