— Τιμές, κίνηση και νέες γεύσεις…
Η καρδιά των εορτών χτυπά παραδοσιακά στους φούρνους της Αιγιάλειας.
Οι μυρωδιές από το φρεσκοψημένο βούτυρο, το μέλι και την κανέλα πλημμυρίζουν τους δρόμους του Αιγίου και των περιοχών απ’ άκρη σ’ άκρη της Αιγιάλειας, με τους καταξιωμένους αρτοποιούς μας να δίνουν το δικό τους «παρών» στο γιορτινό τραπέζι.
Παρά τις προκλήσεις των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες και την ενέργεια που χαρακτήρισαν το 2025, οι επαγγελματίες της Αιγιάλειας δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχθούν το 2026 με ποιότητα, χαμόγελο και σεβασμό στην τσέπη του καταναλωτή.
Τέσσερις γνωστοί αρτοποιοί της περιοχής μιλούν για τη φετινή κίνηση, τις τιμές στα παραδοσιακά γλυκά και τις νέες δημιουργίες που κλέβουν τις εντυπώσεις.
Το Aigio Voice επισκέφθηκε τέσσερα γνωστά αρτοποιεία της πόλης και συνομίλησε με τους πρωταγωνιστές της παραγωγής:
- ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Άβυθος: 25ης Μαρτίου 3 – Αίγιο: Κλεομένους Οικονόμου 44

Ο κ. Χρήστος Παπαϊωάννου, σταθερή αξία στον χώρο της αρτοποιίας, δίνει το στίγμα της φετινής κίνησης: «Για τις γιορτές του 2024-2025, ο κόσμος στρέφεται ξανά στην παράδοση. Στα αρτοποιεία μας επιμένουμε στα αγνά υλικά. Το μελομακάρονο και ο κουραμπιές είναι οι πρωταγωνιστές, ενώ προετοιμαζόμαστε εντατικά για τις βασιλόπιτες της Πρωτοχρονιάς. Παρά τις αυξήσεις στα κόστη, προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές προσιτές, γιατί ο φούρνος της γειτονιάς πρέπει να στηρίζει την τοπική κοινωνία».

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ – Αίγιο: Μελετοπούλων 61

Στην οδό Μελετοπούλων 61, ο Γιώργος Τηλιγάδης εστιάζει όπως πάντα στην ποιότητα και την ποικιλία: «Η κίνηση φέτος ξεκίνησε με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο κόσμος αναζητά το φρέσκο και το χειροποίητο. Εκτός από τα κλασικά γλυκά, βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για τις ιδιαίτερες αρτο-δημιουργίες μας και τα γιορτινά τσουρέκια. Στόχος μας για το ξεκίνημα του 2025 είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν σε τιμές που σέβονται τον καταναλωτή».

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – Αίγιο: Κορίνθου 16 & Κλ. Οικονόμου 3 – Διακοπτό

Ο Γιώργος Κουτρόπουλος μεταφέρει το κλίμα από την καρδιά της αγοράς: «Ο κόσμος κάνει στοχευμένες αγορές, αλλά δεν στερείται τα παραδοσιακά γλυκά και τα αρτοσκευάσματα. Οι κουραμπιέδες μας με το εκλεκτό βούτυρο και οι βασιλόπιτες που ετοιμάζουμε για την αλλαγή του χρόνου αρχίζουν να μπαίνουν σε υψηλή ζήτηση. Εύχομαι το 2026 να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την τοπική μας αγορά».

- «Αρτοποιία Μπομποτσιάρης» – Αίγιο: Κορίνθου 60

Ο Δημήτρης Μπομποτσιάρης και η Ελισσάβετ Πίκουλα Μπομποτσιάρη, τονίζουν τη σημασία της προσωπικής σχέσης με τον πελάτη: «Εδώ, η σχέση μας με τον κόσμο είναι οικογενειακή. Για τα Χριστούγεννα 2025 και την Πρωτοχρονιά, έχουμε ετοιμάσει όλα τα παραδοσιακά εδέσματα με μεράκι. Οι τιμές μας παραμένουν σταθερές όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, γιατί θέλουμε κάθε σπίτι στην Αιγιάλεια να έχει στο τραπέζι του φρέσκο ψωμί και γιορτινά γλυκά».


















