36.7 C
Aigio
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Big brother στη ΔΕΥΑ Πάτρας

Μια περίεργη υπόθεση που αφορά στον εντοπισμό ύποπτου ευρήματος στο κτίριο της ΔΕΥΑΠ, διερευνά η Ασφάλεια Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια του τακτικού ελέγχου των συσκευών ίντερνετ της Δημοτικής Επιχείρησης, στο γραφείο συντήρησης δικτύων αποχέτευσης, βρέθηκε από υπάλληλο μια κάμερα καταγραφής ήχου(!). Ηταν τοποθετημένη πάνω σ’ ένα ράφι.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, Ανδρέας Παπανικήτας μίλησε στην Μαρία Παπαγιαννακοπούλου από το pelop.gr και δήλωσε: «Ήταν σ’ ένα σημείο που δεν έχει εύκολη πρόσβαση. Δεν ξέρουμε, εάν ήταν «ξεχασμένη». Δεν μπορώ να καταλάβω, εκπλήσσεσαι για το τι επιδίωκε αυτός που την τοποθέτησε, καθώς πρόκειται για ένα γραφείο που δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα. Δεν είναι ένα γραφείο, όπου παίρνονται αποφάσεις» τέλος ανέφερε πως έχει ενημερωθεί άμεσα η Αστυνομία για το περιστατικό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

Πάτρα, 23.10.2021

ΜΗΝΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Π ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Στην υποβολή μήνυσης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, για τοποθέτηση κρυφής “smart wifi” κάμερας στο γραφείο του στη Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Πατρέων, προχώρησε εργαζόμενος, χθες 22.10.2021. Η κάμερα είχε τοποθετηθεί ακριβώς πίσω από UPS σε μη εμφανές σημείο, σε βιβλιοθήκη κοντά σε άλλα μηχανήματα και καλώδια, και πιθανότατα είχε ορατότητα (μένει να διακριβωθεί από την ΕΛ.ΑΣ) τόσο στο χώρο όσο και στην οθόνη του υπολογιστή του εργαζόμενου.

Η κάμερα έχει αποσταλεί προς εξέταση στα κεντρικά της Διεύθυνσης Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την μέχρι σήμερα στάση της ΔΕΥΑΠ να μας προβληματίζει. Παρά τα όσα η Διοίκηση και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Παπανικήτας ισχυρίζονται δημόσια, επιδιώκοντας να υποβαθμίσουν και το γεγονός αλλά και τη σκοπιμότητα της πράξης, λέγοντας ότι «η κάμερα ίσως ήταν ξεχασμένη» ή ότι «πρόκειται για ένα γραφείο που δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα», διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η παράνομη παρακολούθηση εργαζομένων με κρυφή κάμερα είναι σοβαρότατο γεγονός και συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί. Στο συγκεκριμένο γραφείο υπάρχουν σημαντικές διαχειριστικές και οικονομικές «ιδιαιτερότητες»…αλλά και πλήθος εργαζομένων και συναλασσόμενων εισέρχονται και επικοινωνούν.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανοργάνωσης, αντί να προβεί στην αυτόητη ενέργεια, δηλαδή να μην αγγίξει τα πειστήρια της παρακολούθησης και να καλέσει άμεσα την αστυνομία στο σημείο, απλά αποσύνδεσε «αυτοβούλως» την κρυφή κάμερα από το ρεύμα και την τοποθέτησε σε συρτάρι στο γραφείο του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 11.10.2021 και το υλικό παραδόθηκε όχι αυθημερόν αλλά αργότερα στην αστυνομία.

Ως «ΕΝΩΣΗ» βρισκόμαστε στο πλευρό των θιγόμενων από την παρακολούθηση  εργαζομένων, τους οποίους συνδράμουμε συνδικαλιστικά, ώστε η συγκεκριμένη υπόθεση να διαλευκανθεί και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν ότι έχουμε πλήρη εικόνα για την πορεία της υπόθεσης και στο βαθμό που νομιμοποιούμαστε, καθώς κάποιοι εκ των υποκειμένων της παρακολούθησης είναι μέλη μας, δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί ή ακόμα και να συγκαλυφθεί το θέμα. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με όσα καταφτάνουν σε επίπεδο πληροφόρησης στα γραφεία της «ΕΝΩΣΗΣ», η υπόθεση μάλλον υπερβαίνει το αφήγημα της «ξεχασμένης» κάμερας…

Πηγή:https://www.skaipatras.gr/2021/10/23/patra-eichan-valei-kryfi-kamera-se-grafeio-tis-deyap-i-anakoinosi-toy-idiotikoy-syllogoy-i-enosi/

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα