'
16.7 C
Aigio
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

Άρθρο του Αλ. Χρυσανθακόπουλου για την Πάτρα… Αποστολική πόλη

Η Πάτρα είναι Αποστολική Πόλη του Πρωτοκλήτου μαθητή του Χριστού και θα έπρεπε να υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες

Ο Άγιος Ανδρέας μπορεί να σώσει την Πάτρα πολλούς τρόπους.Δυστυχώς ελάχιστοι ασχολούνται με την οργάνωση του θρησκευτικού τουρισμού και παρότι έχω πλήρες σχέδιο για την ανάπτυξη του, ούτε κάν βρίσκω συνομιλητές για να υλοποιηθούν οι προτάσεις που έχω καταθέσει. Μας δίνεται την ευκαιρία να κάνουμε τον Άγιο Ανδρέα μεγάλο διεθνές προσκυνηματικό κέντρο για την κάρα του Αγίου και το Σταυρό του μαρτυρίου του. Βασική μου θέση είναι να συνεργαστεί ο Δήμος με την εκκλησία, για να βελτιωθούν οι υποδομές υποδοχής μεγάλου αριθμού επισκεπτών.

Το αγίασμα να είναι συνεχώς προσβάσιμο, τα αναμνηστικά να υπάρχουν σε παρακείμενα καταστήματα, να προωθηθεί, ως προμήθεια κάθε πιστού που θα έρχεται στην Πάτρα, το Αγιαντρεόψωμο (άρτος ή λειτουργιά σφραγισμένη με τον σταυρό του Άγιου Ανδρέα). Να ιδρυθεί μουσείο του Αγίου. Η ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού να αποτελέσει την αιχμή του σχεδιασμού μας. Για να το πετύχουμε αυτό απαιτείται μία συνδυαστική προϋπόθεση. Πρώτον, το γύρισμα μιας, υψηλών προδιαγραφών, τηλεοπτικής ταινίας για τη ζωή του Πρωτόκλητου. (Όχι απλό ντοκιμαντέρ). Η ταινία να είναι στα ελληνικά και να μεταγλωττιστεί σε πολλές γλώσσες. Το σενάριο έχει σε βασικές γραμμές προετοιμαστεί από μένα και άλλους συνεργάτες επαγγελματίες σκηνοθέτες και είναι στη διάθεση όλων των σοβαρών παραγόντων.

Οι αγιολογικές πηγές και οι σκηνές, η σκηνοθεσία και οι τόποι λήψης των γυρισμάτων και όλες οι λεπτομέρειες, στολές και ιστορική αλληλουχία, αποτελούν μία υπάρχουσα βάση δεδομένων που θα παραδοθούν στην εταιρεία παραγωγής. Θα είναι μια πλήρης βιογραφία με τα αυστηρά δραματικά, θρησκευτικά χαρακτηριστικά και θα συντελέσει στη μέγιστη προβολή της Ελλάδας και της Πάτρας. Δεύτερον, η Πάτρα ως  προσκυνηματικός τόπος οφείλει να προετοιμαστεί σε επίπεδο υποδομών, για να υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα, με θρησκευτικό μουσείο, χώρους χορωδιακής ορχηστρικής υμνολογίας, νέες ξενοδοχειακές μονάδες, βελτίωση της πόλης με καινοτόμες ιδέες διασκέδασης, φαγητού και επιδορπίων. Εδώ ταιριάζει και η καινοτόμος πρόταση μου για την φήμη της Πάτρας ως sweet City (Γλυκιάς Πόλης) καθώς διαθέτω προς αυτό το σκοπό πλήρες και συγκεκριμένο σχέδιο. Είναι απαραίτητο κάποτε να ξεκινήσουμε.

Πρωταγωνιστής όφειλε να είναι ο Δήμος. Εφόσον δεν θέλει, ας αναλάβουμε όσοι αγαπάμε την Πόλη μας. Και ενώ είμαστε πλειοψηφία κακώς παραμένουμε από αρχομανία και εγωισμούς, διάσπαρτοι και μεμονωμένοι. Ελπίζω αυτό να διορθωθεί με ταπείνωση και να μην ισχύσει η ρήση του Ιωάννη του Προδρόμου: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω», σαν να μιλάω στην έρημο και δεν με ακούει κανείς, ούτε προσέχει κανείς τι λέω. Είναι πεποίθηση μου ότι «Η σωτηρία της πόλης ξεκινάει από την αλλαγή στο Δήμο και περνάει από τον Άγιο Ανδρέα που ακόμη μας περιμένει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη

 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα