18.5 C
Aigio
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
spot_img
spot_img

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Προτεραιότητα μας όλη η Αχαΐα

Η προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος με την 21η Μάη να είναι «Κυριακή κοντή γιορτή» και το Aigio Voice μίλησε με τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

A.V. -Κύριε Παναγιωτόπουλε για μια ακόμη φορά ρίχνεστε στην εκλογική μάχη στην πρώτη γραμμή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα. Ένα ψηφοδέλτιο αρκετά ανανεωμένο μάλιστα, ιδιαίτερα όσον αφορά στη συμμετοχή των γυναικών αλλά και νέων υποψηφίων…

-Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταρτίζονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να εκφράσουν τις ανάγκες και τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι και το ψηφοδέλτιό μας στην Αχαΐα συγκροτήθηκε στη βάση της μεγαλύτερης δυνατής εκπροσώπησης των Αχαιών συμπολιτών μας. Γι’ αυτό και είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Όσο για μένα είναι τιμή η εκ νέου συμμετοχή μου σε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και όπως ακριβώς και το 2019 που βρέθηκα σε εκλόγιμη θέση, δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο αλλά και σε όλη την τετραετία που βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες της Αχαΐας.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

A.V. -Τέσσερα χρόνια μετά την διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ετοιμάζεται για την ανατροπή. Θεωρείτε ότι όλοι αυτοί που επέλεξαν μια άλλη κυβερνητική πρόταση το ’19, έχουν αναθεωρήσει και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν;

Ο παλμός της κοινωνίας χτυπάει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μετά από τέσσερα χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, της χειρότερης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση, ο κόσμος θέλει να κάνει την ανατροπή και να φέρει την μεγάλη Πολιτική Αλλαγή, με την προοδευτική κυβέρνηση που θα έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Δεν το επηρεάζουν τα φιλοδωρήματα ή για να το πούμε με το όνομά του, τα προπαγάνδα pass, που υποτιμούν τη νοημοσύνη και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών. Ο κόσμος έχει μπροστά του την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, τους χαμηλούς μισθούς, τα χρέη, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, την ανεργία και ειδικά των νέων, την ερήμωση της υπαίθρου και την απειλή για την αγροτική γη, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι νέοι που σπούδαζαν με όνειρα. Και έχουν επίσης αναθεωρήσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμπεριέχει στο πρόγραμμά του, το Συμβόλαιο Αλλαγής, απτές πολιτικές για μείωση τιμών, αύξηση μισθών και συντάξεων και ρύθμιση χρεών, καθώς και ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό ένα αποτελεσματικό κράτος για Δικαιοσύνη Παντού!

A.V. -Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ως όπλο του το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας. Το 2015 συγκυβερνήσατε με τους ΑΝΕΛ. Η απάντηση όμως τόσο από το ΚΚΕ όσο και το «ΜέΡΑ25» είναι ξεκάθαρα αρνητική ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει μια διαφορετική γραμμή σε πολλά θέματα.

Τους πολιτικούς συσχετισμούς και τη δυναμική θα τα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Όπως δήλωσε με σαφήνεια και αποφασιστικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας αν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι, θα έχουμε σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, αφού το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει κυβέρνηση. Όσον αφορά τα δύο άλλα αριστερά κόμματα που αναφέρετε, με τον δημόσιο λόγο τους αυτοεξαιρούνται, αλλά η απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση είναι αυτή που θα ορίσει το πλαίσιο το πρωί της 22ας Μαΐου.

A.V. -Στα τοπικά ζητήματα της Αιγιάλειας, παρότι δόθηκαν μάχες (με τη συμμετοχή και της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) για θέματα όπως η παραμονή της τελευταίας σχολής του πρώην ΤΕΙ στον τόπο μας, το μέλλον της σταφίδας και ιδιαίτερα των αποθεμάτων που διατηρεί η Π.Ε.Σ., την αξιοποίηση του εργοστασίου της ΕΒΟ-ΕΑΣ Αιγίου κά. Αμφότερα τα ζητήματα βαδίζουν σε τοπίο θολό. Είναι εύκολο μια αλλαγή στην διακυβέρνηση να ανατρέψει την πορεία και να υπάρξει θετική εξέλιξη;

Είναι σίγουρα εφικτό και γι’ αυτό παλέψαμε και θα παλέψουμε σ’ όποιο μετερίζι μας τοποθετήσουν οι Έλληνες και οι Αχαιοί πολίτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και προσωπικά, επειδή όπως σας προανέφερα γυρνάω την Αχαΐα σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας, γιατί για μένα προτεραιότητα είναι όλη η Αχαΐα, με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις που φυσιολογικά εντάθηκαν στην προεκλογική περίοδο έχουμε θέσει επί τάπητος όλα αυτά τα ζητήματα. Για την τιμή της σταφίδας, τη διάθεση των αποθεμάτων και την ενίσχυση των παραγωγών. Για την παραμονή της τελευταίας σχολής του πρώην ΤΕΙ που έπρεπε να μείνει στο Αίγιο, όπως και η Νομική που έπρεπε να ανοίξει στην Πάτρα. Για την αξιοποίηση του εργοστασίου της ΕΒΟ-ΕΑΣ Αιγίου, που είχα την ευκαιρία στην επίσκεψή μου να μιλήσω με τη διοίκηση και τους εργαζομένους που θέλουν ένα εργοστάσιο ενεργό για το καλό της τοπικής κοινωνίας και της πατρίδας και όχι έναν σκελετό όπως έχει καταντήσει από την αδιαφορία των κυβερνώντων. Ακόμη και για τη σωστή αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου. Ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην αχαϊκή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

A.V. -Όσον αφορά πάντως Πάτρα και Δυτική Αχαΐα, τα πράγματα μας φαίνονται καλύτερα καθώς έχει ξεκινήσει η Πατρών – Πύργου με καλούς ρυθμούς όπως λέγεται, θα έρθει και το τρένο με υπογειοποίηση στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Ή κάνουμε κάποιο λάθος;

Δυστυχώς για όλους μας κάνετε λάθος. Γιατί αυτή η κυβέρνηση παραπλάνησε σε όλα τα επίπεδα τον Ελληνικό Λαό και φέρθηκε τιμωρητικά στον Αχαϊκό λαό. Οι τελευταίες εξελίξεις, μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, δείχνουν ότι οι «εκλεκτοί» ανάδοχοι του έργου, μέσω της Κοινοπραξίας τους, ζητούν επικαιροποίηση του προϋπολογισμού, φυσικά προς τα πάνω, δηλαδή να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες περισσότερα λεφτά. Μια τακτική που τη γνωρίζουμε από τη δεκαετία της κρίσης και που έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής της χώρας. Επιπλέον, το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και αν είχε συμβεί αυτό δεν θα ζητούσαν σήμερα «επικαιροποιήσεις προϋπολογισμών» κοκ. Αφήστε δε που τελικός σχεδιασμός πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών με τα διόδια δεν εξυπηρετεί σε τίποτε, αφού ο οδικός άξονας έτσι όπως θα γίνει, σίγουρα όχι νωρίτερα από το 2025, δεν υπακούει στην ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Έχει δηλαδή αστοχίες, όπως η μη σύνδεση με την Βιομηχανική Περιοχή Πατρών και το αεροδρόμιο του Αράξου, που είναι κάνουν την Πατρών-Πύργου αντιλειτουργική και αναπτυξιακή.

Τώρα, όσον αφορά την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα και αν δεν ήταν τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στη λειτουργικότητα και την ανάπτυξη της πόλης, θα μπορούσα να σας πω ότι «γελάει κι ο κάθε πικραμένος» από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ στην Αχαΐα.

A.V. -Κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλά περιφερειακά νοσοκομεία όπως το Γ.Ν.Α.Α. (Αιγίου) και το Νοσοκομείο και Κ.Υ. Καλαβρύτων, απέδειξαν τον κομβικό ρόλο τους στην αποσυμφόρηση του ΕΣΥ και των «Νοσοκομείων Αναφοράς» όπως ονομάστηκαν, της Πάτρας. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, η κάλυψη οργανικών θέσεων ιδιαίτερα όσον αφορά το Νοσηλευτικό Προσωπικό, σε αυτά τα ιδρύματα αλλά και γενικότερα στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, εκκρεμεί.

Όπως καταλαβαίνετε μου χτυπάτε μια από τις πιο ευαίσθητες χορδές μου. Ασκώ το ιατρικό επάγγελμα 36 χρόνια και είμαι διευθυντής Καρδιολογίας στο ΕΣΥ. Τέτοια απαξίωση των δημοσίων δομών δεν την είχαμε δει ούτε στα πρώτα χρόνια των μνημονίων. Ενώ στην πανδημία όπως σωστά λέτε αναδείχθηκε η σημασία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, η κυβέρνηση τιμωρεί του υγειονομικούς και πρωτίστως την κοινωνία με την υποβάθμιση και τη σταδιακή εξάλειψη του δημόσιου χαρακτήρα τους. Ο στόχος τους είναι ένας: η πλήρης ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, όπου τελικά θα μπορεί να απολαμβάνει σοβαρής περίθαλψης μόνον όποιος έχει λεφτά.  Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάμε για ένα νέο ΕΣΥ που θα στηρίζεται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα αποτελεί τη βάση και το ομαλό πέρασμα για τη δευτεροβάθμια. Με δυο λόγια, Υγεία για τους Πολλούς, Υγεία για Όλους!

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα