'
31.7 C
Aigio
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

Αίγιο: Πολιτικά μεθοδευμένη απόφαση

ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η Π.Ε.Σ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

           

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς απάντησε η διοίκηση της Π.Ε.Σ. στην επλογή του δημάρχου να μην καλέσει την Ένωση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αιγιάλειας, για την στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και την απορρόφηση της αδιάθεσης ποσότητης σταφίδας.
Φράσεις, όπως “πολιτικά αναξιόπιστος”, “μεροληπτική στάση” και “μνήμη που αδυνάτισε μετά τις εκλογές”, ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο και τελείωσαν μια σχέση που δεν άντεξε περισσότερο από μισή…δημοτική θητεία.
Η απαντητική επιστολή του Δ.Σ. της Ένωσης αναφέρει τα εξής:

“κ. Δήμαρχε,
ως σταφιδοπαραγωγοί οφείλουμε να διατυπώσουμε για πολλοστή φορά την ξεκάθαρη θέση μας σχετικά με την στήριξη της σταφίδας και του συναδέλφου παραγωγού.

Δεν μας αντιπροσωπεύει και δεν την αποδεχόμαστε γιατί είναι ελλιπής η χωρίς προσχήματα πολιτικά μεθοδευθείσα από την δημοτική αρχή απόφαση για την σταφίδα.

Δεν σας εξουσιοδοτήσαμε να μιλάτε για μας τους σταφιδοπαραγωγούς και δεν το επιθυμούμε!

Ως αγρότες δεν έχουμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα από ένα πολιτικά αναξιόπιστο δήμαρχο.

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί σταφιδοπαραγωγοί,

Η συντεχνία συμφερόντων μας οδηγεί με τις τιμές που εξήγγειλε για την σταφίδα στην φτώχεια. O παραγωγός το βιώνει στο πετσί του και η συντεχνία είναι σε δύσκολη θέση, γιατί έταξε στο υπουργείο ότι, μόλις αναλάβει αυτή, θα ευημερήσουν οι παραγωγοί και τώρα πανικόβλητη κοιτάζει πώς να του προσφέρει από τον κρατικό κορβανά βεβαίως ψίχουλα, προκειμένου να καταλαγιάσει την δικαιολογημένη οργή του.

Έστερξε και ο δήμαρχος για να βοηθήσει και οργάνωσε μια συζήτηση που αφορά την επιβίωσή μας ως σταφιδοπαραγωγών χωρίς να μας ακούσει, χωρίς να μας καλέσει ως όφειλε να κάνει.

Δεν αποδεχόμαστε αυτή την περίεργη και πολιτικά υπαγορευμένη παρέμβασή του που τάχα κόπτεται για μας τους σταφιδοπαραγωγούς αλλά μας ζημιώνει, θέλουμε να πιστεύουμε μόνο από άγνοια (;) σε κάθε όμως περίπτωση βλάπτει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντά μας.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψη τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές που ανακοίνωσαν φέτος οι έμποροι, αφού πρώτα έθεσαν εκτός αγοράς τη Συνεταιριστική Οργάνωσή μας (Παναιγιάλειο Ένωση), εξαιτίας των αποθεμάτων, ως σταφιδοπαραγωγοί επιθυμούμε, βεβαίως, την στήριξη της τιμής του προϊόντος με κάθε τρόπο.

Το όποιο, όμως, μέτρο της άμεσης ή έμμεσης επιδότησης της τιμής της σταφίδας, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρόσκαιρη ενίσχυση του παραγωγού, είναι βέβαιο ότι δεν αποτελεί βιώσιμη λύση, καθώς, η τιμή που δεν λαμβάνεται από την αγορά, δεν θα εξασφαλίσει την μελλοντική τιμή της σταφίδας, με αποτέλεσμα, κατά τη νέα εμπορική περίοδο που δεν θα υπάρχει πλέον πανδημία, η Πολιτεία θα αδυνατεί να στηρίξει και πάλι την τιμή της σταφίδας.

Συνεπώς βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και το συναντάμε μεγαλύτερο.

Γι΄ αυτό το λόγο προτείναμε ευθύς εξ΄ αρχής – και πλέον επιβεβαιωθήκαμε από τις εξελίξεις – την απόσυρση των αποθεμάτων από την Πολιτεία που αποτελεί και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ στην σταφιδική κρίση, προκειμένου όχι μόνο να μην πέσουν οι τιμές αλλά να στηριχτούν καλύτερες.

Δεν είναι αυτονόητο ότι εάν αποσυρόταν το απόθεμα σταφίδας που δημιουργήθηκε από την πανδημία οι τιμές σήμερα θα ακολουθούσαν ανοδική πορεία ; Ποιος δεν καταλαβαίνει τι ;;

Γιατί να μην τύχει ίσης μεταχείρισης από την πολιτεία ο σταφιδοπαραγωγός και η σταφίδα, όπως δηλαδή έπραξε η πολιτεία με τις οινοποιητικές επιχειρήσεις και τον οίνο ;;

Γιατί αυτή η μεροληπτική στάση σε βάρος των χιλιάδων σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων ;; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται ;;
Αυτών που καταβαράθρωσαν την τιμή του σταφιδοπαραγωγού στο 1 € και την βλέπουν και «φυσιολογική» ;;

Ενημερώσαμε, ως σταφιδοπαραγωγοί, για όλα αυτά τον Δήμαρχο με την παρακάτω επιστολή μας για να μην επικαλείται άγνοια αλλά συνέχισε την καταστροφική για μας πολιτική του.

Γι΄ άλλη μια φορά δεν σεβάστηκε τον αγώνα των συναδέλφων σταφιδοπαραγωγών και τις αποφάσεις των συλλαλητηρίων μας, αλλά κάλεσε στη συνεδρίαση ακόμη και ανθρώπους που στην διάρκεια του επτάμηνου αγώνα που κάνουμε για να επιβιώσουμε, εναντιώθηκαν στα συμφέροντά μας.

Δεν ακούστηκε η θέση των σταφιδοπαραγωγών παρά μόνο των ιδιωτών εμπόρων που πιστά ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο πολιτικά ‘’προοδευτικός’’ δήμαρχος, χωρίς να σεβαστεί ούτε την άποψη των καλεσμένων του που στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάχτηκαν υπέρ των αιτημάτων των σταφιδοπαραγωγών, όπως τα έχουμε διατυπώσει στα συλλαλητήριά μας, για «απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας και στήριξη του σταφιδοπαραγωγού».

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι βουλευτές που παρευρέθηκαν Φωτήλας Ιάσων, Μάρκου Κωνσταντίνος, ο πρώην περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας Απόστολος, ο επικεφαλής παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου κ. Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μποδιώτης Ιωάννης που ήταν και ο μόνος εκπρόσωπος των σταφιδοπαραγωγών, η Παναιγιάλειος Ένωση, όλοι οι σταφιδικοί συνεταιρισμοί της Αιγιάλειας με επιστολές τους, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Γεωργόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος με τις τοποθετήσεις τους όλοι ζήτησαν να στηριχτούν τα αιτήματά των σταφιδοπαραγωγών για «απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας και την στήριξη του σταφιδοπαραγωγού».

Τους αγνόησες ΟΛΟΥΣ δήμαρχε επιδεικτικά και περιφρόνησες τις αποφάσεις των συλλαλητηρίων μας γιατί δεν εξυπηρετούσαν την προειλημμένη σου απόφαση , που μόνο ο κ. Μαρλαφέκας προφανώς γνώριζε, γι΄ αυτό και σε εξουσιοδότησε από την αρχή της συνεδρίασης μάλιστα και αποχώρησε ήσυχος.

Όλοι κατάλαβαν τα πάντα. Ως σταφιδοπαραγωγοί καταλάβαμε τα πάντα…

PERSONA NON GRATA

Δήμαρχε, αφού παρήλθαν οι εκλογές…. αδυνάτισε η μνήμη σου για το πού βρίσκεται η Παναιγιάλειος Ένωση…, αυτό δηλαδή που είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, ότι η κορυφαία Συνεταιριστική Οργάνωση των σταφιδοπαραγωγών της χώρας μας είναι στην πόλη μας.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν την καλέσατε; Ποιους ενοχλεί η παρουσία της Π.Ε.Σ.;

Όφειλες ΕΣΥ να αναγνωρίζεις τουλάχιστον την προσφορά μας και ότι η Π.Ε.Σ. εκπροσωπεί χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς και συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και στην απασχόληση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ”

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα