36.7 C
Aigio
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αίγιο: Οι προτεραιότητες των κοινοτήτων και η προτεραιοποίηση του Δήμου


ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΡΑΤΑΣ – ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΙΚΕΤΟΣ ΖΗΤΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Προτεραιοποίηση. Μια λέξη που πρόσφατα εισήλθε στη δημοτική και πολιτική ζωή της χώρας και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε διαδικασία ιεράρχησης αναγκών και αιτημάτων του Δήμου Αιγιάλειας.
Από το “κόσκινο” της προτεραιοποίησης αναμένεται να περάσει και ο νέος προγραμματισμός τεχνικών έργων στο Δήμο για το 2022. Πολλά έργα θα ενταχθούν στο νέο τεχνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, ενώ ορισμένα άλλα έργα που προτείνουν οι πρόεδροι κοινοτήτων θα “κοπούν” λόγω ιεράρχησης και εξαιτίας οικονομικής υπέρβασης.
Από τα χωριά- γραφικό και παραλιακό- του Δήμου Αιγιάλειας που θα ήθελε να δει τα δικά του αιτήματα στο νέο τεχνικό πρόγραμμα είναι τα Συλιβαινιώτικα Ακράτας. Ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Κρικέτος, όπως τόνισε στο AIGIO VOICE, ζητάει εδώ και έντεκα χρόνια να εκτελεστούν κάποια έργα στην κοινότητα και το μόνο που έγινε τελικά ήταν “δυο εργάκια” επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται ότι θα συμβεί και στο νέο τεχνικό πρόγραμμα.
Το άμεσο και κατεπείγον πρόβλημα για το χωριό είναι η ανάπλαση του παραλιακού δρόμου. “Έχουμε έτοιμη μελέτη και μπορούμε να την παραδώσουμε στο Δήμο για να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ” τόνισε ο κ. Κρικέτος. “Δεν μπορεί μια κοινότητα με τόσο τουρισμό το καλοκαίρι να μην διαθέτει σύγχρονο και άνετο παραλιακό δρόμο” υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι “άλλο ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι η επέκταση του Κοιμητηρίου. Αυτή την στιγμή που μιλάμε εάν πεθάνει κάποιος που δεν έχει οικογενειακό τάφο, τότε θα πρέπει να ενταφιστεί σε κάποια γειτονική κοινότητα. Εμείς έχουμε υποδείξει κάποιους χώρους,αλλά δεν ήρθε κανένας να τους ελέγξει. Τι είμαστε, μόνο για να πληρώνουμε; Τα έργα που ζητάμε κάθε χρόνο δεν είναι κοστοβόρα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες”.
Το AIGIO VOICE επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Ακράτας κα. Σταυροπούλου, η οποία έθεσε το ζήτημα της προτεραιοποίησης των έργων και ζήτησε από κάθε πλευρά να το σεβαστεί. “Υπάρχουν πολλές ανάγκες σε όλες τις κοινότητες, αρκεί να αναλογιστούμε ότι έχουμε 297 οικισμούς. Πράγματι υπάρχουν αιτήματα από τις Κοινότητες που υποβάλλονται από της συστάσεως του Καλλικρατικού δήμου και δεν έχουν μέχρι σήμερα ικανοποιηθεί. Στόχος είναι η εξασφάλιση των υποδομών μέσω μεγάλων έργων που θα επιλύσουν προβλήματα της καθημερινότητας, υπογράμμισε η κα. Σταυροπούλου και συμπλήρωσε για τα αιτήματα των Συλιβαινιωτίκων: Είμαστε στην ευτυχή θέση να ξεκινάμε ένα μεγάλο έργο σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Αιγιαλείας, το οποίο ήταν πάγιο αίτημα των προέδρων, την αποχέτευση. Όλη η περιοχή θα ευεργετηθεί απ’ αυτό το έργο. Όσον αφορά την ανάπλαση του παραλιακού δρόμου,που ασφαλώς δεν είναι χωματόδρομος, πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία με την πλατεία της εν λόγω Κοινότητας. Δυστυχώς, εκκρεμότητες του παρελθόντος που αφορούν την απαλλοτρίωση όμορων ιδιοκτησιών θέτουν, στην παρούσα φάση, εμπόδια. Το κοιμητήριο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Παρόμοια αιτήματα υπάρχουν από πολλές κοινότητες και είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε συνολικά. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει προτεραιοποίηση, ιεράρχηση αναγκών και συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων. Και μην ξεχνάμε το μεγάλο ζήτημα της μεταφοράς και εναπόθεσης των σκουπιδιών που επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα οικονομικά του Δήμου μας. Ουδείς και ιδίως αυτοδιοικητικός έχει δικαίωμα να ξεχνά ότι πριν δύο χρόνια το μόνο που ζήταγε ήταν η αποκομιδή των σκουπιδιών. Λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισής του από τη Δημοτική Αρχή μπορούμε σήμερα να συζητάμε για τα λοιπά αιτήματα των Κοινοτήτων και την ικανοποίησή τους.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα