'
14.5 C
Aigio
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img

Νίκος Μπογονικολός: Όταν δημιουργούσε το κρυπτονόμισμα “Οβολός” κι όταν ήταν υποψήφιος…


Από τις αρχές των ’00s, παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο Πατρινός Νίκος Μπογονικολός που κατηγορείται για κατασκοπεία και συνελήφθη από τις αρχές των ΗΠΑ εμφάνισε και έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα καθώς και στο Σκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων στην ίδια πόλη. Στον τομέα του αθλητισμού, διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος βόλεϊ και μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη καθώς και πρόεδρος του Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ στην Πάτρα.

Λίγο μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, δημιούργησε το σωματείο «Οβολός Κέντρο Μελέτης και Τεκμηρίωσης Κοινωνικού Νομίσματος», όπου σύμφωνα με το σχέδιο του, σε ένα περιβάλλον που η χώρα θα ήταν εκτός ευρώ, τα μέλη του σωματείου θα πωλούσαν αγαθά ή υπηρεσίες και θα κέρδιζαν οβολούς, ένα είδος εναλλακτικού νομίσματος.

Υποψήφιος του Εθνικού Μετώπου


Στον χώρο της πολιτικής, ο Νίκος Μπογονικολός εμφανίστηκε το 2014 ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Εθνικό Μέτωπο που είχε δημιουργηθεί σε μία εποχή που τα εθνικιστικά κόμματα είχαν σημαντική επιρροή στους ψηφοφόρους. Σε εκείνες τις εκλογές, η Χρυσή Αυγή είχε αγγίξει το 10%, ενώ το βραχύβιο Εθνικό Μέτωπο είχε περιοριστεί στο 0,15%.

Τα τελευταία χρόνια, και κυρίως μέσω των εταιρειών του, είχε εμφανίσει έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση τόσο με προσφορές προς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όσο και με δωρεές προς το ελληνικό κράτος.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα