'
17.9 C
Aigio
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img

Επίσκεψη Ψωμά στα έργα πεζοδρόμησης της οδού Ανδρονίκου (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με διαμαρτυρόμενους κατοίκους στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Πράτσικα

Στην οδό Ανδρονίκου, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα, βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής κλιμακίου της δημοτικής παράταξης σπιράλ, προκειμένου ναενημερωθεί για τα έργα πεζοδρόμησης της οδού και να συνομιλήσει με διαμαρτυρόμενους κατοίκους,με αφορμή την μηδενική ενημέρωσή τους από τη δημοτική αρχή για τον σχεδιασμό και τα έργα προς υλοποίηση, στη γειτονιά τους.

Οι κάτοικοι της οδού, στην οποία ξεκίνησαν δίχως πρότερη ενημέρωση εργασίες τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν συγκεντρώσει υπογραφές προκειμένου να πιέσουν και «πείσουν» την πρόεδρο του Νοτίου Διαμερίσματος να τους δώσει απαντήσεις σχετικά με την πρόοδο των έργων, την προοπτική του δρόμου και τις πιθανές κυκλοφοριακές αλλαγές που θα επιφέρει η δρομολογούμενη πεζοδρόμηση. Το κύριο παράπονο των κατοίκων είναι η έλλειψη ενημέρωσης τόσο από το τοπικό Διαμέρισμα, όσο και από τον κεντρικό Δήμο και την αρμόδια Αντιδημαρχία Έργων.

Αποδεικνύεται πλέον πως αποτελεί πάγια πρακτική της δημοτικής αρχής να μην συνδιαλέγεται με τους δημότες. Τα έργα ξεκίνησαν χωρίς να έχει προηγηθεί τοπική διαβούλευση ή έστω ενημέρωση, κανένας υπεύθυνος δεν δίνει απαντήσεις στα επίμονα ερωτήματα, ενώ καταγγέλλεται παντελής απουσία δημοτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, τόσο από τα έργα, όσο και από την απαιτούμενη πληροφόρηση που οι ενδιαφερόμενοι ζητούν.

Αν μη τι άλλο, η δημοτική αρχή όφειλε να ενημερώσει έγκαιρα για τις παρεμβάσεις της μελέτης που υλοποιείται,αλλά και το χρονοδιάγραμμα των έργων. Επιπλέον οι συνδημότες μας εξέφρασαν στον Πέτρο Ψωμά τις ανησυχίες τους σχετικά με εργασίες που επηρεάζουν την πρόσβαση στα σπίτια τους και με πιθανές κακοτεχνίες που δεν θα μπορούν να διορθωθούν στην πορεία, ενώ κατέθεσαν την άγνοια και την ανησυχία τους για το τι θα επιτρέπεται και τι θα απαγορεύεται στον δρόμο, κατόπιν των έργων, σε σχέση με την κυκλοφορία (διέλευση οχημάτων, στάθμευση κλπ).

Τον επικεφαλής του σπιράλ συνόδευαν η Γραμματέας της παράταξης Εύα Αθανασοπούλου και το μέλος του σπιράλ Αλέξης Χριστακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα