'
14.1 C
Aigio
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Όλα όσα είπε στο Aigiovoice o Ιάσωνας Φωτήλας Για την Αιγιάλεια, την Αχαΐα, την πανδημία και την κεντρική πολιτική σκηνή

Συνέντευξη Ιάσωνα Φωτήλα,

στον Αχιλλέα Ροδίτη

Μια άκρως σημαντική και ουσιαστική συνέντευξη, αποκλειστικά για θέματα που αφορούν το Αίγιο, και τον Δήμο Αιγιάλειας συνολικά, παραχώρησε στο aigiovoice.gr ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσωνας Φωτήλας.

Μια συνέντευξη στην οποία ο Αχαιός Βουλευτής, χωρίς περιστροφές ή ωραιοποιημένα λόγια, αλλά και με σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις, μιλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή μας, τονίζει ότι περιμένει από τη Δημοτική Αρχή να… βρει τον βηματισμό της και να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ τάσσεται υπέρ της ιδέας αξιοποίησης της ακτογραμμής και μετατροπής του Δήμου, μεταξύ άλλων, σε ένα θέρετρο, με τη δημιουργία μεγάλων και σύγχρονων τουριστικών μονάδων.

Μιλά ακόμα για τη Σταφίδα, για το ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας και άλλα σημαντικά και κυρίαρχα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους δημότες της Αιγιάλειας.

Απαντά όμως και σε κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την Αχαϊα γενικότερα, την πανδημική κατάσταση, αλλά και την πολιτική σκηνή και τις μελλοντικές εξελίξεις.

Η Συνέντευξη:

Ερ:  Το Αίγιο και η Αιγιάλεια συνολικά δείχνουν να προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους προς την ανάπτυξη. Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο προσανατολισμός;

Απ:  Είναι αλήθεια ότι η δεκαετής κρίση αναμφίβολα υπήρξε τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή μεγάλα έργα μπήκαν «στο αλάτι» ώσπου η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε όχι μόνο να βάλει στέρεες βάσεις αναπτυξιακής προοπτικής αλλά και να διαθέσει στην τοπική αυτοδιοίκηση τα χρηματοδοτικά εκείνα εργαλεία για να κάνουν το επόμενο βήμα με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Ο Δήμος της Αιγιάλειας οφείλει με συνέπεια και σχέδιο να επενδύσει στην ανάπτυξη του παραλιακού της μετώπου εκμεταλλευόμενη την ακτογραμμή της με τους γραφικούς παραλιακούς οικισμούς της. Η δημιουργία τουριστικών μονάδων σύγχρονων και με ολοκληρωμένα πακέτα διαμονής είναι ικανά να προσδώσουν τον χαρακτήρα του καλοκαιρινού θερέτρου συγκεντρώνοντας τουρίστες από παντού.

Από την άλλη πλευρά ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην υπεραξία των αγροτικών της προΐόντων όπως η σταφίδα, ο οίνος, το λεμόνι και το λάδι, σημαντικά προϊόντα για την ευρύτερη περιοχή. Ο συνδυασμός τους μπορεί αναμφίβολα να αποτελέσει πόλο έλξης για τον τουρισμό.

Ερ:  Ο Δήμος Αιγιαλείας αντιμετωπίζει ζητήματα λειτουργίας. Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ακύρωσε τα δημοτικά τέλη 2022. Το έργο ανακατασκευής της πλατείας Αγ. Λαύρας σταμάτησε. Γενικά παρατηρείται μια δυσλειτουργία. Τι άποψη έχετε για τώρα αλλά και με ορίζοντα τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Απ:  Μετά από 3 χρόνια θα περίμενα από τη Δημοτική αρχή να έχει καταφέρει να βρει το βηματισμό της και να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες για το κοινό συμφέρον και το καλό της Αιγιάλειας.

Δυστυχώς τα κοινά πατήματα δεν έχουν βρεθεί ακόμη και υπάρχει έλλειψη συνεργασίας απέναντι σε μεγάλα προβλήματα.. Περιμένω μέσα από το χρόνο που απομένει η δημοτική αρχή να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας της.

Ερ:  Προ μηνών προέκυψε θέμα για την Σταφίδα. Παράλληλα, οι συζητήσεις για την ΕΒΟ είναι πάντα στην ¨πρώτη γραμμή”. Ακόμα και για την ιστορική Χαρτοβιομηχανία Αιγίου, για το λιμάνι κ.α. Τα ΜΕΓΑΛΑ ζητήματα της περιοχής. Τι άποψη έχετε για αυτά;

Απ:  Σε όλα αυτά τα ΜΕΓΑΛΑ ζητήματα που αναφέρετε ξέρετε καλά ότι ήμουν δίπλα, τα παρακολούθησα από κοντά και σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε κυβερνητικό. Παρευρέθηκα σε πολλές συναντήσεις και διαβουλεύσεις.

Επίσης γνωρίζετε καλά ότι το θέμα της σταφίδας δικαιώθηκε η προσπάθειά μέσα από τους αγώνες που δώσαμε με όλους τους σταφιδοπαραγωγούς.

Η ΕΒΟ βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων δεδομένου ότι περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του κτιρίου το οποίο υπέστη ζημιές λόγω του σεισμού προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της την κατασκευή του νέου όπλου.

Για το θέμα της μετακίνησης του πρώην ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας έχω πάρει από νωρίς ξεκάθαρη θέση και την έχω στηρίξει με κάθε τρόπο. Οφείλουμε τα ΜΕΓΑΛΑ θέματα να τα προχωρήσουμε. Είμαστε όλοι ενήμεροι και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει.

Ερ:  Σε τι βαθμό είστε ικανοποιημένος από την πορεία του νομού ως προς τις ανάγκες και τους στόχους ώστε να βγει κάποτε σε “ξέφωτο”; Αλλά και από τη δική σας εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο;

Απ:  Ο δρόμος για την ανάπτυξη της Αχαΐας περνάει μέσα από τα μεγάλα έργα υποδομής. Μιλάω φυσικά για την Πατρών – Πύργου, το τρένο που πρέπει να φθάσει στο λιμάνι, και φυσικά τον προαστιακό.

Έργα τα οποία για καιρό έμεναν παγωμένα έχουν μπει πλέον σε τροχιά κατασκευής με συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιαγράμματα. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτήσεις και να ετοιμάσουμε τα σχετικά σχέδια με γνώμονα πάντα το συμφέρον της Αχαΐας.

Σε όλα αυτά τα ζητήματα ήμουν από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτης διεκδικώντας για τον τόπο μου. Η Αχαΐα το επόμενο διάστημα αλλάζει πρόσωπο, η Ελλάδα αλλάζει.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ:

Ερ:   Δυστυχώς η Ελλάδα θρηνεί συμπολίτες μας καθημερινά. Ιατροί και υγειονομικοί εργαζόμενοι στενάζουν στα νοσοκομεία μας υπό το βάρος των πολλών κρουσμάτων. Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι που στην όλη ιστορία που ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ; Που θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα ή να είχε γίνει διαφορετικά;

Απ:  Σε λιγότερο από ένα χρόνο στη διακυβέρνηση τις χώρας ήρθαμε αντιμέτωποι με μία πραγματικά πρωτόγνωρη συνθήκη η οποία τις ανάγκασε να προσαρμοστούμε άμεσα σε ένα πραγματικά άγνωστο παγκοσμίως περιβάλλον.

Μέσα σε αυτό το κλίμα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έργα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσλάβαμε γιατρούς, νοσηλευτές, επικουρικό προσωπικό για τη στήριξη των μονάδων υγεία, διπλασιάσαμε τις ΜΕΘ.

Επιπλέον, όλοι γνωρίζετε τα άλματα που έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ψηφιοποίηση του κράτους. Αν κάτι δεν πήγε καλά  ίσως το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν, για αυτό λυπάμαι και φυσικά πάντα θα υπάρχει χώρος βελτίωσης αφού εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:

Ερ:  Ποια είναι η εκτίμηση σας για το πολιτικό τοπίο των επόμενων μηνών; Θα έχουμε πρόωρες εκλογές; Η ΝΔ θα διατηρήσει εκλογική πρωτιά;

Απ:  Στην ερώτηση αυτή θα σας παραπέμψω στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Η τετραετία θα εξαντληθεί. Άλλωστε όφελος από πρόωρες εκλογές μόνο η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορούσε να έχει και αυτό φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι οποίες όμως έχουν προβληματίσει ξεκάθαρα το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο ότι χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τη χώρα. Είναι ο μόνος που έχει κάνει όσα έχει υποσχεθεί και ο μόνος που κατάφερε να αναλάβει τα ηνία της χώρας υποσχόμενος τα λιγότερα. Εκλογές το 2023.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα