'
18.9 C
Aigio
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

8 και 1 αλήθειες για τα Τέμπη

Ο μέσος ευσυνείδητος πολίτης μπορεί να ξεχωρίσει 8 και 1 αλήθειες από την πρώτη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, 16 ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών, που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ήταν μια καλή συνέντευξη; Η απάντηση είναι θετική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήσε ισχυρή επιχειρηματολογία και πειθώ. Επιπλέον, παρέθεσε επίσημα έγγραφα (σύμβαση 717) και παρουσίασε εκτενώς την κατάσταση της τηλεδιοίκησης, την εγκατάσταση της σύγχρονης τηλεδιοίκησης στους σιδηροδρόμους.

Άξιο αναφοράς είναι, ότι τα έγγραφα αυτά πιστοποιούν, ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε το 72%, αλλά και της αποτελεσματικότητα των εργασιών από το έτος που έλαβε τα ηνία της χώρας μέχρι και το τρέχον έτος. Επίσης, το έργο μέχρι σήμερα απο το 2019 έχει φτάσει από το 72% στο 77%. Επιπλέον, τα επίσημα αυτά έγγραφα τα άφησε στην ευχέρεια των δημοσιογράφων.

Ακολουθούν οι 8 και 1 αλήθειες για τα Τέμπη που ξεχωρίσε το aigiovoice.gr από την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

  1. «Είναι κάποιες στιγμές που οι πολιτικοί καλύτερα να σιωπούν».
  2. «Ο μέσος πολίτης πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος μέσα σε αυτό το τρένο».
  3. «Η Ελλάδα είναι ένα κράτος που δεν προσφέρει την στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη».
  4. «Κυβερνήσαμε 4 χρόνια από τα 49 της μεταπολίτευσης. Αυτό το κράτος το ρουσφετολογικό, το αναξιοκρατικό, το πελατειακό».
  5. «Ο Σταθμάρχης ήταν άπειρος, χωρίς εμπειρία και η μετάταξη του ήταν παράνομη».
  6. «Ούτε ο πατέρας μου, ούτε ο θείος ήταν πολιτικός και έφτιαξε αυτό το πελατειακό κράτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός είναι δυο εκπρόσωποι οικογενειών που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια».
  7. «Αν πάτε στα ελληνικά νοσοκομεία θα σας πιάσει η ψυχή σας. Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται την ασφάλεια για να προσλαμβάνει αστυνομικούς. Δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε νοσηλευτές, δεν έχουμε εκπαιδευτικούς, δεν έχουμε σταθμάρχες».
  8. «Εαν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργού Κώστα Καραμανλή που αυτή την στιγμή κρίνεται από την δικαιοσύνη, που σήμερα βρίσκεται στην κρίση όλης της ελληνικής κοινωνίας στην θέση του κ. Ντογιάκου θα είχα παραιτηθεί».
  9. «Να αφουγκραστούμε το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για Δικαιοσύνη και δικαίωση των ανθρώπων που άδικα χάσαμε».


Της Αντωνίας Ρηγάτου

*H Αντωνία Ρηγάτου ειναι δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος. Πτυχιούχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία στο ΕΑΠ και υπότροφος του ΙΚΥ επι σειρά ετών.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα