'
20.7 C
Aigio
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img

ΑΙΓΙΟ: Παράσταση στα Ψηλαλωνια από το Χορευτικό Εργαστήρι

Με το καλύτερο τρόπο κλείνει ο Ιούνιος και ταυτόχρονα ξεκινάνε οι καλοκαιρινές υποχρεώσεις του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, 9:15 το βράδυ, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο θα γίνει η μουσικοχορευτική παράσταση του Χ.Ε.Α. με θέμα «χορός & τραγούδι μια αέναη σχέση…», σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος χορευτές-τριες όλων των τμημάτων και ηλικιών (ενήλικες, έφηβοι, παιδιά) που παρακολουθούν μαθήματα χορού στο σύλλογο και πολλοί από αυτούς θα συμμετέχουν σε παράσταση για πρώτη φορά.

Θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί από την Πελοπόννησο, την  Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως από το νομό Θεσσαλονίκης), τη Θράκη (Μάρηδες Έβρου), τα Δωδεκάνησα (σημείο αναφορά Τήλος & Κάλυμνος), τις Κυκλάδες (με έμφαση στη Μύκονο), το Β.Α. Αιγαίο (με επίκεντρο τη Σάμο) ενώ η σκηνή θα γεμίσει από χρώματα με παραδοσιακές φορεσιές από κάθε περιοχή (Μύκονος, Δρυμός, Πετρωτό, Τσακωνιά, Μάνη, Ζαγόρι, Σάμος, κ.ά.).

Μια ξεχωριστή σύνθεση εικόνων γεμάτων με χρώματα, ήχους, κινητικά μοτίβα και σκηνική παρουσία στο ύφος και το ήθος που διδάσκει και απαιτεί ο ελληνικός παραδοσιακός χορός. Σημείο αναφοράς η εμφάνιση της χορωδίας του Χ.Ε.Α. που θα αποδώσει τραγούδια από Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα, Θράκη μερικά από αυτά σε αντιφώνηση με τους χορευτές-τριες αναδεικνύοντας την διαχρονική σχέση τραγουδιού-χορού. Την επιμέλεια της παράστασης έχουν οι δάσκαλοι χορού Μαρία Ζουροπούλου, Ασημάκης Τσουρέκης & Γιώργος Σιακκής και την οργάνωση ανέλαβε το Δ.Σ. του συλλόγου. Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου οργανώνει ένα ξεχωριστό γλέντι που θα γίνει στο κέντρο «Δερβενάκι» από τις 9:30 το βράδυ.

Θα συμμετέχει 5μελης παραδοσιακή ορχήστρα με επικεφαλής τον Φώτη Τζανέτο (κλαρίνο) και το Γιάννη Οικονόμου (βιολί) και άλλους δεξιοτέχνες μουσικούς που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους (μέλη, φίλους του Χ.Ε.Α. και συμπολίτες που αγαπούν το χορό & το τραγούδι) να διασκεδάσουν και να χορέψουν. Οι ενδιαφερόμενοι για κλείσιμο τραπεζιών και προσκλήσεις μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. και στα τηλέφωνα 2691062314 & 6972711670 (απογευματινές ώρες).

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα