'
16.8 C
Aigio
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλα τα Εκλογικά Τμήματα κι όλοι οι Υποψήφιοι στην Αχαϊα

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ ήδη από το πρωινό του Σαββάτου όλα είναι έτοιμα. Να επισημάνουμε πως τόσο στην Πάτρα και την Αχαΐα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παρέλαβαν και το τάμπλετ μέσω του οποίου στο κεντρικό σύστημα της εταιρείας, που θα κάνει την ηλεκτρονική καταγραφή των αποτελεσμάτων, θα στέλνουν τον ακριβή αριθμό ψήφων που έλαβε το κάθε κόμμα και τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών.

Ερωτηματικό παραμένει κατά πόσον θα υπάρχουν πολίτες που θα στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές, γιατί μπορεί να είναι υποχρεωτική η παρουσία όσων ατόμων επιλεγούν , αλλά το πρόβλημα και στις εκλογές του 2019 ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα σε πολλά εκλογικά τμήματα να καθυστερεί η ψηφοφορία, αλλά και στο τέλος η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Στις κάλπες 167.999 Πατρινοί- Θα στηθούν συνολικά 350 κάλπες σε 328 εκλογικά τμήματα στον Δήμο

Στο Δήμο Πατρέων θα λειτουργήσουν 328 Εκλογικά Τμήματα, εκ των οποίων πέντε ετεροδημοτών στο 4ο ΕΠΑΛ, στην οδό Αυστραλίας, όπου θα στηθούν 350 κάλπες και περίπου 750 παραβάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, οι εκλογείς στον Δήμο Πατρέων είναι 167.999, περισσότεροι από το 2019 που ήταν 166.030. Εξ άλλου στον αριθμό των εκλογέων συμπεριελήφθησαν και 213 εκλογείς που ολοκλήρωσαν εγκαίρως τη διαδικασία μεταδημότευσής τους από 1-1-23 έως 28-2-23 (45 μεταδημοτεύσεις έγιναν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022). Ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει και σε προγραμματισμό για τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα εργαστούν για τις εκλογές.

Τα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας

Με την μορφή προκήρυξης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, έγινε γνωστός ο αριθμός των Εκλογικών Τμημάτων της Αχαΐας, για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Συγκεκριμένα, για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ορίστηκαν για την Εκλογική Περιφέρεια Αχαΐας τα Εκλογικά Τμήματα, Καταστήματα Ψηφοφορίας και η κατανομή των ψηφοφόρων. Τα εκλογικά τμήματα συνολικά στο νομό είναι 632, κατανεμημένα ανά Δήμο και Δημοτική Ενότητα, αλφαβητικά.

Ο δήμος Πατρέων διαθέτει 324 εκλογικά τμήματα, ο δήμος Αιγιαλείας διαθέτει 131 εκλογικά τμήματα, ο δήμος Καλαβρύτων έχει 73, ο δήμος Δυτικής Αχαΐας 65 και ο δήμος Ερυμάνθου διαθέτει 39 εκλογικά τμήματα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας, ανά Δήμο και Δημοτική ενότητα: https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%99%CE%9D%CE%947%CE%9B6-53%CE%91?inline=true

Οι σταυροί στο ψηφοδέλτιο

Στην Αχαϊα εκλέγονται εννέα βουλευτές σε σύνολο 12 υποψηφίων και οι σταυροί προτίμησης είναι μέχρι τρεις.

Τα ονόματα των υποψηφίων ωουλευτών όλων των κομμάτων στην Αχαΐα

Ν.Δ: Το ψηφοδέλτιο Αχαΐας της ΝΔ έκλεισε στις 26 Απριλίου με την αντικατάσταση της Ευρωπίας Συνοδινού από την Αικατερίνη Καραφωτιά (κόρη του πρώην Δημάρχου Αιγίου). Εκτός από τους νυν βουλευτές, Άγγελο Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιώτη, Ιάσωνα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου, συμμετέχουν οι Ευσταθία Γιαννιά, Αθηνά Τραχήλη, Νίκος Σπηλιόπουλος, Γιώργος Τσίρης, Ανδρέας Τσώκος, Ιωάννης Κουκουβέλας και Παναγιώτα Παυλοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Εκτός από τους νυν βουλευτές, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, με το ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που έχει ανακοινωθεί από τις 20 Φεβρουαρίου κατέρχονται οι Γιώργος Κυριακόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, Ελένη Αδαμοπούλου, Γιώτα Παναγοπούλου, Αγγελική Τσονάκα, Θέμης Μπάκας, Τάκης Γεωργακόπουλος, Παναγούλα Μαμμή και Μαρία Στέφου.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Με το Γιώργο Παπανδρέου σε θέση επικεφαλής, το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ κατέρχεται στις εκλογές της 21 Μαΐου με μια 11αδα ακόμη υποψηφίων που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Τους Γιώργο Μπέσκο, Δήμητρα Αναργύρου, Μαρίνο Σκανδάμη, Δημήτρη Κατσικόπουλο, Λάκη Νασιώτη, Κατερίνα Σολωμού, Γιάννη Ταπεινό, Γιώργο Καρβουνιάρη, Ολυμπία Λόη, Βιβή Λουκοπούλου και Σταυρούλα Μιχαλοπούλου.

ΚΚΕ: Από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο του στην Αχαΐα το ΚΚΕ με τον νυν βουλευτή του κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο και τους Γιάννη Μποδιώτη, Γρηγόρη Συμεωνίδη, Δημήτρη Αγγελόπουλο, Δημήτρη Μαρμούτα, Ιφιγένεια Αθανασούλα, Γωγώ Γαλυφοπούλου, Γκέστα Ειρήνη (Ρένα) , Δραγώτη Κωνσταντίνο, Ξυδιά Αγγελική, Παναγογιαννοπούλου Χριστίνα και Χρήστο Πατούχα.

ΜέΡΑ 25: «Το ψηφοδέλτιο Αχαΐας του «Μέρα25» αποτελείται από τους Ιωάννη Βαρουφάκη, Βελισσάρη Δημήτρη, Δακά Γαρυφαλλιά, Διαμαντόπουλο Παναγιώτη, Δίπλα Θεοφάνη, Καραβούλια Μαριλιάνα, Κέντρου Δέσποινα, Μπεκατώρου Αργυρώ, Μπεκίρη Ανθούλα, Περπή Γιώργο (πρ. Δήμαρχος Αιγίου), Πηλιού Γεωργιτσοπούλου Φωτεινή και Τριαντόπουλο Αποστόλη.

Ελληνική Λύση: Με το ψηφοδέλτιο του κόμματος «Ελληνική Λύση» στην Αχαΐα, εκτός από τον επικεφαλής Κυριάκο Βελόπουλο, κατέρχονται οι Γιάννης Λαϊνιώτης, Κωνσταντίνα Φράγκου, Φράγγος Αθανάσιος, Δήμητρα Κίτσου, Αθανάσιος Δημόπουλος, Ντοτσικας Νικόλαος, Παναγιώτης Πανταζής, Φλώρα Μόσχου, Οικονόμου Νικολίτσα, Τελιορίδη Ευθυμία και Γιαννόπουλος Διονύσης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Με πλήρες ψηφοδέλτιο και στην Αχαΐα συμμετέχει η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» στις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μάη. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Αγγελόπουλου Ιωάννη (συνδικαλιστής), Δέσποινας Ηλιάδη (άνεργη), Κων/νας Θεοχαροπούλου (φιλόλογος), Ιωάννας Κάνιστρα (ηλ. μηχανικός), Κωνσταντίνας Καραμπέλη (αρχιτέκτων), Χρήστου Κόσινα (βιολόγος- περιφερειακός σύμβουλος), Ιάσονα Μασούρα (φυσικός), Δημήτρη Μπελιά (μηχανικός), Λευτέρη Παναγόπουλου (γεωπόνος), Νίκου Πελεκούδα (κοινωνιολόγος) και Χρήστου Χονδρογιάννη (βιολόγος).

Νίκη: Με το «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα – NIKH» στην Αχαΐα υποψήφιοι θα είναι οι Τσιρώνης Σπυρίδων, Ευγενία Γεωργίου, Δρακουλέλης Στυλιανός, Χρονοπούλου Μαρία, Γκουρβέλος Παναγιώτης, Κορμπακης Τηλέμαχος, Ντεντοπουλου Φωτεινή, Παππάς Αθανάσιος, Περιστεροπουλου Σοφία και Χασομέρη Χρυσούλα.

Εθνική Δημιουργία: Η «Εθνική Δημιουργία» (Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης) έχει ανακοινώσει για την Αχαΐα τα ονόματα των Φλώρας Γκεμάλογλου και Νίκου Οικονομόπουλου.

ΟΚΔΕ: Με την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ) στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο Μικρώνης Λουντζής-Αχιλλέας.

Πλεύση Ελευθερίας: Με την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου υποψήφιοι στην Αχαΐα θα είναι οι Στάθης Κολλιόπουλος, Γιάννη Μπουρδής, Αλεξίου Μαρία και Φαρδέλα Αικατερίνη.

Ε.ΑΝ.: Με την «Ελληνική ΑΝατροπή» (ΕΑΝ) υποψήφιοι θα είναι Αναστάσιος Κανελλόπουλος, Κανελλόπουλος Γεώργιος, Λυκάκου Αννίκα – Παρασκευούλα, Μπίρκου Κων/να, Σταματόπουλος Σπύρος, Χειμαρίου Ειρήνη.

Πολιτική Πρωτοβουλία: Με την «Πολιτική Πρωτοβουλία» υποψήφιοι θα είναι οι Ιατρού Γεώργιος και Κωνσταντακοπούλου Μαρία.

ΕΝ.Α: Με την «Ενότητα-Αλήθεια» (ΕΝ.Α)» υποψήφια είναι η Σωπάκη Θεοφανία.

ΚΟΤΕΣ: Με τις «Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.» (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση- Νίκος Λούβρος) θα είναι υποψήφιος ο Μπουζάλας Ιωάννης.

Ελεύθεροι Ξανά: Οι «Ελεύθεροι Ξανά» το κόμμα του γιατρού και αντι-εμβολιαστή Φαίδωνα Βόβολη έχει ανακοινώσει στην Αχαΐα τον Σπύρο Βάρδα, τον Παντελή Μαυρίδη και την Ιωάννα Κυριακοπούλου.

Οικολόγοι Πράσινοι: Με τους «Οικολόγους Πράσινους» στην Αχαϊα θα είναι υποψήφιοι οι Βέμης Εμμανουήλ, Ζαφειρόπουλος Νίκος και Μαρκουίζου Μαρίνα.

Ελλήνων Συνέλευσις: Με το κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις» (του… γνωστού Πατρινού Αρτέμη Σώρρα) στην Αχαΐα υποψήφια θα είναι οι Αβραντα Αναστασία, Βιδάλης Γεώργιος, Γερουλή Σταυρούλα, Δήμας Βασίλειος, Μιχαλόπουλος Ανδρέας και Μπεκιάρης Ιωάννης.

Ένωση Κεντρώων: Με την «Ένωση Κεντρώων» οι Λεβέντης Βασίλειος, Γεωργιάδου Σοφία, Καραλής Ταξιάρχης, Μετσοβίτης Σπυρίδων, Νάσσου Νίκη, Παπαδημητροπούλου Θεοδώρα Παπαδόπουλος Παναγιώτης και Χατζηαθανασίου Γιαννούλα.

ΤΟΛΜΑ: «Τ.ΟΛ.ΜΑ.» (Τώρα Όλοι Μαζί – Αθανάσιος Κολυβάς) οι Κατσούλη Θεοδώρα, Πλατανιά Νικολίτσα (Λίλι) και Φούντας Σταύρος.

Συμμαχία Ανατροπής: Με την «Συμμαχία Ανατροπής» οι Λαμπρόπουλος Γεώργιος, Λουράντου Βαρβάρα, Μεχλιζόγλου Θεόδωρος, Μήττας Κωνσταντίνος και Χαλδεάκη Παναγιώτα – Αικατερίνη.

Κοινωνία Αξιών: Με την «Κοινωνία Αξιών – Φιλελεύθερη Συμμαχία» οι Αναγνωστόπουλος Αθανάσιος, Μαυρογιαννης Χρήστος, Παπαγρηγοριου Γεώργιος, Πεττεμεριδου Μαρία και Τσουκαλά Ελένη.

Βόρεια Λέγκα – Κράμα: Με τη «ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ – ΚΡΑΜΑ» οι Αποστολόπουλου Χρυσούλα, Κονδύλης Απόστολος, Κωνσταντοπούλου Αριάδνη και Παπαδημητροπουλος Κωνσταντίνος.

Κίνημα 21: Με το Κίνημα 21 οι Μπαρζος Θεόδωρος και Νικολετοπουλου Ελένη.

Κίνημα Φτωχών Ελλάδας: Με το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος ο Μπάρκας Νικόλαος.

ΟΑ- ΚΚΕ: Με το «ΟΑ-ΚΚΕ» ο Χρήστου Λουκάς.

ΚΚΕ (μ-λ): Με το μ-λ ΚΚΕ: ο Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου.

ΚΚΕ – Μ.Λ.: Με το ΚΚΕ-Μ.Λ. οι Κυρίτση Αικατερίνη, Μαχαίρας Αλέξιος, Σπυρόπουλος Φίλιππος και Ψυχα Φωτεινή.

Πνοή Δημοκρατίας: Με την «Πνοή Δημοκρατίας» η Πανωραία Οικονομοπούλου.

Πράσινο Κίνημα: Με το «Πράσινο Κίνημα» ο Καζαντζής Βασίλειος.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα