'
16.7 C
Aigio
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

ΜΕ ΑΠΟΝΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

             

Αθώοι ομόφωνα για την υπόθεση των βυτιοφόρων της Ακράτας

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στις 14 Δεκεμβρίου, τον πρώην Δήμαρχο Ακράτας Πάνο Μελή και τον πρώην Αντιδήμαρχο Ακράτας Θεοφάνη Σακελλαρόπουλο, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εσόδων σε βάρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγίου, κατά συνέπεια και του τότε Δήμου, κατά την περίοδο καλοκαιριού 2010. Ο τότε Δήμος Ακράτας είχε συνάψει προγραμματική σύμβαση με τη Δ.Ε.Υ.Α. Αιγίου και με το Δήμο για την εκκένωση βυτίων στη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού και όταν καταργήθηκε με το σχέδιο “Καλλικράτης”, παρουσιάστηκε αναντιστοιχία εκκενώσεων βυτίων και αποδεικτικών παραστατικών που δεν μπορούσε να αιτιολογηθεί. Το ταμειακό έλλειμμα που εμφανιζόταν κατά τους πρώτους μήνες της νέας δημοτικής θητείας, εντοπίστηκε από τον τότε Δήμαρχο Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και μετέπειτα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 16 Νοεμβρίου, όμως τέθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία “ζήτημα αναρμοδιότητας” με αποτέλεσμα να λάβει αναβολή και τελικά να εκδικαστεί στις 14 Δεκεμβρίου. Το κατηγορητήριο δεν υποστηρίχθηκε από πλευράς πολιτικής αγωγής καθώς ούτε η Δ.Ε.Υ.Α. ούτε ο Δήμος Αιγιάλειας παραστάθηκαν στο δικαστήριο και όπως υποστηρίζουν πηγές μέσα από το Δήμο, αυτό συνέβη διότι δεν είχαν κληθεί για την υπόθεση.

Εν τέλει, οι κατηγορίες κατέπεσαν στην ακροαματική διαδικασία, με αποτέλεσμα το Τριμελές να κηρύξει αθώους ομόφωνα και τον πρώην Δήμαρχο και τον πρώην Αντιδήμαρχο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό. Η απουσία δικηγόρου από την πλευρά του Δήμου, στερεί το δικαίωμα της έφεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το aigio voice κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ και της διασταύρωσης των στοιχείων, μίλησε με νομικούς παράγοντες που υποστήριξαν ότι η έκβαση της υπόθεσης αποτελεί συνέχεια προηγούμενης υπόθεσης, προ μηνών, που επίσης έκρινε αθώο τον πρώην Δήμαρχο Ακράτας για μια άλλη υπόθεση που αφορούσε πλειστηριασμό ακινήτου του Δήμου Ακράτας, από ιδιώτη στον οποίο υπήρχε οφειλή του Δήμου. Επρόκειτο για σούπερ- μάρκετ που βγήκε σε πλειστηριασμό μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010 εξαιτίας οφειλής του Δήμου από πράξη εφαρμογής σχεδίου πόλεως σε ιδιώτη. Η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει με αθωότητα του τότε Δημάρχου.

Και οι δυο υποθέσεις όπως και μια τρίτη που αφορούσε τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Τσιβλού, εντοπίστηκαν, αναδείχθηκαν και οδηγήθηκαν στο ακροατήριο από τον πρώην Δήμαρχο Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλο. Μιλώντας στο aigio voice ο κ Θεοδωρακόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι ο Δήμος Αιγιάλειας έπρεπε να παρασταθεί στο δικαστήριο για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου. Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας Πάνος Ασημακόπουλος που ήταν μάρτυρας της υπόθεσης. Ο κ. Ασημακόπουλος υπογράμμισε την σπουδαιότητα και στις δυο υποθέσεις του τότε Δήμου Ακράτας, έκανε την εκτίμηση ότι η ζημιά από τα βυτιοφόρα ήταν άνω του ενός εκατομμυρίου ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει την σημερινή αντιπολίτευση να απαιτήσει την εκπροσώπηση του Δήμου Αιγιάλειας στο δικαστήριο και να ζητήσει από το νομικό τμήμα να παρασταθεί με δικηγόρο του Δήμου. Το aigio voice απευθύνθηκε σε επίσημα στελέχη του Δήμου και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν εκλήθη να παρασταθεί στην υπόθεση.  Ο κ. Καλογερόπουλος με τον οποίο επικοινωνήσαμε δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα