'
19.9 C
Aigio
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img

ΑΧΑΪΑ | Άνοιξαν οι προσφορές για το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην αποσφράγιση προσφορών για την επένδυση 18,25 εκατ. ευρώ που αφορά τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Η τουριστική επένδυση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ανάδοχο του έργου την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για λογαριασμό της Α.Ε.-ΟΤΑ του Δήμου Καλαβρύτων «Χιονοδρομικό Κέντρο».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αχαϊκή Πολιτεία”, στα πλαίσια του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού που προκήρυξε προ διμήνου η Περιφέρεια, υποβλήθηκε μια προσφορά η οποία και εκπροσωπεί μεγάλους διεθνείς προμηθευτές και πολυεθνικές που ειδικεύονται στα έργα βουνού.

Το γεγονός της ύπαρξης μίας και μοναδικής προσφοράς, σύμφωνα με τεχνοκρατικά στελέχη της Π.Δ.Ε,. δεν θα πρέπει να προβληματίσει καθώς το έργο βρίσκεται σήμερα σε μια αρκετά ώριμη φάση. Φαίνεται δηλαδή να ξεκαθαρίζει το… τοπίο όσον αφορά στην διεκδίκηση της επένδυσης μεταξύ δύο μεγάλων πολυεθνικών (μια Ιταλική και μια Αυστριακή) οι οποίες κυριαρχούν παγκόσμια στα έργα βουνού.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Στα πλαίσια της επένδυσης των 18,25 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν:

– αντικατάσταση του «Αχιλλέα» με νέου τύπου 10θέσιο αναβατήρα με κλειστή καμπίνα. Με την αναβάθμιση παύουν οι ουρές μπροστά στο διπλό καρεκλάκι,

– αντικατάσταση του αναβατήρα στη «Στύγα» με νέο 6θέσιο ανοικτής καμπίνας που θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τους χιονοδρόμους στην κορυφή σε 7’,

– ανακαίνιση του πέτρινου Σαλέ στην θέση «Βαθιά Λάκα»,

– επέκταση στις πίστες χιονοδρομίας,

– εγκατάσταση συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου που σημαίνει τέλος στις ουρές στα εκδοτήρια,

– αναβάθμιση του Υ/Σ της ΔΕΗ και

– νέα μεταλλικά κτίρια για αποθήκευση και συντήρηση αναβατήρων.

ΕΝΤΥΠΟ: ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα