'
18.2 C
Aigio
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Να πώς οι επιτήδειοι εξαπατούν τους ηλικιωμένους | Η περίπτωση 82χρονης από την Πάτρα

του Αχιλλέα Ροδίτη

Είναι να απορεί κανείς πώς παρά τις πολύκροτες προειδοποιήσεις είναι αναρίθμητοι οι ηλικιωμένοι οι οποίοι εξαπατούνται από επιτήδειους που εύκολα κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους και στο τέλος υφαρπάζουν τα χρήματα τους. Αυτή την απορία επιχειρήσαμε να μας λύσει η 82χρονη κυρία Νεκταρία, από την συνοικία του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας. Θύμα και η ίδια απατεώνων που προ μηνός, και σε διάστημα μιας ώρας μόλις, κατάφεραν να της αρπάξουν οικονομίες 4.000 ευρώ τις οποίες μάλιστα την πήγαν εκείνοι στην τράπεζα για να τις «σηκώσει».

“ΝΑ ΣΕ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ”

Το πώς στήνουν την απάτη οι κακοποιοί έχει ξέχωρο ενδιαφέρον. Στην περίπτωση της κυρά Νεκταρίας επρόκειτο για δύο νεαρούς και μια γυναίκα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Τους συνάντησε πρωί με το που βγήκε απ’ το σπίτι της. «Καλημέρα» της φώναξαν με χαμόγελο. «Ποιοι είστε» ρώτησε εκείνη. «Δεν μας ξέρεις. Αλλά δεν είναι κακό να λέμε καλημέρα οι άνθρωποι μεταξύ μας», της απάντησαν. Συγκινήθηκε μάλιστα γιατί αυτό της θύμισε «τις παλιές και… αθώες εποχές που έχει να θυμάται», όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια σταμάτησαν το αυτοκίνητο και της πρότειναν να μπει για να την πάνε παρακάτω και να μην περπατά στον ήλιο. «Είδα ένα ζευγάρι και ένα αγόρι και εμπιστεύτηκα», μας λέει η ίδια.

«ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ

ΠΡΙΝ ΣΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ»

Στη διαδρομή απέσπασαν πληροφορίες για τα παιδιά της. Μετά έκαναν ότι γνωρίζουν καλά τον έναν της γιο, τον Λάμπρο. Και δήθεν με αφορμή την γνωριμία, της εμπιστεύτηκαν υποτιθέμενη πληροφορία ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αλλάξει το νόμισμα. «Καλά δεν στο είπε ο… Λάμπρος; Ότι ο Μητσοτάκης θα αλλάξει το ευρώ;». «Όχι παιδί μου, δεν μου έχει πει τίποτα», απάντησε η 82χρονη. «Αν έχεις λεφτά στην τράπεζα, πάμε να τα βγάλεις και να τα φυλάξεις στο σπίτι», της πρότειναν. Αφού την είχαν πείσει για τον κίνδυνο να «εξαφανιστούν» τα χρήματα της αν παρέμεναν στον λογαριασμό της.

«ΘΑ ΣΕ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ»

Πράγματι, την πήγαν στην τράπεζα. Αφού ήταν και φίλοι του γιου της (υποτίθεται) τους εμπιστεύτηκε απόλυτα. Την περίμεναν απ’ έξω και ηλικιωμένη μπήκε για να πάει στο ταμείο. Έβγαλε τις οικονομίες της, τα 4.000 ευρώ, κι έπειτα ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο για να την γυρίσουν στο σπίτι. Την άφησαν μπροστά στην πόρτα, την καλοχαιρέτησαν κι έφυγαν. Η ίδια έμεινε με το χαμόγελο να τους χαιρετά. Κι όταν μπήκε σπίτι κι άνοιξε το πορτοφόλι για να τα φυλάξει τα χρήματα, συνειδητοποίησε ότι τα λεφτά της είχαν κάνει «φτερά»! Και φυσικά, ο γιος της, ο Λάμπρος, ούτε που τους γνώριζε.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα