'
15.7 C
Aigio
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ | Έρχεται η νέα κυκλοφοριακή μελέτη – Δείτε ποιες αντιδρομήσεις προβλέπονται στην πόλη

Η πολυπόθητη κυκλοφοριακή μελέτη που θα περιγράφει όλες τις αλλαγές στην κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Πάτρας αναμένεται να καταφθάσει εντός των επόμενων ημερών στα χέρια της δημοτικής αρχής με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους.

Η μελέτη αναμενόταν εδώ και ένα χρόνο στο Δημαρχείο, ωστόσο διάφοροι παράγοντες και απρόοπτα καθυστέρησαν τους μελετητές. Τα βασικά πορίσματα πάντως είναι έτοιμα και θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ:

ΟΛΑ… ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ότι ξέραμε θα το ξεχάσουμε… όσον αφορά την κίνηση σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας από τις αρχές του 2022. Δρομολογούνται μεγάλες και μικρές αλλαγές, που σίγουρα θα αλλάξουν άρδην τα μέχρι τώρα δεδομένα σε οδούς που τις γνωρίζουμε ως ανόδους ή καθόδους.

Οι αντιδρομήσεις σε Κανακάρη και Κορίνθου επιφέρουν αλλαγή κατεύθυνσης στις οδούς Αράτου, Ζαΐμη και Κωνσταντινουπόλεως, ενώ αμφίδρομος θα γίνει η οδός Αγίας Σοφίας.

Όλα αυτά, λόγω εφαρμογής των περιβόητων αντιδρομήσεων που πρόκειται να γίνουν στην πόλη και πιο συγκεκριμένα επειδή η Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί από την Αράτου ως την Γούναρη (προ ετών απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) κι αυτό υποχρεώνει σε αλλαγές κατεύθυνσης ώστε η Πάτρα να μην οδηγηθεί σε κυκλοφοριακό αδιέξοδο.

Έτσι, προκρίνονται οι εξής αλλαγές:

Πεζοδρόμηση κανονικά της Μαιζώνος, από Αράτου μέχρι Γούναρη

Αντιδρόμηση Κανακάρη και Κορίνθου

Μετατροπή της Αράτου σε κάθοδο, ως την Μαιζώνος, για να διέρχονται από εκεί τα λεωφορεία

Μετατροπή της Ζαΐμη σε άνοδο, προς αντικατάσταση του ρεύματος ανόδου της Αράτου

Αντιδρόμηση της Μαιζώνος από Αράτου ως την Αγ. Σοφίας (συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινουπόλεως)

Μετατροπή της Αγ. Σοφίας, σε οδό διπλής κατευθύνσεως

ΜΕΛΕΤΗ ΦΑΝΑΡΙΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στη δημοτική αρχή η μελέτη των φαναριών που έχουν τοποθετηθεί αναλόγως στους δρόμους που αντιδρομούνται και βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα