'
17.4 C
Aigio
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Ημέρα της γυναίκας στην Βέροια…στην Πάτρα;

Τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας τίμησαν την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των δικαιωμάτων και των αγώνων των γυναικών, διοργανώνοντας μία ξεχωριστή δράση στην Πλατεία Δημαρχείου. Η δράση περιελάμβανε:

Χαιρετισμούς φορέων

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Διανομή σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου

Μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν με μία ζωγραφιά, ένα εικαστικό δημιούργημα ή μία φωτογραφία με έμπνευση τα επιτεύγματα των γυναικών και τον διαρκή αγώνα για ισότητα.

Προβολή βίντεο της επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας:

Πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην πόλη μας, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, μίλησαν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους. Παράλληλα, προβλήθηκαν στην οθόνη 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.

Το βίντεο προβλήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου αναρτήθηκε στο you tube στο κανάλι του Δήμου Βέροιας για να διαμοιραστεί και διαδικτυακά μετά τη δράση.

Η έναρξη των εκδηλώσεων, οι χαιρετισμοί των φορέων και η προβολή του πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στις 10:00 στην Πλατεία Δημαρχείου και συνεχίστηκαν μέχρι τις 13:30 και το απόγευμα από τις 18:30-20:30. Το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων της πόλης συνοδευόμενοι από τους γονείς τους να μπορούν να φέρουν ένα έργο τους με θέμα τη γυναίκα, που λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε.

Παράλληλα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας η Ποδοσφαιρική Ομάδα ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας θα τιμήσουν στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας την γυναίκα με μία συμβολική κίνηση, φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, πριν από την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2 της 23ης αγωνιστικής με την ΠΑΕ Λάρισα στις 15:30 το μεσημέρι.

Η ανάγκη για προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών απαιτεί τη συνεχή και συλλογική προσπάθεια, τόσο των θεσμικών φορέων, όσο και της κοινωνίας των πολιτών. Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου με έμφυλη ισότητα!

Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας.

Συνδιοργανωτές Φορείς…….

Αυτά συμβαίνουν στη μακρινή Βέροια για να τιμήσουν ουσιαστικά τη μέρα της γυναίκας.

Παρόμοια γεγονότα και εκδηλώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας εκεί που δεν θεώρησαν τις μέρα της γυναίκας μία απλή διεκπεραιωτική υπόθεση…

Στην Πάτρα όπως κάθε χρόνο αρκεί ένα άρθρο της αντιδημάρχου και συμμετοχή της δημοτικής αρχής στην συγκέντρωση του εργατικού κέντρου…

Η Ώρα Πατρών σας προτρέπει κύριε Δήμαρχε. Συγκαλέστε επιτέλους μετά από 7 χρόνια την Επιτροπή Ισότητας Γυναικών προκειμένου να δημιουργηθούν επί της ουσίας εκδηλώσεις και γεγονότα στην πόλη για την γυναίκα όλο τον χρόνο και όχι μόνο μια ημέρα….

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα